Maria Zaharova

Maria Zaharova: „Nu mai dăm atenție acestor bălmăjeli complet nefondate din SUA”

782
(reînnoit 13:03 27.04.2021)
Ambasadoarea Maria Zaharova a reacționat la raportul Departamentului de Stat al SUA ”Aderență la - și pentru - respectarea armelor, neproliferare și acorduri de dezarmare și angajamente”

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, ambasadoarea Maria Zaharova, a reacționat în urma publicării raportului Departamentului de Stat al SUA 2021 – ”Aderență la și pentru respectarea armelor, neproliferare și acorduri de dezarmare și angajamente.

Zaharova arată că, în raportul Departamentului de Stat al SUA se observă, în primul rând,  ”lipsa oricărei dovezi concludente, difuzarea acuzațiilor ostentativ false și suprimarea informațiilor despre conformarea defectuoasă a Washingtonului  cu acordurile de control al armelor, neproliferare și dezarmare”.

Toate aceste, ”retrogradează Raportul în categoria zgomotului informațional”, apreciază Zaharova.

Ambasadoarea consideră că emițând ipoteze false, Statele Unite acuză din nou Rusia că ar fi menținut un program ofensiv de arme biologice și biologice, încălcând Convenția Armelor Biologice și Toxine (BTWC).

”Aceasta este doar o speculație fără suport”, spune Zaharova. ”Considerăm că aceste invenții sunt o încercare de a distrage atenția comunității internaționale de la propriile activități necorespunzătoare ale Washingtonului în acest domeniu sensibil  - inclusiv în afara granițelor sale - care eludează Convenția BTWC.

De fapt, Rusia este acuzată în mod previzibil de încălcarea Tratatului Cerului Deschis – ”este acum clar că scopul acestor acuzații este de a ascunde propriile acțiuni distructive ale Washingtonului în ceea ce privește acest tratat”.

Rusia a oferit ”răspunsuri exhaustive la toate revendicările și nu vedem niciun comentariu despre ele” și nici asupra faptului că ”tocmai SUA acum SUA s-au retras din acest tratat”.

Cât despre criticile aduse respectării selective a Documentului de la Viena din 2011, despre transparența și nerespectarea informațiilor privind bazele militare din Abhazia și Osetia de Sud, ”vom repeta că aceste state suverane nu sunt membre ale OSCE și nu sunt incluse în zona măsurilor de consolidare a încrederii”, spune Zaharova.

Alegația despre armele nucleare non-strategice ”pare complet cinică”. În loc de o analiză serioasă a situației, ”primim încercări făcute cu rea-credință de a expune Rusia - care ține în mod constant toate aceste arme – neutilizate -  pe teritoriul său național”.

Această alegație cinică vine” într-un moment în care United Statele și aliații săi își onorează abilitățile de a folosi aceste arme desfășurate în Europa ca parte a ′′misiunilor nucleare comune ale NATO."”.

”Aceasta este o încălcare directă a TNPT - obligatorie din punct de vedere juridic, o piatră de temelie a sistemului de control al armelor, neproliferare și dezarmare Acorduri”, acuză Zaharova. ”Între timp, nu se spune nimic despre schimbările majore din securitatea europeană cauzate de mișcarea infrastructurii militare strategice a NATO în apropierea granițelor Rusiei”.

De asemenea, Zaharova subliniază că ”nu există nicio mențiune despre planurile SUA de a implementa noi arme nucleare, contrar inițiativelor prezidențiale menționate anterior”.

”Afirmația raportului potrivit căreia ′′toate activitățile SUA din perioada de raportare au fost compatibile cu obligațiile stabilite în Tratatul New START (NST)′′ este pur și simplu uluitoare - și același lucru se poate spune despre acuzația complet nefondată că Rusia nu respectă interdicția de testare nucleară”, transmite reprezentanta oficială a MAE rus.

În concluzie, Maria Zaharova spune clar: ”Nu mai dăm atenție acestor bălmăjeli complet nefondate din SUA”.

”Raportul Departamentului de Stat nu are nimic de-a face cu adevăratele provocări ale controlului armelor, neproliferării și dezarmării - și trebuie tratat corespunzător”, spune Zaharova.

”Între timp, îi sfătuim pe toți cei interesați cu adevărat să examineze aceste aspecte să citească comentariile anterioare ale Ministerului de Externe pe această temă”, a încheiat ambasadoarea Maria Zaharova.
782
Tematic
Zaharova, despre faptul cum a reacționat China la „grosolănia americană”
Maria Zaharova denunță ferm dezinformarea propagandei occidentale
Zaharova a criticat CNN pentru că a prezentat tancurile ucrainene drept rusești
Maria Zaharova: ”NATO nu înseamnă solidaritate, ci VASALITATEA secolului 21”
Zaharova i-a amintit lui Zelenski de blocada energetică a Crimeei
В Молдове сегодня отмечают День Победы

VIDEO: Diplomații ruși din 54 de țări au interpretat ”Katiușa” în cinstea zilei de 9 mai

351
(reînnoit 16:01 09.05.2021)
Diplomații ruși din 54 de țări ale lumii au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Diplomații ruși au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic, interpretând „Katiușa”, a anunțat Ministerul rus de Externe pe canalul său Telegram.

În cadrul ministerului au menționat că piesa legendară a fost interpretată în 54 de țări ale lumii.

Ministerul de Externe a atașat un videoclip cu interpretarea „Katiușa” de angajații Misiunii permanente a Rusiei la ONU, ambasadei din Belarus, Egipt, China, Azerbaidjan, Cambodgia, Madagascar, Peru, Slovacia, Filipine, Benin, Togo , Kazahstan, Pakistan, Nepal și alte țări ale lumii.

Piesa „Katiușa”, scrisă de compozitorul Matvey Blanter și de poetul Mihail Isakovsky, a sunat pentru prima dată în 1939, acesta a devenit unul dintre simbolurile Marelui Război Patriotic.

351
Tagurile:
Diplomați, Ziua Victoriei

Загрузка...
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков

Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”

719
Purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”, menționând că neo-naziștii „ridică capul” în țările europene.

În discursul său de la Parada Victoriei de la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a spus că multe din ideologia nazismului încearcă din nou să fie puse în funcțiune în lume, există „adunări de călăi nezdrobiți”, există încercări de rescriere a istoriei.

Dmitri Peskov, în cadrul unei emisiunii de la postul de radio „ Govorit Moscova”, a atras atenția că în unele țări manifestările neo-nazismului „sunt destul de evidente”.

"Nu este un secret pentru nimeni că neo-naziștii ridică din ce în ce mai mult capul în țările europene, iar europenii se luptă cu ei. Desigur, acest lucru este inacceptabil pentru țara noastră. În Ucraina, în unele țări baltice, vedem cu adevărat același neo-naziști care au marșăluit la Kiev destul de recent. Prin urmare, aceste manifestări sunt destul de evidente ", a spus postul de radio citat de Peskov.

La sfârșitul lunii aprilie, naționaliștii ucraineni au organizat primul marș în centrul Kievului, dedicat aniversării creării diviziei SS Galicia în timpul celui de-al doilea război mondial. Anterior, cu această ocazie au avut loc procesiuni la Liov. Trupele SS, care au inclus această unitate, au fost recunoscute prin decizia Tribunalului de la Nürnberg ca organizație criminală. Conducerea Ucrainei a condamnat marșul, dar opoziția a afirmat în repetate rânduri că autoritățile neutralizează exploatarea poporului ucrainean în Marele Război Patriotic.

719
Tagurile:
Putin, Dmitryi Peskov

Загрузка...
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

0
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

0
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...