Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.

Putin recomandă celorlalte țări nu „treacă linia roșie” cu Rusia

2251
Vladimir Putin a spus că speră că nicio țară nu va intenţiona să „treacă linia roșie” în relațiile acesteia cu Rusia, care, la rândul ei, va trebui să reacţioneze în funcţie de caz.

BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik. Rusia va trasa ea însăși „linia roșie” în relațiile sale cu alte țări, a declarat Vladimir Putin pe 21 aprilie, în discursul său în faţa Adunării Federale.

„Trebuie să o spun. Nu ne vor lipsi răbdarea, responsabilitatea, profesionalismul, încrederea în sine, simţul dreptăţii, precum și bunul simț atunci când va trebui să luăm decizii. Dar sper că niciuna [nicio ţară] nu va intenţiona să treacă acea linie roșie cu Rusia. Vom trasa linia menționată după caz”, a declarat Putin, citat de Sputnik

Promisiunea unui răspuns „rapid și dur”

Rusia nu dorește să taie legăturile sale nici chiar cu rivalii săi, a adăugat preşedintele rus, dar, dacă asta îşi doresc ei, atunci vor trebui să se pregătească pentru un răspuns pe măsură.

„Cu adevărat, vrem să menținem relații bune cu toți jucătorii internaționali, inclusiv cu cei cu care aceste relaţii nu sunt cele mai bune, ca să spunem doar atât. În realitate, nu vrem să rupem aceste punţi de legătură. Dar dacă cineva califică intențiile noastre bune ca fiind indiferenţă sau slăbiciune și dacă este hotărât să rupă legăturile [cu noi], atunci trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi asimetric, rapid și dur”, a avertizat președintele rus.

Cei care pun la cale provocări care amenință securitatea Rusiei „vor regreta acest lucru cum nu au făcut-o niciodată”.

Vladimir Putin a reamintit că politica Rusiei la nivel internațional are ca obiectiv asigurarea păcii și securității cetățenilor săi și dezvoltarea țării.

Stabilitatea internațională

Preşedintele a mai menţionat propunerea sa de a se discuta despre stabilitatea strategică și globală la nivel internațional.

„Din poziţia de lider în dezvoltarea sistemelor de luptă de nouă generație și de noi forțe nucleare, Rusia îndeamnă partenerii săi să discutăm chestiuni legate de armamentul strategic și stabilitate globală”, a subliniat Putin.

Potrivit preşedintelui, crearea unei zone de conviețuire pașnică ar putea fi obiectul discuțiilor.

Sancțiuni ilegale

În final, Vladimir Putin a criticat reintroducerea de sancțiuni economice ilegale:

„Din păcate, se pare că toată lumea este deja obișnuită cu sancțiuni economice ilegale motivate politic și cu încercarea îndârjită a unora de a-și impune voința asupra altora.”

2251
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin a ridiculizat țările care provoacă Rusia: Șacalii se învârt în jurul celor puternici
Putin avertizează: Provocatorii vor regreta ca niciodată
Putin a condamnat tentativa de lovitură de stat în Belarus
Serghei Lavrov

Lavrov: Vestul vrea impună un totalitarism în relațiile internaționale

233
Occidentul încearcă să impună o formă de totalitarism în sfera relațiilor internaționale, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Moscova consideră inacceptabile tentativele de impunere a totalitarismului în problemele internaționale ale SUA și UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei ședințe online a Consiliului de Securitate al ONU.

Un exemplu al unor astfel de acțiuni, potrivit oficialului rus, sunt sancțiunile unilaterale ilegale, “care sunt introduse fără niciun fel de temei juridic internațional”.

“În condițiile de pandemie, astfel de restricții reduc capacitățile unui șir de state în curs de dezvoltare de contracarare a răspândirii infecției”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, țările din Occident încearcă să împiedice formarea unei lumi policentrice. În acest sens, “este promovată concepția așa-numitei “ordini bazate pe reguli”, concepute ca una care substituie dreptul internațional.

Aceste reguli sunt elaborate în cercuri restrânse, iar apoi impuse tuturora, a subliniat ministrul rus.

“Rusia îndeamnă toate statele să urmeze obiectivele și principiile Cărții ONU, în construirea politicii lor externe, asigurând respectul față de egalitatea suverană a statelor, neamestecul în problemele interne, reglementarea disputelor prin mijloace politico-diplomatice, renunțarea la amenințările cu forța sau aplicarea ei”, a declarat Lavrov.

El a subliniat că Moscova consideră nocive orice acțiuni care ocolesc Carta ONU, îndreptate spre uzurparea procesului de luare a deciziilor.

“Occidentul nu mai este preocupat de normele dreptului internațional și acum cere tuturora să respecte regulile și ordinea stabilită de ei”, a conchis ministrul.
233
Tagurile:
Occident, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: SUA au respins ideea rezolvării conflictului diplomatic
Lavrov: Unele afirmații ale demnitarilor din SUA au note schizofrenice
Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei
Ce spune Lavrov despre expulzarea diplomatului rus din România
Interviu cu Serghei Lavrov: „Războiul din Donbas poate fi și trebuie evitat”

Загрузка...
Корабли стран НАТО в Черном море

Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”

429
Șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu , care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO.

BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik. Alexander Molokhov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a numit „cascadorie provocatoare ” compararea Mării Negre cu „lacul NATO ”.

În acest fel a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu, care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO, iar securitatea din această regiune a devenit o parte integrantă a securității Alianței Nord-Atlantice.

"Crimeenii nu pot să nu fie indignați de un astfel de truc provocator al unui diplomat occidental de rang înalt", a declarat Molokhov pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, acumularea prezenței alianței în Marea Neagră și activitatea serviciilor sale de informații au crescut semnificativ în ultimii ani.

"Flota noastră de la Marea Neagră nu va permite niciodată navelor NATO să domine Marea Neagră, indiferent cât de mult doresc să își extindă expansiunea în această regiune", a subliniat Molokhov.

În ultimii ani, Rusia declară o activitate NATO fără precedent de-a lungul frontierelor sale occidentale. Alianța extinde astfel de inițiative și o numește „descurajarea agresiunii rusești”.

Ministerul rus de Externe a menționat că Moscova va lua în considerare NATO în politica sa externă și în planificarea sa militară, iar Kremlinul a subliniat că Rusia nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.

429
Tagurile:
Crimeea, NATO

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...