Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ

Putin a discutat cu Consiliul de Securitate despre replica Rusiei la sancțiunile SUA

349
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate despre măsurile de răspuns ale țării după sancțiunile anunțate de SUA.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat în cadrul unei ședințe operative a membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei despre măsurile de răspuns ale țării la sancțiunile introduse recent de SUA, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“A avut loc o discuție despre măsurile de răspuns la sancțiunile introduse recent de SUA în raport cu țara noastră”, a declarat Peskov jurnaliștilor.

Reprezentantul Kremlinului a mai menționat că subiectul de profil am reuniunii Consiliului de Securitate a fost construcțiile militare, fiind abordate și problemele de pe agenda socio-economică internă.

Vladimir Putin și Joe Biden
© AP Photo / Alexei Druzhinin

Reamintim că recent SUA au anunțat că introduc noi sancțiuni împotriva Rusiei. Restricțiile vor viza 32 de persoane fizice și a juridice. Sancțiunile interzic instituțiilor financiare să cumpere obligațiunile de stat ale Rusiei la prima lor plasare după 14 iunie. În afară de aceasta, Washingtonul intenționează să expulzeze 10 angajați ai misiunii diplomatice rusești.

În replică, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că politica sancțiunilor, promovată de Washington, nu corespunde intereselor popoarelor ambelor state. Vineri, Kremlinul a declarat că obsesia sancțiunilor a americanilor sunt inacceptabile, adăugând că macrostabilitatea Rusiei este deplin asigurată. Comentând despre eventualele răspunsuri la sancțiuni, Kremlinul a declarat că principiul reciprocității nu a dispărut, însă totul va depinde de decizia șefului statului, Vladimir Putin.

349
Tagurile:
SUA, Consiliul de Securitate, Vladimir Putin
Tematic
Putin i-a vorbit lui Erdogan despre importanța păstrării convenției de la Montreux
Kremlinul: Discuția dintre Putin și Biden a fost una lucrativă
VIDEO: Putin și-a administrat a doua componentă a vaccinului rusesc
Biden și Putin se vor întâlni la Viena?

Moscova promite răspundă după ce Macedonia de Nord a expulzat un diplomat rus

61
Macedonia de Nord a decis expulzarea unui diplomat rus, a confirmat marți ambasada. Moscova ia în calcul contramăsuri.

BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. „Confirmăm expulzarea unui diplomat rus de către autoritățile Macedoniei de Nord. Partea rusă are în vedere contramăsuri”, a declarat misiunea diplomatică rusă.

Ambasadorul rus Serghei Bazdikin a fost convocat săptămâna trecută la Ministerul macedonean de Externe, unde a fost informat că diplomatul trebuie să părăsească țara în termen de șapte zile, potrivit site-ului de știri MKD, citat de Sputnik News

„În conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena, Ministerul de Externe a luat decizia de a declara un diplomat de la ambasada rusă persona non grata în Republica Macedonia de Nord”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Cauzele din spatele acestei măsuri din partea Skopje rămân neclare.

61

Загрузка...
Президент РФ В. Путин принял верительные грамоты у 23 вновь прибывших послов иностранных государств

Putin: „Contăm pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România”

391
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a transmis noului ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate, că Rusia contează pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România.

BRUXELLES, 18 mai – Sputnik. Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dat un mesaj de cooperare cu România foarte diferit de declarațiile belicoase de la București. Astfel, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare a unor noi ambasadori, între care se afla şi noul ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate, Putin a avut un mesaj de deschidere față de România:

”Contăm pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat Vladimir Putin cu această ocazie.

Tonul este foarte diferit de încrâncenările ministrului de Externe al României, Bogdan Aurescu, și de semnalele agresive transmise de diplomația română.

Ceremonia s-a desfăşuratîn Sala Aleksondrovski din Marele Palat al Kremlinului, cu această ocazie prezentându-și scrisorile de acreditare 23 de ambasadori.

Printre ambasadorii care şi-au prezentat scrisorile de acreditare la ceremonia de la Kremlin s-au numărat și şefii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, Polonia şi Bosnia-Herţegovina.

391
Tagurile:
România, Vladimir Putin

Загрузка...