Avion de recunoaștere al SUA, interceptat îndreptându-se către frontierele rusești VIDEO

813
(reînnoit 15:18 16.04.2021)
La o zi după ce Joe Biden a cerut de-escaladarea tensiunilor dintre cele două ţări şi a introdus o nouă rundă de sancțiuni, un avion de recunoaștere american RC-135 a fost interceptat zburând către frontierele rusești, deasupra Pacificului.

BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik. Pe 16 aprilie, după ce radarele rusești deasupra Pacificului au detectat o țintă aeriană care se apropia de graniță, un avion MiG-31 a fost trimis din Kamchatka Krai pentru a-l însoți.

„Echipajul său a identificat ținta ca fiind o aeronavă de recunoaștere RC-135 aparținând Forțelor Aeriene ale Statelor Unite”, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Interceptat de MiG-31, avionul american și-a schimbat direcția și s-a îndepărtat. Ministerul rus al Apărării a subliniat că granița nu a fost încălcată, potrivit Sputnik France

Apel la de-escaladare

Acest incident are loc la cinci zile după un altul similar, când a fost interceptat un avion american tot deasupra Pacificului, și la o zi după ce Joe Biden a cerut de-escaladarea tensiunilor dintre cele două țări.

„Statele Unite nu caută să inițieze un ciclu de escaladări și conflicte cu Rusia. Dorim o relație stabilă și previzibilă. Acum este momentul de-escaladării. Calea de urmat este un dialog atent și un proces diplomatic. Statele Unite sunt pregătite să avanseze într-o manieră constructivă”, a spus Biden pe 15 aprilie.

Anunțul a urmat introducerii de noi sancțiuni financiare împotriva Rusiei ca răspuns la presupuse atacuri cibernetice și la presupusul amestec în alegerile prezidențiale din 2020.

„Dacă Rusia continuă să se amestece în democrația noastră, sunt gata să iau măsuri suplimentare pentru a răspunde. Este responsabilitatea mea ca președinte al Americii”, a mai spus Biden.

813
Tagurile:
Rusia, SUA, Avion
Tematic
Avion de luptă rusesc, unul dintre cele mai frumoase din lume – site american
Un avion militar An-26 s-a prăbușit în Kazahstan - Video
Rusia: primul avion electric va fi prezentat la târgul internațional aerospațial MAKS 2021
Сергей Викторович Лавров

Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei

126
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a răspuns la amenințările Uniunii Europene de a impune noi sancțiuni Rusiei.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères
BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Bruxelles, care declară posibilitatea introducerii unor noi sancțiuni împotriva Moscovei și „nelegitimitatea” unui posibil răspuns rus la acești pași, copleșit de o manie de impunitate, este un drum care nu duce nicăieri, a declarat joi ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

„Faptul că Uniunea Europeană a declarat ilegitimitatea și lipsa justificării juridice internaționale pentru acțiunile noastre înseamnă doar un singur lucru: faptul că Uniunea Europeană crede că totul îi este permis și este fără cusur, UE începe să fie copleșită de o altă manie - Adică impunitate completă ", a spus Lavrov la o conferință de presă după vizita sa în Armenia.

"Mi se pare că aceasta este o cale greșită ... Lobby-ul rusofob agresiv din Uniunea Europeană își face treaba ... Nu putem să nu răspundem la această ostilitate", a adăugat ministrul rus.

126
Tagurile:
Sergei Lavrov

Загрузка...
Берлин

Nemții văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia

200
(reînnoit 13:01 06.05.2021)
Locuitorii Germaniei văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia. Acest lucru a fost demonstrat de rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel.

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Locuitorii Germaniei au apreciat negativ influența Statelor Unite asupra democrației mondiale. Despre aceasta vorbesc rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel, informează RIA Novosti.

Potrivit studiului, mulți dintre germani au o atitudine critică față de politica Washingtonului, în pofida simpatiei față de președintele Joe Biden.

Astfel, mai bine de o treime dintre respondenți (36%) consideră că influența Statelor Unite amenință mai mult democrația germană decât acțiunile Chinei (33%) sau ale Rusiei (29%).

În același timp, ceva mai mult de jumătate dintre locuitorii Germaniei (51%) au considerat că influența SUA asupra democrației mondiale este mai degrabă negativă și doar aproximativ o treime dintre respondenți (32%) au considerat-o pozitivă.

Printre cele mai mari amenințări la adresa democrației, locuitorii Germaniei au numit inegalitatea economică (49%), influența marilor companii tehnologice (46%) și restricțiile privind libertatea de exprimare (40%). Potrivit directorului ”Alianței Democrațiilor”, Jonas Parello-Plezner, cauza reducerii încrederii în Statele Unite din partea partenerilor europeni o constituie acțiunile lui Donald Trump în timpul președinției sale.

200
Tagurile:
SUA, Rusia, Germania, Bundestag

Загрузка...
A bear

Românii au făcut praf pagina de Google a castelului prințului care a ucis ursul

0
Românii au intrat în număr mare pe pagina de Google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Desant de comentarii pe pagina de google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

Inițial, înainte ca fapta de ”glorie” a prințului să devină cunoscută în lumea întreagă, castelul avea 5 stele la recenzii, fiind foarte apreciat ca destinație turistică. De ieri însă, românii au intrat în număr mare punând în majoritatea lor un comentariu simplu la pagină: ”Arthur, România”. Sutele de comentarii care acordă acum minimum-ul de o stea paginii a declasat imediat destinația, aducând-o la 2,5 stele astăzi, dar procesul de degradare al calității destinației continuă, pentru că alte sute de români intră și își arată dezaprobarea pentru fapta comisă de prinț în România.

Un comentariu de la laurentiu.albei@yahoo.com spune ”ARTHUR: ROMANIA RULES”, ar un altul, de la Olteanu Samy, transmite ”Hooooo - Arthur România”.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

Alții sunt mai direcți: Pradatu Cosmin transmite ”NU RECOMAND... peste tot sunt urme de labă......”.

Dar comentariile la recenzii sunt depășite de întrebările adresate pe aceeași pagină, care sunt foarte dure la adresa prințului.

”Vânătoarea de urși este inclusă?”, întreabă Arthur din România, sau ”Vă simțiți bine că ați ucis ursul Arthur în România?”. În diferite limbi de circulație, cum ar fi engleza sau germana, vizitatorii paginii mai întreabă ironic dacă găsesc capul ursului Arthur în castel, iar alții îi cer prințului să stea departe de România, și îi spun : ”Rușine să îți fie” și îl întreabă dacă în Austria e voie să vânezi urși din zonele protejate.

Așadar, scandalul uciderii ursului Arthur a devenit nu numai o știre internațională, ci începe să își producă efectele peste tot pe unde apare numele prințului respectiv, inclusiv, după cum s-a văzut, pe proprietatea acestuia din Riegersburg, faima negativă dobândită de prinț reflectându-se direct asupra destinației turistice respective care îi aparține.

0
Tagurile:
Urs

Загрузка...