Capitoliul SUA

Companiile germane din Rusia condamnă sancțiunile SUA

173
Camera ruso-germană de comerț extern critică sancțiunile Statelor Unite împotriva Rusiei: e cale contraproductivă, e nevoie de un dialog.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Camera ruso-germană de comerț extern condamnă sancțiunile SUA împotriva Rusiei: e o cale contraproductivă, care duce spre un impas, se spune într-o declarație a vicepreședintelui administrației camerei, Valeria Hmelevskaia.

Joi, SUA au anunțat introducerea unor sancțiuni împotriva Rusiei, care vor viza 32 de persoane fizice și asociații. De asemenea, sancțiunile interzic instituțiilor financiare din SUA să achiziționeze obligațiuni de stat rusești, plasate pe bursă după 14 iunie. În afară de aceasta, Washingtonul a declarat că expulzează din țară 10 diplomați ruși.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, președintele SUA, Joe Biden, fiind întrebat dacă sunt prevăzute sancțiuni suplimentare împotriva Nord Stream – 2, a spus că proiectul reprezintă o problemă complicate, care afectează aliații din Europa. Cu toate acestea, a adăugat el, noile sancțiuni împotriva gazoductului sunt discutate.

“Noile sancțiuni, precum și cele anterioare, afectează oamenii simpli și companii. Derularea continuă a spiralei sancțiunilor din partea SUA reprezintă o cale contraproductivă, care duce spre un impas. Rusia în plan economic, tehnologic și politic se va îndepărta tot mai mult de Occident și se va întoarce cu fața spre China. Nu de sancțiuni e nevoie, ci de un dialog”, a declarat Hmelevskaia.

În declarație se mai subliniază că majoritatea (89 la sută) din companiile germane care activează în Rusia se pronunțau în decembrie 2020 pentru ridicarea sancțiunile economice aplicate Rusiei. Atunci, 70 la sută din companiile chestionate au declarat că gazoductul Nord Stream 2, care trece prin Marea Baltică, este important și de neînlocuit în asigurarea Europei cu resurse energetice.

Camera ruso-germană de comerț extern reprezintă interesele companiilor germane în Rusia și a companiilor rusești în Germania. În prezent, din organizație fac parte 1000 de companii, fiind una din cele mai mari asociații a mediului de afaceri din țară. Potrivit Camerei, în prezent în Rusia activează 3971 de companii cu capital german.

173
Tagurile:
Rusia, Germania
Tematic
UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei
New York Times: SUA vor impune sancțiuni asupra datoriei naționale rusești
SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei și vor expulza 10 diplomați ruși
В Молдове сегодня отмечают День Победы

VIDEO: Diplomații ruși din 54 de țări au interpretat ”Katiușa” în cinstea zilei de 9 mai

349
(reînnoit 16:01 09.05.2021)
Diplomații ruși din 54 de țări ale lumii au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Diplomații ruși au participat la un flash mob muzical cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic, interpretând „Katiușa”, a anunțat Ministerul rus de Externe pe canalul său Telegram.

În cadrul ministerului au menționat că piesa legendară a fost interpretată în 54 de țări ale lumii.

Ministerul de Externe a atașat un videoclip cu interpretarea „Katiușa” de angajații Misiunii permanente a Rusiei la ONU, ambasadei din Belarus, Egipt, China, Azerbaidjan, Cambodgia, Madagascar, Peru, Slovacia, Filipine, Benin, Togo , Kazahstan, Pakistan, Nepal și alte țări ale lumii.

Piesa „Katiușa”, scrisă de compozitorul Matvey Blanter și de poetul Mihail Isakovsky, a sunat pentru prima dată în 1939, acesta a devenit unul dintre simbolurile Marelui Război Patriotic.

349
Tagurile:
Diplomați, Ziua Victoriei

Загрузка...
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков

Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”

713
Purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat afirmațiile liderului rus la paradă despre „călăii nezdrobiții”, menționând că neo-naziștii „ridică capul” în țările europene.

În discursul său de la Parada Victoriei de la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a spus că multe din ideologia nazismului încearcă din nou să fie puse în funcțiune în lume, există „adunări de călăi nezdrobiți”, există încercări de rescriere a istoriei.

Dmitri Peskov, în cadrul unei emisiunii de la postul de radio „ Govorit Moscova”, a atras atenția că în unele țări manifestările neo-nazismului „sunt destul de evidente”.

"Nu este un secret pentru nimeni că neo-naziștii ridică din ce în ce mai mult capul în țările europene, iar europenii se luptă cu ei. Desigur, acest lucru este inacceptabil pentru țara noastră. În Ucraina, în unele țări baltice, vedem cu adevărat același neo-naziști care au marșăluit la Kiev destul de recent. Prin urmare, aceste manifestări sunt destul de evidente ", a spus postul de radio citat de Peskov.

La sfârșitul lunii aprilie, naționaliștii ucraineni au organizat primul marș în centrul Kievului, dedicat aniversării creării diviziei SS Galicia în timpul celui de-al doilea război mondial. Anterior, cu această ocazie au avut loc procesiuni la Liov. Trupele SS, care au inclus această unitate, au fost recunoscute prin decizia Tribunalului de la Nürnberg ca organizație criminală. Conducerea Ucrainei a condamnat marșul, dar opoziția a afirmat în repetate rânduri că autoritățile neutralizează exploatarea poporului ucrainean în Marele Război Patriotic.

713
Tagurile:
Putin, Dmitryi Peskov

Загрузка...
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

0
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

0
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...