Kremlin

Kremlinul a comentat declarațiile secretarului de stat al SUA despre “acțiunile agresive”

386
(reînnoit 13:46 12.04.2021)
Afirmațiile părții americane despre consecințele care vor urma “acțiunilor agresive ale Rusiei” se devalorizează pe măsura ce se pronunță tot mai des, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, comentând afirmațiile secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, despre urmările “acțiunile agresive” ale Rusiei, a declarat că pe măsură ce se pronunță mai des aceste cuvinte, cu atât mai mult se devalorizează.

Mai devreme, într-un interviu oferit postului de televiziune NBC, Blinken, vorbind despre situația din Ucraina, a anunțat despre “urmările” pentru Rusia din partea Washingtonului, în cazul în care va continua să “acționeze agresiv”.

“Are o loc de devalorizare a unor astfel de fraze. Toate aceste îndemnuri de a renunța la anumite acțiuni efemere și agresivă, amenințările cu anumite consecințe – cu cât mai des se pronunță astfel de fraze, cu atât mai mult ele se devalorizează”, a răspuns Peskov, fiind solicitat de jurnaliști să comenteze declarațiile lui Blinken.

“Repet, Rusia nu a reprezentat și nu reprezintă o amenințare pentru nimeni și niciodată nu a întreprins acțiuni agresive”, a adăugat el.

Mai devreme, Washingtonul venise declarații despre o așa-numită escaladare a “agresiunii rusești” și mișcări de trupelor ruse din Crimeea și în preajma frontierei estice a Ucrainei. SUA au cerut Rusiei să explice aceste presupuse mișcări de trupe, fiind deschiși pentru o comunicare. Viceministrul rus de Externe, Serghei Reabkov, a declarat agenției RIA Novosti că partea americană a primit toate explicațiile cu o săptămână înainte. Diplomatul a menționat că Rusia nu va purta un dialog în condițiile “unei tonalități și perspective” pe care le propun SUA, iar Washingtonul va fi nevoit să se mulțumească cu explicațiile primite deja.

386
Tagurile:
Rusia, Kremlin
Tematic
Putin i-a răspuns lui Merkel pe subiectul trupelor rusești în vecinătatea Ucrainei
Cine și de ce provoacă Rusia cu discuții privind aderarea Ucrainei la NATO
Putin i-a explicat lui Erdogan poziția Rusiei față de criza din Ucraina
Erdogan s-a pronunțat în favoarea aderării Ucrainei la NATO
Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
Берлин

Nemții văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia

92
(reînnoit 11:14 06.05.2021)
Locuitorii Germaniei văd în SUA o amenințare mai mare decât Rusia. Acest lucru a fost demonstrat de rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel.

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Locuitorii Germaniei au evaluat negativ influența Statelor Unite asupra democrației mondiale. Acest lucru este dovedit de rezultatele unui sondaj publicat de revista Spiegel.

Potrivit studiului, mulți germani sunt critici cu privire la politicile Washingtonului, în ciuda simpatiei față de președintele Joe Biden. În special, mai mult de o treime dintre respondenți (36%) consideră că influența Statelor Unite amenință mai mult democrația germană decât acțiunile Chinei (33%) sau ale Rusiei (29%).

În același timp, puțin mai mult de jumătate dintre locuitorii Germaniei (51%) au considerat că influența Statelor Unite asupra democrației mondiale este destul de negativă și doar aproximativ o treime din respondenți (32%) - pozitivă.

Printre cele mai mari amenințări la adresa democrației, locuitorii Germaniei au numit inegalitatea economică (49%), influența marilor companii de tehnologie (46%) și restricțiile privind libertatea de exprimare (40%). Potrivit directorului Alianței Democrațiilor, Jonas Parello-Plezner, motivul declinului încrederii în Statele Unite din partea partenerilor europeni a fost acțiunile lui Donald Trump în timpul președinției sale.

92
Tagurile:
SUA, Rusia, Germania, Bundestag

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin și Erdogan au discutat despre situația pandemică

170
Președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au discutat despre situația epidemiologică.

BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o discuție telefonică cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, informează serviciul de presă al Kremlinului.

“A avut loc o discuție telefonică dintre președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Turce, Recep Tayyip Erdogan”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Cei doi lideri au discutat despre problemele pandemiei de COVID-19.

“S-a discutat în detalii subiectul combaterii răspândirii infecției de coronavirus, inclusiv, luând în considerație situația epidemiologică din Turcia”, se menționează în comunicat.

“S-a subliniat disponibilitatea Rusiei de a intensifica cooperarea în această direcție. În special, este vorba de organizarea cât mai rapidă, începând cu această lună, a livrărilor vaccinului rusesc Sputnik V”, informează Kremlinul.

“Recep Tayyip Erdogan a adus mulțumiri părții ruse pentru sprijinul acordat. Cei doi lideri au căzut de acord că măsurile antiepidemice întreprinse vor permite o îmbunătățire a situației și o reluare a schimburilor bilaterale în sfera turistică”, se spune în comunicat.

“De asemenea, se examinează oportunitatea organizării unei producții (a vaccinului Sputnik V n.r.) în comun cu întreprinderile turcești”, anunță Kremlinul.
170
Tagurile:
Turcia, Rusia, Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin
Tematic
Erdogan și Zelenski au discutat situația din Marea Neagră și Donbass
Erdogan s-a pronunțat în favoarea aderării Ucrainei la NATO
Crimeea a comentat promisiunea pe care i-a făcut-o Erdogan lui Zelenski
Cum comentează Kremlinul întrevederea Erdogan - Zelenski
Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V

Загрузка...
Ворчун на свободе!

Ursul Arthur devine simbolul revoltei contra ”stăpânilor” din Occident

0
(reînnoit 11:30 06.05.2021)
Un adevărat fenomen s-a dezlănțuit în online și mass media după ce datele despre uciderea ursului Arthur au fost publicate – iar lumea a început să-și amintească umilințele și nedreptățile suferite de români din partea Occidentului

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Începând de aseară, un nou fenomen a apărut în România – un fenomen pe care l-am putea numi revolta față de umilințele și nedreptățile suferite de români din partea Occidentului.

Culmea, această revoltă nu a fost declanșată de un caz suferit de un om – ci de uciderea ursului numit Arthur, faptă odioasă și, se pare, ilegală, săvârșită de un austriac de origine nobiliară. Într-un fel ciudat, glonțul care a ucis ursul e simțit ca o durere de fiecare român.

Am selectat câteva reacții care definesc această stare de revoltă, care vizează Occidentul, în ansamblu:

Sorina Matei, jurnalist: 

”Un olandez a venit în România să violeze o fetiță și să o omoare. Un prinț din Liechtenstein a venit în România să omoare urși. Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au venit în România să taie pădurile. Pentru că pot. Pentru că știu că le merge. Pentru că nu li se întâmplă nimic. Agresorii sunt ăia cu rule of law în gură. Rule of law să se aplice până la ei, în cazul lor nu se aplică”.

***

Mihai Șomănescu, jurnalist: ”Noi suntem Arthur” 

”Uciderea lui Arthur, ursul românesc, are o semnificație mult mai mare decât pare. Pe lângă faptul că este o crimă împotriva naturii, această barbarie este o parabolă perfectă pentru felul în care s-au petrecut lucrurile în țara noastră, în ultimii 30 de ani.

Ursul Arthur sunt toate industriile, băncile și mințile românești furate de străini. Ca și Arthur, unele erau unice în Europa, erau grase și frumoase Capul săracului Arthur care stă trofeu pe peretele acestui ucigaș sunt brandurile românești lichidate de asasinii economici: Arpechim, IMGB, Electroputere, Banca Agricolă, Bancorex etc.”

***

Pop Lucian, internaut: ”Iertați-ne urșilor...  Iertați-ne copiilor...”

”Dacă vreodată copiii mei mă vor întreba de ce mă rușinez, le-aș spune două nume: Arthur și Teo. Două povești, două destine, o singură concluzie: Suntem doar niște sclavi, bucuroși atunci când lanțul ne este lăsat puțin mai larg și din păcate, indiferenți atunci când el se strânge.

Niște sclavi, care în prostia lor, destupă după fiecare alegeri șampania alături de cei care îi vor vinde pe mărunțiș în următorii ani. Și culmea, o facem cu bucurie și cu speranța că o să fie mai bine. Nu o să fie. Atâta timp cât în țară asta furca va fi folosită doar pentru întors fânul. Iertați-ne urșilor...  Iertați-ne copiilor...”

***

Aurelian Pavelescu, avocat, președinte PNȚCD: ”Ursul Arthur a devenit simbol național” 

” Ursul Arthur, în genealogia lui carpatină fără egal, și-a făcut ultima datorie, ultim soldat al unei armate dispărute, datoria să ne trezească la viață prin moartea sa. Uriașul Arthur, ieșit la lumină prin gloanțele lașului în săptămâna luminată, a devenit simbol național: voi n-o s-aveți niciodată și sufletul lui! E tot ce putem promite!”

***

Sunt doar câteva dintre miile de reacții emoționante și revoltate transmise de români – și ele dovedesc ce spuneam la început: tragedia ursului carpatin este tragedia României. Înșelăciunea prin care ursul a fost ucis, este o imagine a felului în care țara a fost devalizată și cotropită.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
0

Загрузка...