Laborator medical

Moscova în vileag: SUA dezvoltă arme biologice în apropierea Rusiei și Chinei

880
Afirmație gravă a secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, despre dezvoltarea de arme biologice de către Statele Unite în apropierea granițelor Rusiei și ale Chinei – dar și despre arsenalul chimic la SUA.

BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. O adevărată ”nucleară” a fost lansată de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, într-un interviu acordat ziarului ”Kommersant”.

Conform lui Patrușev, Consiliul de Securitate al Rusiei ”are motive întemeiate să creadă că Statele Unite dezvoltă arme biologice în laboratoare situate în apropierea granițelor Rusiei și ale Chinei”.

”Ni se spune că la granițele noastre funcționează niște centre sanitare și epidemiologice pașnice, dar, din cine știe ce motiv, ele amintesc mai degrabă de Fort-Detrick, din Maryland, unde, de zeci de ani, americanii lucrează în domeniul biologiei militare”, a declarat Patrușev.

Și, atenție la o altă dezvăluire: ”În zonele limitrofe, se înregistrează focare de îmbolnăviri cu boli ce nu sunt caracteristice acestor regiuni”, spune secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Situația nu este în regulă nici cu arsenalul chimic al SUA, spune Patrușev, care arată că dacă Moscova și-a ”distrus toate rezervele sale”, conform deciziilor și acordurilor internaționale,  Washingtonul nu a făcut-o!.

”Astfel, Statele Unite au prelungit termenul pentru eliminarea totală a armelor chimice până în 2023”, a explicat Patrușev, arătând că, că, inițial, înainte de distrugerea arsenalului chimic rus, ”SUA aveau cu o treime mai puține astfel de arme decât Rusia”.

880
Tagurile:
Rusia, SUA, China, Moscova

Moscova promite răspundă după ce Macedonia de Nord a expulzat un diplomat rus

59
Macedonia de Nord a decis expulzarea unui diplomat rus, a confirmat marți ambasada. Moscova ia în calcul contramăsuri.

BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. „Confirmăm expulzarea unui diplomat rus de către autoritățile Macedoniei de Nord. Partea rusă are în vedere contramăsuri”, a declarat misiunea diplomatică rusă.

Ambasadorul rus Serghei Bazdikin a fost convocat săptămâna trecută la Ministerul macedonean de Externe, unde a fost informat că diplomatul trebuie să părăsească țara în termen de șapte zile, potrivit site-ului de știri MKD, citat de Sputnik News

„În conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena, Ministerul de Externe a luat decizia de a declara un diplomat de la ambasada rusă persona non grata în Republica Macedonia de Nord”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Cauzele din spatele acestei măsuri din partea Skopje rămân neclare.

59

Загрузка...
Президент РФ В. Путин принял верительные грамоты у 23 вновь прибывших послов иностранных государств

Putin: „Contăm pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România”

372
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a transmis noului ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate, că Rusia contează pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România.

BRUXELLES, 18 mai – Sputnik. Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dat un mesaj de cooperare cu România foarte diferit de declarațiile belicoase de la București. Astfel, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare a unor noi ambasadori, între care se afla şi noul ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate, Putin a avut un mesaj de deschidere față de România:

”Contăm pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat Vladimir Putin cu această ocazie.

Tonul este foarte diferit de încrâncenările ministrului de Externe al României, Bogdan Aurescu, și de semnalele agresive transmise de diplomația română.

Ceremonia s-a desfăşuratîn Sala Aleksondrovski din Marele Palat al Kremlinului, cu această ocazie prezentându-și scrisorile de acreditare 23 de ambasadori.

Printre ambasadorii care şi-au prezentat scrisorile de acreditare la ceremonia de la Kremlin s-au numărat și şefii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, Polonia şi Bosnia-Herţegovina.

372
Tagurile:
România, Vladimir Putin

Загрузка...