Maria Zaharova

Moscova: Occidentul nu vrea observe tragedia din Donbas

362
Occidentul, inclusiv Uniunea Europeană, nu văd și nu vor să observe problemele umanitare și tragedia din Estul Ucrainei, susține purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Comentând decesul unor copii în Donbas, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Occidentul preferă să ignore tragedia din Estul Ucrainei.

“Sunt niște crime oribile nu doar împotriva unui copil, ci a sutelor de copii (decedați) de mâinile militanților în centrul Europei, în primul sfert al secolului 21, cu o susținere informațională și morală din partea protectorilor occidentali (ai Ucrainei), inclusiv a Uniunii Europene și direct de Bruxelles, din partea mai multor structuri internaționale, subliniez, prin faptul că nu văd și nu vor să observă problemele umanitare, tragediile din această regiune a Europei”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

Mai devreme, direcția Miliției Populare din autoproclamata Republică Populară Donețk (DNR) a anunțat despre moartea unui copil de cinci ani, după lansarea cu ajutorul unei drone a unei muniții de către forțele ucrainene în localitatea Aleksandrovskoe, la nordul DNR.

Totodată, Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE nu a reușit să stabilească ce tip de arme și muniții au cauzat moartea copilului de cinci ani în Donbas.

În aprilie 2014, autoritățile Ucrainei au declanșat o operațiune militară împotriva celor două republici autoproclamate – LNR și DNR, care și-au declarat independența după lovitura de stat din Kiev din februarie 2014. Problemele reglementării situației din Donbas sunt puse în discuție inclusiv la întrevederile de la Minsk a grupului de contact, care din septembrie 2014 a adoptat trei documente de reglementare a pașilor de detensionare a conflictului. Cu toate acestea, chiar și după anunțarea armistițiului, între ambele tabere au loc schimburi de focuri.

362
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
"Toate din cauza Donbasului": ce a organizat armata americană în Europa
Expert: Zelenski transformă Ucraina într-o dictatură
Kozak nu exclude o intervenție a Rusiei în apărarea locuitorilor Donbasului
Cine și de ce provoacă Rusia cu discuții privind aderarea Ucrainei la NATO
Vladimir Putin

Putin i-a îndemnat pe ruși se vaccineze activ

158
(reînnoit 15:46 10.05.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a îndemnat cetățenii să se vaccineze activ împotriva COVID-19.

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că situația legată de vaccinarea împotriva COVID-19 este una stabilă.

“Situația în țară, potrivit specialiștilor, este una stabilă”, a spus Putin la postul de televiziune Rossiya 24, fiind întrebat despre situația din țară.

Liderul rus a menționată “la totul, cum s-ar spune, totul e pe raft: nu crește și se menține la acest nivel, la care a rămas mai devreme”.

Totodată, președintele a anunțat că a discutat că șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, despre problemele legate de combaterea coronavirusului: e nevoie de respectarea ritmurilor de vaccinare și obligativitatea măștii.

“Astăzi am discutat cu Anna Popova, principatul medic sanitar. Din numele meu și din numele ei, aș vrea să mă adresez cetățenilor noștri să continuăm campania de vaccinare”, a spus Putin.

Președintele a reamintit șefilor regiunilor despre importanța respectării ritmurilor de testare și vaccinare.

“Desigur, trebuie să respectăm regulile, pe care le elaborează specialiștii în condițiile de azi. În niciun caz nu trebuie să ignorăm recomandările: trebuie să respectăm regimul de măști, să respectăm și alte cerințe. Doar în acest vom avea un succes și nu mă îndoiesc că îl vom obține”, a adăugat președintele.
158
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Știrea zilei: Un ministru român i-a scris lui Putin! Nu vrem să fim dușmani!
Știrea nopții: Biden, speranțe în legătură cu Putin
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Putin: Nu există iertare pentru cei care pun în aplicare planuri agresive
Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”

Загрузка...

Spectacol de artificii la Moscova cu prilejul celei de-a 76-a aniversări a Victoriei

97
(reînnoit 01:49 10.05.2021)
Un impresionant spectacol de artificii încheie șirul de manifestări dedicate celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Un grandios spectacol pirotehnic are loc în aceste momente la Moscova, acolo unde astăzi s-a desfășurat parada dedicată celea de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Cerul este acoperit de focuri artificii.

Anterior, s-a raportat că este planificată utilizarea a 10 mii de artificii.

Duminică dimineață, la Moscova s-a desfășurat principala paradă a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Peste 12 mii militari au luat parte la aceasta. Au fost implicate peste 190 de unități de echipament militar, precum și 76 de elicoptere și avioane.

97

Загрузка...
Dr. Monica Pop

Monica Pop: „A condiţiona accesul la spectacole de certificatul de vaccinare este un abuz”

0
(reînnoit 20:00 10.05.2021)
Cunoscutul medic Monica Pop a declarat într-o emisiune că faptul de a nu se permite accesul la spectacole decât persoanelor care prezintă un certificat de vaccinare sau un test negativ constituie un abuz.

BUCUREŞTI, 10 mai – Sputnik. Dr. Monica Pop a spus, într-o emisiune la România TV, că vaccinul nu oferă protecţie 100%, astfel că persoanele vaccinate pot fi purtătoare ale virusului şi îl pot transmite mai departe. În opinia sa, condiţionarea accesului la spectacole de prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ constituie un abuz.

„La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi ca la un spectacol? La biserică nu se cere certificat de vaccinare, dar la spectacol da. Vaccinul te ajută să nu faci o formă gravă, dar boala tot o poţi face. Cu ce ajută că într-o sală de spectacol intră cineva care este vaccinat şi totuşi este purtător de virus şi îl transmite?”, a spus medicul în emisiunea realizată de Simona Gheorghe la România TV

De asemenea, ea a mai spus că este inadmisibil că oamenii trebuie să plătească din buzunarul lor pentru a se testa dacă vor să meargă la un spectacol.

„Cum e posibil ca într-o ţară în care oamenii plătesc asigurări de sănătate, testele să fie plătite? În toate ţările testarea este gratuită. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să facă o dată pe săptămână sau o dată la două luni un test gratuit”, a subliniat Monica Pop.
0
Tagurile:
Adina Monica Popescu
Tematic
Monica Pop dezvăluie trucul prin care românii sunt manipulați
Monica Pop denunță cea mai mare greșeală din Pandemie – ”E un fel de GENOCID!”
Monica Pop: ”Efectiv, cred că se apropie o revoluție!”
Nou scandal cu Voiculescu! Monica Pop: ”E un demon, duşmanul poporului!”
Monica Pop nu mai suportă: ”LĂSAȚI OAMENII SĂ TRAIASCĂ!”

Загрузка...