Паспорт РФ

Străinii vor putea obține mai ușor cetățenia rusă

195
(reînnoit 13:12 09.04.2021)
În Rusia vor fi prevăzute trei statute de reședință pentru imigranți. Astfel de măsuri sunt prevăzute în noul proiect de lege “cu privire la condițiile de intrare (ieșire) ședere a cetățenilor străini și a apatrizilor”.

“Vor fi prevăzute trei statute pentru imigranți: aflare o perioadă scurtă (până la 90 de zile), aflare de lungă durată și aflare permanentă, în cadrul cărora cetățenii străini se vor putea afla legal pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, la solicitarea agenției Sputnik.

În prezent, cetățenii străini au trei statute juridice în Rusia: aflare temporară, aflare temporară și aflare permanentă pe teritoriul Rusiei.

MAI a specificat că prin aflare de scurtă durată se presupune aflarea în Rusia în sumă până la 90 de zile, în decursul anului (astăzi sunt prevăzute 90 de zile în decurs a 180 de zile). Regimul de aflare de lungă durată reprezintă un regim migrațional unic pentru străini, care se află legal în Rusia peste 90 de zile.

“Termenul de aflare legală a cetățeanului străin va fi prelungit sau restrâns, în cazul în care s-au schimbat sau au dispărut condițiile în legătură cu care a fost autorizată aflarea în Rusia”, au adăugat reprezentanții ministerului.

De asemenea, copii imigranților vor putea obține permisiunea pentru o aflare de lungă durată, dacă părinții acestora muncesc în Rusia.

Totodată, acum străinii vor putea obține cetățenia rusă doar după ce au obținut un permis de ședere. La rândul său, permisul de ședere este perfectat în cazul autorizării aflării temporare, obținută în cadrul cotelor. Odată cu intrarea în vigoare a legii, șederea permanentă va deveni un statut implicit al imigranților și va permite străinului să pretindă în viitor la cetățenia rusă.

Potrivit MAI din Rusia, în ianuarie-februarie 2021, la biroul pentru migrație erau înregistrați 1 milion 84 mii de cetățeni, un număr de două ori mai mic decât în perioada similară a anului trecut.

195
Tagurile:
Rusia, Cetățenie
Tematic
Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
Lavrov: Rusia va răspunde oricăror pași neprietenoși ai Statelor Unite
Rusia: vaccin anti-COVID-19 sub formă de picături nazale
Serghei Lavrov

Lavrov: Vestul vrea impună un totalitarism în relațiile internaționale

219
Occidentul încearcă să impună o formă de totalitarism în sfera relațiilor internaționale, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Moscova consideră inacceptabile tentativele de impunere a totalitarismului în problemele internaționale ale SUA și UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei ședințe online a Consiliului de Securitate al ONU.

Un exemplu al unor astfel de acțiuni, potrivit oficialului rus, sunt sancțiunile unilaterale ilegale, “care sunt introduse fără niciun fel de temei juridic internațional”.

“În condițiile de pandemie, astfel de restricții reduc capacitățile unui șir de state în curs de dezvoltare de contracarare a răspândirii infecției”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, țările din Occident încearcă să împiedice formarea unei lumi policentrice. În acest sens, “este promovată concepția așa-numitei “ordini bazate pe reguli”, concepute ca una care substituie dreptul internațional.

Aceste reguli sunt elaborate în cercuri restrânse, iar apoi impuse tuturora, a subliniat ministrul rus.

“Rusia îndeamnă toate statele să urmeze obiectivele și principiile Cărții ONU, în construirea politicii lor externe, asigurând respectul față de egalitatea suverană a statelor, neamestecul în problemele interne, reglementarea disputelor prin mijloace politico-diplomatice, renunțarea la amenințările cu forța sau aplicarea ei”, a declarat Lavrov.

El a subliniat că Moscova consideră nocive orice acțiuni care ocolesc Carta ONU, îndreptate spre uzurparea procesului de luare a deciziilor.

“Occidentul nu mai este preocupat de normele dreptului internațional și acum cere tuturora să respecte regulile și ordinea stabilită de ei”, a conchis ministrul.
219
Tagurile:
Occident, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: SUA au respins ideea rezolvării conflictului diplomatic
Lavrov: Unele afirmații ale demnitarilor din SUA au note schizofrenice
Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei
Ce spune Lavrov despre expulzarea diplomatului rus din România
Interviu cu Serghei Lavrov: „Războiul din Donbas poate fi și trebuie evitat”

Загрузка...
Корабли стран НАТО в Черном море

Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”

414
Șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu , care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO.

BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik. Alexander Molokhov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a numit „cascadorie provocatoare ” compararea Mării Negre cu „lacul NATO ”.

În acest fel a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu, care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO, iar securitatea din această regiune a devenit o parte integrantă a securității Alianței Nord-Atlantice.

"Crimeenii nu pot să nu fie indignați de un astfel de truc provocator al unui diplomat occidental de rang înalt", a declarat Molokhov pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, acumularea prezenței alianței în Marea Neagră și activitatea serviciilor sale de informații au crescut semnificativ în ultimii ani.

"Flota noastră de la Marea Neagră nu va permite niciodată navelor NATO să domine Marea Neagră, indiferent cât de mult doresc să își extindă expansiunea în această regiune", a subliniat Molokhov.

În ultimii ani, Rusia declară o activitate NATO fără precedent de-a lungul frontierelor sale occidentale. Alianța extinde astfel de inițiative și o numește „descurajarea agresiunii rusești”.

Ministerul rus de Externe a menționat că Moscova va lua în considerare NATO în politica sa externă și în planificarea sa militară, iar Kremlinul a subliniat că Rusia nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.

414
Tagurile:
Crimeea, NATO

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...