Laborator

Rusia: vaccin anti-COVID-19 sub formă de picături nazale

281
(reînnoit 20:45 08.04.2021)
Centrul de cercetare în virusologie și biotehnologie Vector, al statului rus, a început dezvoltarea unui nou vaccin împotriva coronavirusului sub formă de picături nazale, care va ajuta la formarea imunității chiar la „poarta de intrare” a infecției.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik. „Am început să dezvoltăm un vaccin sub formă de picături, un vaccin intranazal. Compoziția componentei active principale a vaccinului va rămâne neschimbată [fiind similară celei a vaccinului EpiVacCorona]”, a spus directorul general al Vector, Rinat Maksiutov, într-un interviu pentru Sputnik.

Vaccinul va ajuta la dezvoltarea imunității în membranele mucoase nazale, care pot fi descrise drept „poarta de intrare” a infecției, a precizat Maksiutov.

Potrivit directorului centrului de cercetare Vector, doar o zi va fi suficientă pentru actualizarea vaccinului EpiVacCorona din Rusia pentru a se asigura protecția împotriva noilor mutații ale coronavirusului.

„Dacă virusul suferă brusc mutaţii și apare o mutație în zonele în care am selectat peptidele, dacă trebuie să actualizăm vaccinul, atunci nu va dura mai mult de o zi pentru a actualiza compoziția vaccinului”, a subliniat Maksiutov.

Directorul Vector a lămurit însă că dezvoltarea peptidelor și lansarea unui vaccin necesită timp şi, în afară de aceasta, trebuie efectuate cercetări pentru vaccinul actualizat.

„Sper că va fi posibil să se efectueze doar un studiu redus, așa cum facem cu vaccinurile antigripale sezoniere atunci când apar noi tulpini, dar, din moment ce nu au existat precedente cu un vaccin anti-coronavirus până acum, este dificil să spunem ceva sigur, totul va depinde de organismul de reglementare”, a explicat Maksiutov.

În martie, vaccinul EpiVacCorona a fost autorizat pentru persoanele de 60 de ani și peste această vârstă.

Vaccinul este un medicament pe bază de peptide care se bazează pe o platformă sintetică. Fragmente scurte sintetizate artificial de proteine virale - peptide, conținute în vaccin, ajută sistemul imunitar să învețe cum să recunoască și apoi să neutralizeze virusul.

281
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1755)
Tematic
Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
SCANDALOS: CEDO declară vaccinarea obligatorie ”necesară într-o societate democratică”
În ciuda scandalurilor, România continuă vaccinarea cu AstraZeneca
Studenții din SUA, obligați la vaccinare dacă vor să se întoarcă în campusuri
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

119
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

119
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

172
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

172
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...