Денежные купюры США

Rusia plan de luptă financiară în cazul unui atac al Occidentului asupra economiei

477
(reînnoit 19:09 06.04.2021)
Moscova se pregătește să răspundă unui nou potențial val de sancțiuni economice și financiare din partea SUA, cu măsuri menite să-și consolideze moneda, să mențină fluxurile de plăți și să se asigure că țara menține bunul mers al afacerilor.

BUCUREŞTI, 6 apr – Sputnik. „Există în mod clar un plan deliberat pentru a crea o atmosferă toxică în cazul valorilor mobiliare rusești, pentru a reduce potențialul lor de investiții”, a declarat luni Ministrul adjunct de Externe Alexander Pankin pentru RIA Novosti.

Extracție de petrol
© Sputnik / Максим Богодвид

„Aceste posibile noi restricții asupra obligațiunilor de stat constituie o sabie cu două tăișuri și ar dăuna în mod clar instituțiilor financiare din America. Dar ne-am obișnuit de mult cu faptul că adepţilor măsurilor restrictive unilaterale au încetat să le mai pese de propriile pierderi în afaceri sau de propriii cetățenii”, a declarat Pankin, citat de RT. 

Ca răspuns, Moscova face eforturi pentru a „implementa măsuri în cazul unor noi acţiuni ostile cu privire la datoria suverană a Rusiei”. „Ca întotdeauna, vom reacționa într-un mod echilibrat și adecvat, începând cu principiul menținerii stabilității economiei rusești și a sistemului financiar”, a adăugat ministrul.

Un număr de oficiali ruși au declarat, în ultimele săptămâni, că țara are în vedere dezvoltarea unui sistem alternativ la mecanismul internațional de plăți SWIFT. De câțiva ani, ideea că întreprinderile ruseşti pot ieşi din platformă a fost discutată de comentatorii occidentali.

Întrebat dacă acest lucru ar putea deveni în curând o realitate, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că „nu putem exclude niciuna dintre potențialele amenințări ... Aceste acțiuni sunt nerezonabile și imprevizibile, prin urmare, desigur că această situație ne obligă să fim în alertă”.

În timpul unei întâlniri cu omologii săi chinezi luna trecută, Ministrul de Externe Sergei Lavrov a spus că „Statele Unite și-au declarat intenţia de a limita oportunitățile de dezvoltare tehnologică atât ale Federației Ruse, cât și ale Republicii Populare Chineze”. Acesta a adăugat că dolarul ar trebui să fie de-prioritizat ca monedă implicită a piețelor internaționale, iar cele două națiuni ar trebui să se îndepărteze de utilizarea „sistemelor internaționale de plăți controlate de Vest”.

În martie, guvernul SUA a impus un pachet de noi sancțiuni împotriva oficialilor și întreprinderilor rusești în contextul presupusei otrăviri și închideri ulterioare a personajului opoziției Alexei Navalni. De atunci, relațiile dintre Moscova și Washington s-au deteriorat și mai mult, președintele SUA Joe Biden declanșând un scandal cu o declaraţie dintr-un interviu media în care a spus că omologul său rus, Vladimir Putin, este un „ucigaș”. Cele două puteri sunt acum angajate în discuții diplomatice la nivel înalt cu privire la situația tensionată din estul Ucrainei.

477
Tagurile:
SUA, Occident, Rusia
Tematic
Volodin: Rusia devine tot mai independentă de dolar
Efect opus: SUA s-au speriat pentru dolar din cauza propriilor sancțiuni
Ţările din Asia-Pacific, pregătite să treacă la tranzacţii comerciale fără dolar
Выход в открытый космос российских космонавтов

Au aterizat cu succes! Momentul în care cosmonauții coboară de pe orbită - VIDEO

160
Roscosmos și NASA au publicat un videoclip care surprinde momentul coborârii de pe orbită și aterizării navei Soiuz MS-17 în stepa Kazahstanului.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Cosmonauții ruși Sergei Rîjnikov, Sergei Kud-Sverchkov și americanca Kathleen Rubins s-au întors pe Pământ după șase luni în care s-au aflat pe Stația Spațială Internațională. După plecarea lor, șapte persoane au rămas pe ISS, inclusiv doi ruși.

Echipajul ISS Expedition 64 a intrat pe orbită acum 184 de zile. În acest timp, Rîjnikov și Kud-Sverchkov au efectuat o ieșire în spațiu de pe trapa stației, care nu se desprinsese de mai bine de 11 ani.

Astronauții au sigilat, de asemenea, două fisuri în camera de tranziție a modulului Zvezda, deși a continuat o scurgere minoră de aer.

160
Tagurile:
astronauți
Tematic
Uluitor! Imagini realizate din cosmos în timpul căderii unui meteorit (VIDEO)
Cum se descurcă un moldovean în Cosmos: Vezi povestea acestuia – Video
„Omul-cosmos” Iuri Gagarin: fotografii de arhivă

Загрузка...

Consulul Ucrainei la Sankt Petersburg a fost reținut de FSB

398
Diplomatul a fost reținut în timp ce primea informații cu caracter clasificat. FSB a spus că „această activitate este incompatibilă cu statutul de lucrător diplomatic”.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Potrivit FSB, consulul ucrainean a fost reținut în flagrant la Sankt Petersburg, în timp ce primea informații cu caracter clasificat în timpul unei întâlniri cu un cetățean al Federației Ruse.

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse l-a reținut pe 16 aprilie 2021 în orașul Sankt Petersburg pe diplomatul ucrainean - consulul general al Ucrainei la Sankt Petersburg Alexandr Sosoniuk. El a fost reținut în flagrant în timpul unei întâlniri cu un cetățean rus, când primea informații cu caracter secret conținute în bazele de date ale forțelor de ordine și ale FSB din Rusia”, se menționează în mesajul Serviciului Federal de Securitate. 

FSB a adăugat că „această activitate este incompatibilă cu statutul de lucrător diplomatic și este în mod clar ostilă față de Federația Rusă”.

„Se vor lua măsuri împotriva diplomatului străin în conformitate cu normele dreptului internațional”, a fost raportat”, menționează FSB. 

398
Tagurile:
FSB
Tematic
Un naționalist ucrainean, reținut de FSB în Rusia. Planifica un atentat la o moschee
FSB a prevenit un atentat terorist în regiunea Tver
Putin a îndemnat FSB să curme acțiunile care servesc intereselor străine

Загрузка...
Cum mașinile ajung la parcarea privată

Dacă ai uitat permisul acasă - Este sau nu ridicată mașina

0
(reînnoit 18:15 17.04.2021)
Deși în lege este menționat clar că orice șofer trebuie să aibă la sine permisul de conducere atunci când urcă la volan, mai sunt totuși cazuri când aceștia îl uită acasă.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că orice șofer este obligat să aibă asupra sa permisul de conducere atunci când urcă la volan. Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Veaceslav Sârbu, a explicat pentru Sputnik Moldova ce se întâmplă în cazul în care conducătorii auto sunt stopați de agenții de patrulare și nu pot prezenta carnetul de șofer. 

"Articolul 232 spune clar că, dacă un automobil este condus de către o persoană care nu are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului sau actul de înmatriculare de stat a vehiculului, sau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă, atunci se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități contravenționale, ceea ce înseamnă o amendă între 150 și 300 de lei", a precizat Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

În același timp, reprezentantul poliției susține că se fac și excepții de la acestă prevedere. Astfel, în cazul în care șoferul dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport sau dacă este privat de permisul de conducere, însă la fel i se aplică o amendă de la 3 la 6 unități convenționale. Mai mult, agentul de patrulare poate lua decizia ca șoferul să fie înlăturat de la volanul mașinii, iar automobilul să fie dus la o parcare specială. 

"Articolul 438 îi permite agentului de patrulare să înlăture conducătorul auto de la volanul mașinii dacă nu are asupra sa documentul ce confirmă dreptul de a conduce sau a folosi vehiculul. Temei legal există și a existat mereu. Dacă agentul de patrulare, din motive tehnice, nu poate verifica prin sistemul informațional dacă persoana dispune de permis de conducere, șoferul este înlăturat de la volan și se chemă evacuatorul la fața locului, iar mașina este dusă la parcarea specială. În același timp, o altă normă spune că în cazul în care mașina este ridicată pe evacutor, dar șoferul are pe cineva la fața locului cu permis de conducere, persoana achită doar pentru cheltuielile suportate de evacuator că a venit la fața locului și amenda de la 3 la 6 unități convenționale. Aceleași măsuri se aplică și în condițiile în care șoferul reușește să prezinte permisul", a declarat Veaceslav Sârbu.

Totodată, omul legii a explicat de ce poza din telefon cu permisul de conducere nu este un argument în apărarea șoferilor. 

"Dacă agentul de patrulare nu poate verifica în sistemul informațional, iar conducătorul auto arată doar o poză din telefon, asta ar fi pe responsabilitatea polițistului nemijlocit, căci printr-o poză nu poți verifica dacă e veridic sau nu actul, sau dacă permisul e fals sau adevărat. De asta norma legală obligă agentul de patrulare să verifice fizic permisul de conducere", a mai spus Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Agentul de patrulare este cel care decide cum să aplice legea, iar șoferii care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot contesta ulterior în instanța de judecată. Mai mult, conducătorul auto NU are dreptul să-i spună polițistului cum să procedeze, fiindcă în astfel de cazuri se mai poate alege cu o amendă. 

"Legea spune clar că sunt interzise imixtiunile în deciziile agentului de patrulare. Niciun cetățean nu are dreptul să-i spună cum să procedeze sau să-l corecteze. Imixtiunea, sub orice formă, în activitatea agentului constatator cu scopul de a împiedica exercitarea atribuţiilor funcţionale se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore",  a precizat Veaceslav Sârbu.

0
Tagurile:
mașină, permis auto
Tematic
A rămas fără permis de conducere: Primul șofer, victimă a noii legi (VIDEO)
Top sfaturi și life hack-uri pentru șoferi în timpul iernii: Cum să supraviețuim frigului
Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

Загрузка...