Lansarea unei rachete balistice de pe o navă rusă

BI: Rusia are o flotă maritimă modernă capabilă opună rezistență NATO

840
Rusia are o marină modernă și în continuă dezvoltare, care reprezintă o amenințare unică pentru forțele armate ale NATO, scrie Business Insider.

După cum remarcă autorul articolului din Business Insider, flota maritimă rusă își intensifică activitățile în zona arctică, extinzându-și prezența în Africa și Orientul Mijlociu și, de asemenea, monitorizează îndeaproape NATO, efectuând călătorii prin Europa.

"Astăzi, aproximativ 360 de nave și vase de toate tipurile operează în Marina Rusă. Crucișătoarele și distrugătoarele mari URO au fost înlocuite cu nave mai mici pregătite pentru lupte moderne, cum ar fi corvete și fregate", se spune în articol.

Potrivit Business Insider, multe dintre aceste nave sunt mai mici și mai puțin armate decât navele de același tip din țările NATO. „Dar echipamentele și armele noi, în special rachetele de croazieră Kalibr adoptate în 2015, le oferă avantaje”, se spune în articol.

În același timp, adevărata forță a forțelor navale rusești, potrivit autorului materialului, este în prezent ascunsă sub apă. Forțele submarine includ 59 de submarine, inclusiv 12 submarine cu rachete balistice cu propulsie nucleară și nouă submarine cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară.

Până la sfârșitul anului, Marina rusă intenționează să pună în funcțiune sau să ia în dotare șase submarine noi (trei dintre ele nucleare), precum și să ia în dotare un crucișător cu rachete nucleare grele, proiectul 1144, complet modernizat. Și până la sfârșitul anului 2022, intenționează să desfășoare exerciții pe mare cu singurul său portavion, conform materialului din BI.

Rusia, sintetizează autorul, și-a redus și optimizat forțele armate, sporind calitatea și profesionalismul acestora, precum și dotându-le cu tehnologie modernă.

Anterior, publicația The National Interest remarca faptul că Rusia a moștenit de la URSS o flotă maritimă „vastă, dacă nu umflată”, care, din cauza lipsei de fonduri în anii 90, a ajuns în decădere. Cu toate acestea, mai târziu, Kremlinul a adoptat un program de reînnoire a flotei la scară largă, incluzând atât modernizarea profundă a navelor vechi, cât și dezvoltarea de altele noi.

La rândul său, revista Diplomat a menționat că Rusia a sporit puterea Marinei la începutul anilor 2000 și acum submarinele rusești reprezintă o amenințare reală pentru țările NATO.

840
Tagurile:
Marina Rusă, Rusia

Diplomații cehi expulzați din Rusia - la Aeroportul Șeremetievo

284
(reînnoit 20:07 20.04.2021)
Diplomații cehi și familiile lor, expulzați din Rusia, au ajuns la Aeroportul Șeremetievo din Moscova.

Diplomații cehi și membrii familiilor lor au ajuns luni, la Aeroportul Internațional Șeremetievo din Moscova, după ce a fost anunțată expulzarea lor de către Ministerul de Externe al Federației Ruse.

În acest film sunt surprinse cadre cu diplomații care fac check-in la ghișeele de înregistrare înainte de a trece la controlul pașapoartelor.

Moscova i-a declarat pe respectivii diplomați persoane non grata ca răspuns la decizia Republicii Cehe de a expulza 18 diplomați ruși care erau bănuiți a fi agenți ai serviciilor de informații rusești și că ar fi avut legătură cu exploziile din 2014, dintr-un depozit de muniții.

284
Tagurile:
Cehia, Rusia, Diplomați

Загрузка...

Șoigu anuță despre situația tensionată de la granițele Rusiei

896
(reînnoit 20:57 20.04.2021)
Șituația este tensionată la granițele Ruriei, Statele Unite și NATO continuă să desfășoare activități provocatoare în spațiul aerian și apele Mării Negre", a anuțat ministrul rus al Apărării, Sergei Șoigu.

BUCUREȘTI, 20 apr - Sputnik. Țările NATO încearcă să își consolideze prezența militară la granițele sudice și occidentale ale Rusiei, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Министр обороны РФ Сергей Шойгу
© Photo : Министерство обороны РФ

"Cursul distructiv al conducerii politico-militare a Ucrainei, care încearcă să destabilizeze situația din Donbass, continuă. Statele Unite și NATO continuă să desfășoare activități provocatoare în spațiul aerian și apele Mării Negre", a anuțat șeful departamentului în cadrul unei ședințe de lucru a colegiului său.

Potrivit acestuia, este instabil și în Transcaucaz și în țările din regiunea Orientului Mijlociu: din cauza acțiunilor alianței, armata rusă este forțată să sporească capacitățile de luptă ale trupelor din districtul militar sudic.

"În același timp, re-echiparea continuă a districtului este în curs de desfășurare. În 2020, trupele au primit mai mult de trei mii două sute de unități de arme și echipamente militare moderne, iar cota lor în unitățile și formațiunile militare s-a ridicat la 70%", a adăugat Șoigu.

În același timp, politicienii occidentali consideră activitatea Rusiei ca „acțiuni agresive”. Astfel, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, a anunțat „cea mai masivă desfășurare” a forțelor - personal militar, echipament - lângă granița cu Ucraina. Potrivit acestuia, sunt aproximativ 150 de mii de oameni acolo. De unde provin aceste date, diplomatul nu a precizat.

Ministerul rus de Externe a numit discuțiile despre un potențial conflict cu Ucraina o altă ficțiune a Kievului. Așa cum a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, orice țară ale cărei frontiere au o regiune instabilă va lua măsurile de securitate necesare. Mai mult decât atât, acesta a declarat că Kremlinul nu este obligat să explice nimănui mișcările trupelor rusești în interiorul tării.

”Rusia redislocă trupele pe teritoriul său și, la propria sa discreție, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să-i îngrijoreze pe nimeni”, a mai adăugat Peskov.

În același timp, Vladimir Putin a declarat anterior că Moscova nu va ataca pe nimeni. Potrivit acestuia, amenințarea rusă este „o invenție a celor care vor să profite de rolul lor de avangardă în lupta împotriva Rusiei, pentru a primi unele bonusuri și preferințe pentru aceasta”.

896
Tagurile:
Rusia, Serghei Șoigu
Tematic
Rusia, al doilea cel mai mare producător mondial de petrol timp de 10 luni la rând
Viceministrul rus de Externe: Rusia, atacată frontal de adversarii din Vest
De ce Rusia își concentrează navele din mai multe flote la Marea Neagră

Загрузка...

Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău

0
Un incendiu extrem de puternic s-a produs în dimineața zilei de miercuri la un depozit cu vopsea din strada Calea Basarabiei. IGSU a acționat cu 15 autospeciale și 60 de pompieri.

Incendiul a izbucnit în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, la un depozit cu vopsea amplasat în strada Calea Basarabiei, 30 din Capitală.

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suprafața depozitului afectat de flăcări este de 2 000 de metri pătrați. Totodată, salvatorii anunță că nu au fost raportate victime.

Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat pentru Sputnik Moldova că incendiu a fost localizat la ora 08:57 și că flăcările deja nu se mai răspândesc. Totodată, pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

0
Tagurile:
chișinău, Drona, video

Загрузка...