Extracție de petrol

Pentru câți ani este asigurată Rusia cu petrol și gaze

561
Șeful Rodnedr, expertul Evgheni Kiseliov, a explicat pentru câți ani Rusia va fi asigurată cu petrol și gaze.

BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik. Rezervele de petrol extractibil în Rusia, în condițiile menținerii actualului nivel al dezvoltării tehnologiei, ajung pentru 58 de ani, dintre care rentabile sunt pentru 19, a declarat într-un interviu oferit publicației "Rossiiskaia Gazeta", șeful Rosnedr, Evgheni Kiseliov.

“În condițiile actualului nivel de dezvoltare a tehnologiilor, rezervele de petrol din Rusia ajung pentru 58 de ani”, menționează ziarul, citându-l pe Kiseliov.

“Dintre acestea, conform datelor de inventarierea rezervelor, rentabile ajung pentru 19 ani. Însă acești indicatori sunt ipotetice și indicative. Odată cu tehnologia această limită se va schimba permanent”, a adăugat șeful Rosnedr.

Totodată, potrivit lui Kiseliov, în orice scenariu al evoluției economiei rusești, țara va fi asigurată cu gaze naturale pentru mai mult de 60 de ani.

Potrivit specialistului, principala piedică pentru extracția hidrocarburilor din platforma continentală arctică este astăzi prețul scăzut la petrol, odată ce deocamdată nu există tehnologii necesare sigure și ieftine.

“Dacă ar fi să analizăm situația, punctul maxim al licențierii și executării lucrărilor (în șelful arctic n.r.) revine perioadei în care prețul era de 110-120 de dolari pentru un baril. Confirm acest preț”, a explicat șeful Rosnedr.

Potrivit aprecierilor VNIIOkeanologia, resursele geologice în sectorul de Est al platformei continentale se ridică la 43,7 miliarde de tone de combustibil convențional, iar extractibil este de 8,8 miliarde de tone, a mai adăugat Kiseliov.

561
Tagurile:
Rusia, petrol
Tematic
Europa intră în “criza gazelor”: Ce înseamnă asta pentru țările CSI
Gazprom: Nord Stream 2 va fi finalizat până la sfârșitul anului 2021 - VIDEO
Europa caută să stocheze gaz în această vară
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

117
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

117
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

165
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

165
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...