FSB

Un naționalist ucrainean, reținut de FSB în Rusia. Planifica un atentat la o moschee

326
FSB a reținut un exponent al unei organizații extremist ucrainene, care planifica un atentat terorist la o moschee.

BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Serviciul Federal de Securitate a publicat imagini video cu reținerea în Barnaul a unui susținător al naționaliștilor ucraineni, care intenționau să arunce în aer o moschee.

FSB
© Sputnik / Russian Federal Security Service

În clip reprezentanții structurilor de forță îl conduc pe bărbatul încătușat, după care îl urcă într-un automobile.

La interogatoriu, radicalul a recunoscut că a luat legătură din propria inițiativă cu coordonatorii mișcării, pentru că este nemulțumit de politica de stat cu privire la migrație. La începutul lunii martie, curatorii i-au dat sarcina să aleagă niște obiecte pentru acțiuni diversioniste, să le incendieze și să întreprindă ale acțiuni de “intimidare a populației”

Totodată, în imagini sunt prezentate componentele unui dispozitiv exploziv artizanal și literatura extremistă, pe care colaboratorii FSB au descoperit-o în timpul percheziției la domiciliului persoanei reținute.

Potrivit serviciului de securitate, e vorba de organizația naționalistă ucraineană “Uniunea Etnică Ucraineană” (UEU). Bărbatul a primit indicații din partea curatorilor mișcării, în special, de pregătire a unor “acțiuni directe” în zonele aglomerate cu musulmani, precum și în clădirile administrative. UEU a fost înființată pentru “coordonarea naționaliștilor din Ucraina, Belarus și Rusia în realizarea unor acțiuni directe împotriva persoanelor non-slave și a instituțiilor de stat”.

326
Tagurile:
FSB, Rusia
Tematic
Dezvăluiri: Cum FSB depistează teroriștii în aeroport
Putin a îndemnat FSB să curme acțiunile care servesc intereselor străine
FSB a prevenit un atentat terorist în regiunea Tver
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

64
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

64
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

98
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...