Путин во время рабочей поездки по стране.

Hobby-ul principal al lui Putin și animalele sale de companie preferate

183
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a oferit detalii "mai puțin publice" despre viața liderului rus în cadrul interviului acordat publicației ”Аргументы и Факты" ("Argumente și fapte").

CHIȘINĂU, 31 mar -  Sputnik. Hobby-ul principal al lui Vladimir Putin este lectura, a spus Dmitri Peskov.

"În principal, este vorba de literatură istorică, memorii", a precizat reprezentantul oficial al administrației prezidențiale.

Potrivit acestuia, Putin este abonat la mai multe ziare, care vin la Kremlin și la Novo-Ogarevo. În afară de aceasta, ele sunt întotdeauna prezente în avion, de aceea președintele le răsfoiește destul de des când zboară undeva. De asemenea, el primește digest-urile presei.

"Nu în fiecare zi, dar neapărat de câteva ori pe săptămână, învață engleza. Sunt lecții scurte, dar care au loc cu regularitate", a adăugat Peskov.

De asemenea, Putin urmărește canalele de televiziune germane, precum și cele de limbă engleză.

De asemenea, Peskov a fost întrebat dacă liderul rus are animale de companie. Intervievatul a răspuns afirmativ, menționând că alături de șeful statului nu a văzut niciodată pisici – numai câini.

© Sputnik / Alexei Druzhinin
Președintele Rusiei Vladimir Putin la o plimbare cu câinii săi Baffi și Iumz în regiunea Moscova

"Acum ei nu apar prea mult în public, de aceea nu aș vrea să povestesc prea multe. Connie, din păcate, nu mai este de mult. Timpul trece... Dar, evident, animalele de companie rămân în viața președintelui", a rezumat Peskov.

183
Tagurile:
animale de companie, Vladimir Putin
Tematic
Kremlinul a anunțat când Putin va relua deplasările internaționale
Kremlinul: Când va avea loc conferința Putin – Merkel - Macron
Putin solicită un nou tratat global „obligatoriu” privind utilizarea Internetului
Valeri Kuzmin

Valery Kuzmin, lecție de comportament corect dată ambasadorilor occidentali

16
(reînnoit 17:52 23.04.2021)
De ce Ambasada Rusiei respectă principiul de a nu comenta și a nu interveni în treburile interne ale României, spre deosebire de ambasadorii occidentali

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a transmis răspunsuri la mai multe întrebări adresate Ambasadei Rusiei în ultimul timp.

Este un exercițiu de transparență, o invitație la dialog și informare corectă pe care ambasadorul și serviciul de presă al Ambasadei îl propun într-o zi specială pentru Rusia – ziua Sfântului Gheorghe, a cărui efigie este purtată cu mândrie de toți rușii.

Pe de altă parte, ambasadorul Kuzmin a făcut acest gest în urma a două evenimente recente: sărbătorirea internațională, pe 12 aprilie, a 60 de ani de la începutul erei spațiale - primul zbor în spațiu al unui om, cetățeanul URSS Iuri Gagarin – dar și 60 de ani de la semnarea Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice.

Am ales pentru astăzi câteva răspunsuri legate de „noua eră diplomatică” și expulzarea diplomaților, dar și de comportamentul diplomaților, inclusiv în România.

După cum s-a anunțat, în ultimele luni, unele state au procedat la expulzarea unor diplomați  și declararea acestora persona non grata. ”În unele cazuri aceasta seamănă cu „bătălii diplomatice” – consideră ambasadorul.

Pe de altă parte, Ambasada Rusiei la București este deseori  întrebată în legătură cu  comportamentul „imperceptibil” al diplomaților ruși în România - în comparație cu mulți diplomați occidentali, care de multe ori se implică în treburile interne ale României.

”Serviciul diplomatic rus a acționat întotdeauna pe baza prevederilor Convenției de la Viena din 1961, adică normele respective ale dreptului internațional, care, în special, INTERZIC strict ambasadelor străine și angajaților acestora să intervină în treburile interne ale acelor state în care sunt acreditate”, răspunde Valery Kuzmin.

În privința relațiilor diplomatice moderne, convenția sus-menționată se bazează pe PRINCIPIUL RECIPROCITĂȚII – acesta fiind principiu fundamental,

”Tocmai aceasta este principala diferență între comportamentul diplomaților ruși în România și activitățile colegilor străini din statele membri ale UE și NATO”, subliniază Kuzmin.

Și, atenție la remarca ambasadorului rus: ”Mulți dintre ei, conform instrucțiunilor directe ale guvernelor lor, consideră că este posibil să critice deschis acțiunile autorităților române sau ale altor organe de stat, ale Parlamentului, precum și să influențeze viața politică internă a României în formele diferite”.

Pe de altă parte, Ambasada Rusiei, în conformitate cu Convenția de la Viena, ”își limitează activitatea politică în țara gazdă exclusiv la studiul și analiza politicii interne și externe a României pentru a-și informa guvernul în acest sens, precum și pentru a explica politica externă și internă a Rusiei către reprezentanții autorităților române și opinia publică românească”.

”Apropo, chiar și în această lucrare complet „convențională”, suntem obligați periodic să auzim despre „nemulțumirea” din partea Bucureștiului”, comentează ambasadorul.

Vom continua și în zilele următoare acest veritabil exercițiu de transparență propus de ambasadorul Valery Kuzmin și de biroul de presă al Ambasadei Rusiei la București.

16
Tagurile:
Valeri Kuzmin
Тема:
Relațiile româno-ruse
Tematic
Valery Kuzmin, despre cooperarea româno-rusă în domeniul Educației
Ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, convocat la MAE de la București
Valery Kuzmin, despre criza cu care se confruntă omenirea
Ambasadorul rus Kuzmin: ”Din păcate, în relația cu România nu există o dinamică pozitivă”
Valery Kuzmin: “Eroismul soldaților noștri, nemuritor” VIDEO

Загрузка...
Ministerul Afacerilor Externe

Reacţia Moscovei: cinci angajați ai ambasadei Poloniei, declaraţi personae non gratae

36
După ce Varșovia a declarat trei diplomați ruși personae non gratae sub pretextul solidarității cu Washingtonul, care acuză Rusia de atacuri cibernetice, Moscova a aplicat măsuri reciproce.

BUCUREŞTI, 23 apr – Sputnik. Moscova a reacționat la decizia Varșoviei de a expulza trei diplomați ruși. Cinci angajați ai misiunii diplomatice poloneze au fost declarați personae non gratae de către Ministerul rus de Externe.

Aceştia trebuie să părăsească Rusia până pe 15 mai, a anunţat ministrul într-un comunicat publicat pe 23 aprilie.

Decizia Varșoviei a fost considerată de Rusia ca fiind nefondată.

Ambasadorul Poloniei la Moscova, Krzysztof Krajewski, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pe 23 aprilie, potrivit Sputnik France. De asemenea, Moscova a considerat că decizia Poloniei a fost luată sub pretextul exprimării absurde a solidarității cu Statele Unite, care acuză Moscova de atacuri cibernetice, fără a furniza nicio dovadă în acest sens.

Anterior, Ministerul polonez al Afacerilor Externe a precizat că decizia sa a fost luată în urma „încălcării condițiilor statutului diplomatic de către aceste persoane și a evenimentelor care au afectat Polonia”.

Reacția Poloniei

Diplomația poloneză a declarat astăzi că a luat în considerare decizia Rusiei și îşi rezervă dreptul de a reacționa în mod adecvat.

„Ambasadorul nostru a mers astăzi la Ministerul Rus de Externe. Acesta a primit o notă pe care o așteptam, deoarece diplomația rusă a anunțat deja [decizia] pe site-ul lor. O luăm în considerare și ne rezervăm dreptul de a reacționa în mod corespunzător”, a declarat viceministrul polonez al Afacerilor Externe.

Deteriorarea relaţiilor

Pentru Moscova, aceasta este o dovadă suplimentară a tendinței inițiate de Varșovia de a continua să distrugă relațiile dintre cele două țări.

„În ultimii ani, autoritățile poloneze au reușit să înghețe practic contactele cu Rusia. A fost lansat un război infam împotriva monumentelor sovietice şi se observă încercări de blocare a proiectelor energetice rusești. De asemenea, se desfășoară o campanie de dezinformare pe scară largă care vizează Rusia. Istoria este falsificată, în timp ce sancțiuni anti-Rusia continuă să fie extinse”, a declarat Ministerul rus.

Pe 15 aprilie, Statele Unite au decis expulzarea a 10 diplomați ruși, acuzând Kremlinul că a încercat să influențeze alegerile prezidențiale și că ar fi implicat în alte activități, inclusiv într-un atac cibernetic.

36
Tagurile:
Polonia, Rusia, Moscova
Tematic
Moldova, lecție de diplomație României! Rușine, epigoni ai lui Titulescu și Ștefan Andrei!
MAE al Rusiei: Cine se află în spatele expulzării diplomaților ruși din Cehia
Turcia i-a dat lecții de diplomație lui Aurescu la București
Diplomații cehi expulzați din Rusia - la Aeroportul Șeremetievo

Загрузка...