Steagrurile Rusiei și SUA

Ministerul Apărării: Cum Rusia va învinge SUA în "războiul mental"

391
Consilierul ministrului rus al Apărării a explicat cum Rusia poate învinge într-un „război mental” cu SUA.

BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Rusia poate învinge într-un „război mental” cu SUA dacă va da dovadă de voință și se va sprijini pe o ideologie de stat, va lovi consecvent inamicul în punctele lui slabe, a declarat consilierul ministrului Apărării al Rusiei, Andrei Ilnițki.

Panțir-S-1
© Photo : пресс-служба Западного военного округа Минобороны РФ

Consilierul ministrului a repetat teza expusă anterior, potrivit căruia Occidentul, în frunte cu SUA, utilizând tehnologiile informaționale, a declanșat un nou timp de război împotriva Rusiei – cel mental, scopul căreia este înfrângerea dușmanului nu din contul metodelor militare clasice, ci datorită influențării conștiinței lui.

“Suntem atacați pe tot frontul intereselor naționale. Dacă în timpul lui Trump această tactică se rezuma la un regim de sancțiuni și alte restricții, la retensionarea Rusiei pe conturul extern – de la Ucraina și Nagorno-Karabah, până în Belarus, Transnistria și întreaga regiune a Mării Negre (a se vedea raportul RAND de acum trei ani, corporație care lucrează pentru guvernul SUA), unde sunt descrise toate aceste scenariu cu exactitate, până la locul și timpul acțiunii), atunci astăzi e important altceva: astăzi acest război fără acțiuni militare, împotriva intereselor naționale ale Rusiei, s-a mutat pe teritoriul Rusiei”, a declarat Ilnițki marți, la Consiliul Federației, la masa rotunda “Politica informațională a Federației Ruse și apărarea adevărului istoric”.

El a reamintit că în acest an, fostul ambasador al SUA în Rusia, Michael McFaul, a declarat într-un articol publicat în revista Foreign Affairs că administrația Joe Biden trebuie să coopereze direct cu societatea rusă pentru a contracara Rusiei.

“Pentru o astfel de munci, în SUA a fost adoptată concepția unei activități și apărări permanente în prima plan pentru preluarea și menținerea inițiativei strategice în spațiul informațional și cibernetic prin transferul luptei pe teritoriu inamic, adică al nostru”, a menționat Ilnițki. Pe tot perimetrul Rusiei, în primul rând dinspre Vest, a fost înființată o rețea de centre pentru desfășurarea atât a operațiunilor informaționale, cât și cibernetice împotriva Rusiei, a reamintit el.

Potrivit consilierului ministrului, în lupta pentru viitorul său, Rusia are doar o singură strategie pentru obținerea victoriei – să acționeze atacând. “Pe o poziție secundă nu vom învinge la sigur”, a subliniat el.

“Trebuie să alegem direcțiile acestui atac... În primul rând, trebuie să prezentăm inamicul, iar în al doilea rând, trebuie să lovim la articulații, în slăbiciuni, înțelegând unde  este factorul puterii și unde există anumite vulnerabilități”, a declarat consilierul ministrul Apărării. Potrivit lui, se cunoaște că americanii sunt “extreme de algoritmici”. “Pentru ei regulile reprezintă totul. Să ne impunem propriile reguli, să le dăm peste cap algoritmi. Nu sunt niște sloganuri, sunt niște tehnologii, credeți-mă”, a adăugat Ilnițki.

În calitate de exemplu al eficienței înalte a unei astfel de strategii acesta a numit crearea noilor sisteme de arme hipersonice, care “au declasat, pur și simplu” sistemele de apărare ale SUA.

Pentru ca arma hipersonică să funcționeze în războiul hibrid contemporan, e nevoie de o ideologie de stat, bani, structuri, care completează “diplomația noastră strălucită”, a declarat Ilnițki. Însă la temelie trebuie să existe voința, dorința de acțiune, a subliniat el.

391
Tagurile:
SUA
Tematic
Ungaria pune NATO la punct: nu vede Rusia ca o ameninţare
Presa suedeză enumeră avantajele Rusiei în cazul unui conflict cu NATO
Rusia promite un răspuns adecvat la întărirea prezenței NATO în Marea Neagră
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

165
(reînnoit 08:49 23.04.2021)
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

165
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

240
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

240
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Mesaje de Sfântul Gheorghe: urări de fericire și belșug

0
Credincioșii ortodocși de rit nou îl sărbătoresc, anual, în data de 23 aprilie, pe Sfântul Gheorghe. Românii trimit mesaje de urare celor care poartă numele Sfântului.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Românii care poartă numele Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință, își serbează ziua în fiecare an în data de 23 aprilie.

Cunoașteți pe cineva care se numește Gheorghe, Georgeta, Gherghina, George, Georgiana etc? Atunci, cu siguranță vă gândiți să îi trimiteți câteva cuvinte de felicitare.

Dacă, însă, nu sunteți inspirat, Sputnik vă vine în ajutor cu câtva sugestii de mesaje de felicitare, scoțându-vă, astfel, din impas.

 • ”Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!”
 • ”La mulţi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!”
 • ”Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească!
  La mulţi ani!”
 • ”Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Gheorghe!”
  ”Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Gheorghe al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!”
  ”Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite! La mulți ani, Georgeta/Georgiana!”
 • ”La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!”
 • ”Dragă Gheroghe, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!”
 • ”La mulţi ani, Georgiana! Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite şi pline de bucurie. La mulţi ani!”

Indiferent ce mesaje transmiteți celor dragi, important este ca acestea să vină din inimă.

Sfântul Gheorghe

Sfântul Gheorghe s-a născut în Capadocia, din părinți creștini. A trăit în vremea împăratului Dioclețian (secolul al IV-lea). Datorita vitejiei si victoriilor sale, ajunge mare conducător de oști.

în anul 303, împăratul Dioclețian va începe lupta împotriva creștinilor. Au fost dărâmate lăcașuri de cult, interzise adunările creștinilor, arse cărțile sfinte. Dioclețian a dat poruncă ca cei ce se vor lepăda şi vor părăsi pe Hristos să se învrednicească de cinstiri împărăteşti şi de daruri, iar cei cer nu se vor supune poruncii, să fie omorâți.

În fața acestei situații, Sfântul Gheorghe nu se ferește să-și mărturisească credința în Hristos, motiv pentru care a fost întemnițat. Ulterior a fost supus la diverse chinuri: loviri cu sulița, tras pe roată, îngropat în var, lespezi de piatră puse pe piept, dar nicio tortură nu l-a făcut să renunțe la credința sa.Cei prezenți, uimiți de faptul ca Sfântul Gheorghe a rămas în viață și că a înviat un mort, au renunțat la păgânismul lor și s-au convertit la creștinism. Minunea învierii celui decedat a convins-o și pe sotia lui Diocletian, împărăteasa Alexandra, să adere la creștinism.

Pentru că nu s-a lepădat de Hristos, Sfântul Gheorghe a fost condamnat la moarte prin decapitare, în ziua de 23 aprilie/6 mai 304, aceasta fiind și ziua de prăznuire.Sfântul

Sfântul Gheorghe pe Steagul Moldovei

Sfântului Gheorghe doborând balaurul este reprezentat pe Steagul Țării Moldovei, care se află la Mănăstirea Zografu din Muntele Athos. Pe acest steag este scrisă și rugăciunea Sfântului Ștefan cel Mare către Sfântul Gheorghe:

"O, luptătorule și biruitorule, mare Gheorghe, în nevoi și în nenorociri grabnic ajutător și cald sprijinitor, iar celor întristați, bucurie nespusa, primește de la noi această rugăminte a smeritului tău rob, a Domnului Io Ștefan Voievod, din mila lui Dumnezeu, Domnul Tarii Moldovei. Păzește-l pe el neatins în lumea aceasta și în cea de apoi, pentru rugăciunile celor ce te cinstesc pe Tine, ca să Te preamărim în veci. Amin. Și aceasta a făcut-o în anul 7008 (1500), în al 43-lea an al Domniei Sale".

Totodată, menționăm că pecetea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei poartă chipul Sfântului Gheorghe, preluat după steagul de luptă al Sfântului Ștefan cel Mare.

0
Tagurile:
Mesaje, Sfântul Gheorghe

Загрузка...