Doses de vaccin

Dezvoltătorul vaccinului Sputnik V asigurări poate livra doze în întreaga lume

86
Odată cu extinderea producției vaccinului rusesc Sputnik V, Rusia va avea capacitatea de a furniza doze pentru întreaga lume, dă asigurări directorul Centrului Gamaleia.

BUCUREŞTI, 30 mart – Sputnik. În timp ce mai multe țări au aprobat deja producerea vaccinului rusesc anti-Covid Sputnik V pe teritoriile lor, cercetătorii ruși spun că există posibilitatea extinderii producției pentru ca dozele să fie furnizate întregii lumi, a declarat directorul Centrului Gamaleia, Alexandre Guinzbourg, într-un interviu acordat cotidianului rus Izvestia.

„Atunci când am dezvoltat medicamentul pentru prima dată, era evident pentru mine că, indiferent de câți bani a alocat guvernul, nu puteam crea o linie de producție care să acopere întreaga țară. Însă astăzi protectul este mult mai amplu. Suntem întrebați dacă putem acoperi întreaga lume. Spunem că da. Astăzi, vrem să livrăm Sputnik în alte 50 de țări”, a explicat Guinzbourg, citat de Sputnik France.

Potrivit acestuia, dacă „toată producția farmaceutică mondială este axată pe producerea vaccinului anti-Covid, toate platformele vor putea produce doar 15% din medicamentul necesar pentru vaccinarea a 7,5 miliarde de oameni”.

Fiind „un fapt clinic, a fost imediat clar că trebuie să mobilizăm toate capacitățile țării și nu am întârziat deloc. Ne-am reunit imediat și am început să lucrăm împreună”, a adăugat directorul Centrului Gamaleia.

Guinzbourg a explicat că platformele care produc anticorpi monoclonali și îndeplinesc cerințele de biosecuritate pentru lucrul cu agenți patogeni sunt cele care au calitatea necesară pentru a participa la producție.

Deși sunt puţine la număr din cauza costului ridicat, unele dintre acestea, cum ar fi Biocad, Generium, R-Pharm și Binnopharm, au fost reamenajate cu noile tehnologii de la Gamaleia Center. Volumul producţiei lor a sporit de câteva zeci de ori, chiar de sute de ori, a spus acesta.

Capacități de producție
Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

La mijlocul lunii martie, Centrul Gamaleia a anunțat că au fost deja produse peste 10 milioane de doze. De asemenea, 80 de milioane de doze sunt așteptate până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, potrivit lui Denis Manturov, Ministrul rus al Industriei și Comerțului.

În ceea ce privește producția de către companii străine, cea planificată pe teritoriul italian ar trebui să ajungă la 10 milioane de doze pe lună până în mai, a spus Guinzbourg.

De asemenea, 200 de milioane de doze pe an vor fi produse de compania indiană Virchow Biotech Private Limited, conform RFPI. În plus, organizația rusă și compania chineză Shenzhen Yuanxing Gene-tech au ajuns la un acord pentru a produce peste 60 de milioane de doze începând cu luna mai. Compania braziliană Uniao Quimica va putea, de asemenea, să producă 150 de milioane de doze pe an, indică RFPI.

Se aşteaptă ca şi Belarusul să producă 500.000 de doze pe lună, procesul începând în martie. În Kazahstan, este planificată producția a peste două milioane de doze pe lună, cu o creștere potențială la cinci milioane.

Potențiali producători de vaccinuri
Vaccinul Sputnik Light
© Photo : Пресс-служба НИИ эпидемиологии и микробиологии им. Н.Ф. Гамалеи

Unele companii din Franţa, Germania, Italia și Spania au încheiat un acord pentru a produce Sputnik V, a anunțat Fondul rus de investiții directe (RFPI), aceste ţări adăugându-se altora precum India, Iran, China și Brazilia, unde producția a fost lansată în ianuarie.

Pentru a începe procesul, ţările europene așteaptă ca vaccinul să fie înregistrat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Guvernul elen studiază, de asemenea, posibilitatea de a produce dozele de vaccin, împreună cu cele ale vaccinului Moderna.

Disponibilitatea UE de a ajuta Rusia să producă vaccinul a fost afirmată de Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă, care ulterior a negat că cele 27 au nevoie de vaccinul rusesc. Declaraţie la care președintele rus a răspuns reamintind că Moscova „nu a impus nimic nimănui”.

Câteva zile mai târziu, oficialul european a precizat că toate vaccinurile sunt „binevenite”. Dar, deoarece va dura aproximativ un an pentru a începe producția, acest lucru nu va rezolva „problema pe care o avem”.

Eficacitate împotriva variantelor

Întrebat cu privire la posibila necesitate de a schimba compoziția antigenică a Sputnik V din cauza răspândirii variantelor SARS-CoV-19, M. Guinzbourg a răspuns că nu este sigur că va trebui făcut asta.

„Am putut demonstra că vaccinul nostru a fost eficient și că a protejat împotriva tulpinei britanice. Încă studiem tulpina din Africa de Sud. Ceea ce mă preocupă cel mai mult este necesitatea de a efectua o cercetare continuă pentru a detecta noi tulpini”, a declarat Guinzbourg.

86
Tagurile:
Sputnik V, COVID-19
Tematic
Oraș francez popular comandă vaccinurile ruseşti Sputnik V
Moscova: În UE există o cerere enormă pentru Sputnik V
Rusia a convenit asupra producției Sputnik V în China
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

116
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

116
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

163
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

163
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...