Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.

Peskov: Putin nu va permite Statelor Unite vorbească cu Rusia dintr-o poziție de forță

2132
(reînnoit 14:12 30.03.2021)
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin nu va permite Statelor Unite să vorbească cu Rusia dintr-o poziție de forță.

MOSCOVA, 30 mar – Sputnik. Statele Unite nu vor putea să vorbească cu Rusia dintr-o poziție de forță, a declarat Kremlinul.

"Este imposibil. Americanii acum, ca o mantra, repetă, noi vom vorbi cu toata lumea dintr-o poziție de forță. Nici Putin, nici o altă persoană din conducerea Rusiei nu va permite americanilor sau altcuiva să vorbească cu noi în acest fel. Acest lucru este exclus", a subliniat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitrii Peskov, într-un interviu acordat publicației "Argumente și fapte" ("Аргументы и Факты"), comentând posibilitatea ruperii relațiilor diplomatice cu Washington.

În același timp, el a spus că Moscova consideră că este important să mențină dialogul cu Statele Unite, în ciuda diferențelor. Peskov a adus drept exemplu reacția lui Vladimir Putin la declarațiile recente nediplomatice ale liderului american Joe Biden. Pe 17 martie, într-un interviu acordat canalului TV ABC News, acesta din urmă a declarat că Putin "va răspunde pentru interferența în alegeri" și l-a numit indirect pe colegul rus "ucigaș".

Putin, ca răspuns, i-a dorit sănătate și a remarcat că "evaluarea altor persoane – e același lucru cu a te privi în oglindă". În plus, președintele Rusiei i-a propus lui Biden să continue discuția în direct și l-a îndemnat să nu amâne conversația pe un termen nedeterminat. Partea americană nu a oferit niciun răspuns la această propunere.

"Esența reacției lui (a lui Putin – n.red.) constă în inițiativa de a discuta, care a rămas fără răspuns din partea americanilor. Din punctul nostru de vedere, acum principalul lucru – să nu permitem relațiilor să alunece mai departe pe panta înclinată. Și așa, foarte multe daune au fost aduse de ei, ele trebuie cumva reanimate. Prin urmare, trebuie să începem să vorbim", consideră reprezentantul Kremlinului.

Peskov a adăugat că, având în vedere "exacerbarea actuală fără precedent în relațiile bilaterale", ar fi interesant să înțelegem despre ce și cum vorbesc președinții.

"Dar aici este imposibil să luăm o decizie pentru cealaltă parte. Tango-ul se dansează în doi", a concluzionat el.

Relațiile ruso-americane, în mod tradițional, poartă un caracter tensionat. În 2014, ele s-au înrăutățit după lovitura de stat din Ucraina și revenirea Crimeii Rusiei. În 2016, după alegerile prezidențiale din SUA, Washingtonul a acuzat Moscova de interferență. Rusia a respins în mod repetat toate acuzațiile, dar americanii introduc în mod regulat sancțiuni împotriva cetățenilor ruși, companiilor rusești și sectoarelor întregi ale economiei ruse. O nouă exacerbare a început după declarațiile lui Biden în mass-media. Moscova a chemat pe ambasadorul Rusiei de la Washington, pe Anatolii Antonov, la consultații.

2132
Tagurile:
SUA, discursul lui Putin
Tematic
Peskov: Există tentative de politizare a subiectului vaccinului Sputnik V
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Peskov: Rusia a distrus toate armele chimice

Diplomații cehi expulzați din Rusia - la Aeroportul Șeremetievo

275
(reînnoit 20:07 20.04.2021)
Diplomații cehi și familiile lor, expulzați din Rusia, au ajuns la Aeroportul Șeremetievo din Moscova.

Diplomații cehi și membrii familiilor lor au ajuns luni, la Aeroportul Internațional Șeremetievo din Moscova, după ce a fost anunțată expulzarea lor de către Ministerul de Externe al Federației Ruse.

În acest film sunt surprinse cadre cu diplomații care fac check-in la ghișeele de înregistrare înainte de a trece la controlul pașapoartelor.

Moscova i-a declarat pe respectivii diplomați persoane non grata ca răspuns la decizia Republicii Cehe de a expulza 18 diplomați ruși care erau bănuiți a fi agenți ai serviciilor de informații rusești și că ar fi avut legătură cu exploziile din 2014, dintr-un depozit de muniții.

275
Tagurile:
Cehia, Rusia, Diplomați

Загрузка...

Șoigu anuță despre situația tensionată de la granițele Rusiei

875
(reînnoit 20:57 20.04.2021)
Șituația este tensionată la granițele Ruriei, Statele Unite și NATO continuă să desfășoare activități provocatoare în spațiul aerian și apele Mării Negre", a anuțat ministrul rus al Apărării, Sergei Șoigu.

BUCUREȘTI, 20 apr - Sputnik. Țările NATO încearcă să își consolideze prezența militară la granițele sudice și occidentale ale Rusiei, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Министр обороны РФ Сергей Шойгу
© Photo : Министерство обороны РФ

"Cursul distructiv al conducerii politico-militare a Ucrainei, care încearcă să destabilizeze situația din Donbass, continuă. Statele Unite și NATO continuă să desfășoare activități provocatoare în spațiul aerian și apele Mării Negre", a anuțat șeful departamentului în cadrul unei ședințe de lucru a colegiului său.

Potrivit acestuia, este instabil și în Transcaucaz și în țările din regiunea Orientului Mijlociu: din cauza acțiunilor alianței, armata rusă este forțată să sporească capacitățile de luptă ale trupelor din districtul militar sudic.

"În același timp, re-echiparea continuă a districtului este în curs de desfășurare. În 2020, trupele au primit mai mult de trei mii două sute de unități de arme și echipamente militare moderne, iar cota lor în unitățile și formațiunile militare s-a ridicat la 70%", a adăugat Șoigu.

În același timp, politicienii occidentali consideră activitatea Rusiei ca „acțiuni agresive”. Astfel, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, a anunțat „cea mai masivă desfășurare” a forțelor - personal militar, echipament - lângă granița cu Ucraina. Potrivit acestuia, sunt aproximativ 150 de mii de oameni acolo. De unde provin aceste date, diplomatul nu a precizat.

Ministerul rus de Externe a numit discuțiile despre un potențial conflict cu Ucraina o altă ficțiune a Kievului. Așa cum a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, orice țară ale cărei frontiere au o regiune instabilă va lua măsurile de securitate necesare. Mai mult decât atât, acesta a declarat că Kremlinul nu este obligat să explice nimănui mișcările trupelor rusești în interiorul tării.

”Rusia redislocă trupele pe teritoriul său și, la propria sa discreție, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să-i îngrijoreze pe nimeni”, a mai adăugat Peskov.

În același timp, Vladimir Putin a declarat anterior că Moscova nu va ataca pe nimeni. Potrivit acestuia, amenințarea rusă este „o invenție a celor care vor să profite de rolul lor de avangardă în lupta împotriva Rusiei, pentru a primi unele bonusuri și preferințe pentru aceasta”.

875
Tagurile:
Rusia, Serghei Șoigu
Tematic
Rusia, al doilea cel mai mare producător mondial de petrol timp de 10 luni la rând
Viceministrul rus de Externe: Rusia, atacată frontal de adversarii din Vest
De ce Rusia își concentrează navele din mai multe flote la Marea Neagră

Загрузка...

Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău

0
Un incendiu extrem de puternic s-a produs în dimineața zilei de miercuri la un depozit cu vopsea din strada Calea Basarabiei. IGSU a acționat cu 15 autospeciale și 60 de pompieri.

Incendiul a izbucnit în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, la un depozit cu vopsea amplasat în strada Calea Basarabiei, 30 din Capitală.

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suprafața depozitului afectat de flăcări este de 2 000 de metri pătrați. Totodată, salvatorii anunță că nu au fost raportate victime.

Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat pentru Sputnik Moldova că incendiu a fost localizat la ora 08:57 și că flăcările deja nu se mai răspândesc. Totodată, pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

0
Tagurile:
chișinău, Drona, video

Загрузка...