Фигурное катание. Чемпионат мира. Женщины. Церемония награждения.

Triumf istoric! Patinatorii ruși au ocupat tot piedestalul la Campionatul Mondial

424
(reînnoit 17:00 28.03.2021)
Prognozele fanilor ruși la Campionatul Mondial de patinaj artistic s-au adeverit. Tot piedestalul de onoare a fost ocupat de concurentele din Rusia. Aurul l-a obținut Ana Șcerbakova, argintul - Elizaveta Tuktamîșăva, iar bronzul a fost câștigat de Alexandra Trusova.

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. De trei ori campioană a Rusiei, Ana Șcerbakova a devenit campioană mondială înainte să împlinească 17 ani, scrie ria.ru. Ana a trecut o perioadă foarte dificilă, dar nu și-a pierdut cele mai bune calități. Acest sezon nu a fost ușor pentru Șcerbakova. Chiar și antrenorii au admirat curajul fetei, care a ieșit să concureze la campionatul rus fără să-și revină complet din boală. Și nu numai că a ieșit, ci a devenit campioană.

La Stockholm, Șcerbakova a fost supusă unei presiuni psihologice imense. După un scurt program în care Ana și-a actualizat palmaresul personal, o mulțime de critici au căzut asupra ei. Numeroși experți străini au spus că eleva lui Tuberidze este trasă de urechi la cea mai înaltă treaptă a podiumului. Este surprinzător faptul că nu a existat un răspuns adecvat din partea numeroșilor experți ruși.

Анна Щербакова
© Sputnik / Александр Вильф
Ana Șcerbakova

Nu se poate spune că Ana a prezentat programul său în totalitate cu brio, dar a fost la cel mai înalt grad profesional. A avut câteva scăpări, dar elemente de săritură erau impecabile. Având în vedere greșelile concurenților, acest lucru a fost suficient pentru o victorie încrezătoare pentru Ana.

De fapt, niciunul dintre concurenții la medalii nu a fost lipsit de greșeli la Cupa Mondială din 2021. Și Elizaveta Tuktamîșăva a căzut în timp ce efectua o figură, iar pe alta nu a prezentat-o perfect. Dar, totuși, această competiție i-a adus succes. În urmă cu șase ani, Elizaveta a câștigat Campionatul European din capitala Suediei și acum a adăugat argintul Campionatului Mondial în colecția sa de premii.

Елизавета Туктамышева
© Sputnik / Александр Вильф
Elizaveta Tuktamâșăva

Elizaveta a avut un program foarte interesant în acest sezon, însă pur și simplu nu a efectuat încălzirea de dimineață. Da, nu au lipsit greșelile în timpul concursului pentru Cupa Mondială 2021, dar să obții argintul la 24 de ani înseamnă foarte mult. 

Cea de-a treia medalie importantă, cea de bronz, a fost obținută de Alexandra Trusova. Ea a executat cinci salturi, iar dacă le-ar fi făcut fără nicio greșeală, în general, ar fi putut deveni campioană. 

Александра Трусова
© Sputnik / Александр Вильф
Alexandra Trusova

Desigur, curajul Alexandrei merită admirație. În spatele zâmbetului și al săruturilor de după concursul de la Stockholm se află o munca grea. 

Astfel, tot piedestalul de onoare al Campionatului Mondial din Suedia a fost ocupat de ruși. 

424
Tagurile:
Campionatul Mondial, Rusia, patinatori
Les drapeaux russe et américain (photo d'archives)

Rusia: deteriorarea relațiilor dintre Washington și Moscova va costa SUA 715 miliarde $

148
(reînnoit 16:48 10.04.2021)
Deteriorarea relațiilor dintre Moscova și Washington va costa cetățenii americani încă 715 miliarde de dolari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, comentând propunerea președintelui SUA de a crește bugetul pentru apărare.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul zilei, Casa Albă a declarat, în cererea sa inițială legată de buget pentru cheltuieli discreționare, că Biden a cerut Congresului să ofere Departamentului Apărării un buget de 715 miliarde de dolari prin care, printre alte probleme de securitate globală, să descurajeze Rusia și China.

„Casa Albă a anunțat prețul rusofobiei și sinofobiei. Ruperea relațiilor cu Rusia și China va costa contribuabilii americani 715 miliarde de dolari în plus. Aceasta în contextul datoriei guvernamentale a SUA, care a crescut la 26,9 trilioane de dolari în septembrie 2020”, a postat pe Facebook Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citată de Sputnik News

Propunerea preşedintelui SUA a venit la mai puțin de o lună după ce serviciul de informații american a publicat un raport în care se susține că președintele rus Vladimir Putin ar fi autorizat „operațiunile de influență” de la Kremlin pentru a-l submina pe candidatul democratic de atunci, Joe Biden, în timpul alegerilor din 2020 și a exacerba diviziunile politice din SUA.

Kremlinul a calificat raportul drept „absolut neîntemeiat”, exprimând convingerea că acesta este un pretext pentru introducerea de noi restricții. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a adăugat că Rusia nu a intervenit în vot și nu are nimic de-a face cu campaniile împotriva candidaților. El a menționat că politica de sancțiuni a Washingtonului ar putea deteriora și mai mult relațiile bilaterale.

148
Tagurile:
SUA, Rusia

Загрузка...
Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan

Putin i-a vorbit lui Erdogan despre importanța păstrării convenției de la Montreux

290
(reînnoit 18:16 09.04.2021)
Vladimir Putin i-a comunicat lui Recep Tayyip Erdogan despre importanța păstrării regimului convenției de la Montreux pentru stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre.

BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. În contextul planurilor de construcție a canalului Istanbul, președintele rus Vladimir Putin i-a comunicat omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, despre importanța păstrării regimului de circulație în strâmtorile de la Marea Neagră, conform convenției de la Montreux, informează serviciul de presă al Kremlinului.

„În legătură cu planurile de construcție de către Turcia a canalului Istanbul, partea rusă a accentuat importanța păstrării, în scopul asigurării stabilității și securității regionale, a actualului regim al strâmtorilor din Marea Neagră, în conformitate cu Convenția de la Montreux din 1936”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Prima declarație despre o posibilă construcție a unui nou canal între Marea Neagră și Marea Marmara a fost făcută de Erdogan în anul 2011, în perioada în care deținea funcția de prim-ministru al Turciei. Proiectul construcției unei noi artere maritime, care ar ocoli Bosforul, va deveni cea mai mare inițiativă de dezvoltare a infrastructurii din istoria Turciei și va permite reducerea semnificativă a traficului în Bosfor.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Mai devreme, ministrul Mediului și Urbanismului al Turciei, Murat Kurum,  a declarat că Ankara a aprobat planul de construcție a canalului “Istanbul”, care va trece în paralel cu strâmtoarea Bosfor. Potrivit ministrului Afacerilor Externe al republicii, Mevlüt Çavuşoğlu, proiectul canalului nu are ca scop renunțarea de către Turcia la convenția de la Montreux.

Convenția de la Montreux, încheiată în 1936, consfințește dreptul tuturor navelor comerciale ale tuturor statelor de a trece prin strâmtori atât pe vreme de pace, cât și de război. Cu toate acestea, trecerea navelor militare diferă în ceea ce privește statele din regiunea Mării Negre și cele din afară. Navele militare a statelor care nu au ieșire la Marea Neagră se pot afla în acest bazin cel mult 21 de zile, fiind prevăzute restricții în ceea ce privește clasa și tonajul.

Duminică a fost dată publicității o scrisoare a 104 amirali turci, în opinia cărora convenția de la Montreux reprezintă o victorie diplomatică a Turciei, care a restabilit suveranitatea țării asupra strâmtorilor Bosfor și Dardanele iar orice discuții cu privire la revizuirea acestui document, în contextul proiectului canalului Istanbul, sunt inacceptabile. De asemenea, autorii scrisorii se exprimă pentru păstrarea actualului text al constituției Turciei, în contextul îndemnurilor lui Erdogan de a elabora o nouă lege fundamentală a țării, sunt condamnate tentativele “de a demonstra că forțele armate ale Turciei se îndepărtează de testamentul fondatorului republicii Mustafa Kemal Atatürk”. Luni, presa a anunțat despre reținerea a 10 amirali, care au semnat scrisoarea.

290
Tagurile:
Marea Neagră, Rusia, Turcia, convenția Montreux, Vladimir Putin
Tematic
Oficial: Putin va putea pretinde la alte două mandate de președinte
Putin: Statul rus va sprijini firmele care vor angaja pe cei rămași fără serviciu
Putin: Capitalismul sălbatic este absolut inacceptabil
Putin i-a răspuns lui Merkel pe subiectul trupelor rusești în vecinătatea Ucrainei
Putin și Erdogan au discutat despre vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

0
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

0
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...