Surse, despre planurile de testare a „Țirkonilor” în 2021

444
(reînnoit 09:32 28.03.2021)
Interceptabile și puternicele rachete “Țirkon” amintesc că pe orice agresor îl așteaptă o răsplată inevitabilă.

BUCUREȘTI 28 mart - Sputnik. Fregata Flotei de Nord a proiectului 22350 „Amiralul Gorshkov” va efectua prima lansare a rachetelor hipersonice „Țirkon” în 2021 la începutul verii, cu această tragere vor începe testele de stat, au declarat pentru RIA Novosti două surse din complexul militar-industrial.

Пресс-служба Минобороны РФ

Anterior, mass-media a raportat că amiralul Gorshkov a finalizat deja patru lansări de rachete Țirkon, finalizând astfel testele de proiectare a zborului unei rachete hipersonice de la transportatorii de suprafață.

"Testele de proiectare a zborului de pe Gorshkov au fost finalizate cu cea de-a treia lansare a rachetei Țirkon în noiembrie anul trecut, din acel moment, din acel moment de la bordul fregatei, trageri cu „Țirkon” nu a mai fost efectuate. Următoarea tragere de pe navă va avea loc la începutul verii ", a declarat unul dintre interlocutorii agenției.

După cum a menționat o altă sursă din complexul militar-industrial, „lansarea planificată a Țitkonului de pe Gorshkov în iunie, care este planificată, va fi începutul testelor de stat ale sistemului de rachete pe un suport de suprafață”.

” Este posibil că va fi efectuată tragerea cu salve a rachetelor hipersonice ", a adăugat el.

În prezent, fregata continuă să îndeplinească sarcini în cadrul planului de antrenament de luptă al Flotei de Nord. Serviciul de presă al Flotei de Nord a raportat joi că amiralul Gorshkov a lansat o rachetă de croazieră Onyx asupra unei ținte terestre din Novaya Zemlya, în Marea Barents. Racheta a zburat aproximativ 300 de kilometri și a lovit cu succes ținta.

Detaliile programului anunțate anterior

În 2020, potrivit Ministerului Apărării, Gorshkov a efectuat trei lansări Țirkon ca parte a testelor, două la țintă pe mare și una la o țintă la sol. În toate cazurile, tragerea a fost efectuată cu o singură rachetă.

În timpul unei singure zile de aprobare, care a avut loc pe 29 ianuarie, viceministrul Apărării, Alexei Krivoruchko, a declarat că testele de stat ale rachetelor hipersonice Țirkon vor fi finalizate în 2021 după tragerea de la submarine. Livrările în serie de rachete pentru Marina ar trebui să înceapă în 2022. Krivoruchko a menționat apoi că rezultatele testelor de proiectare a zborului Țirkon anul trecut au fost recunoscute ca fiind pozitive și au permis trecerea la etapa următoare.

La începutul lunii ianuarie a acestui an, o sursă din complexul industrial-militar a declarat pentru RIA Novosti că amiralul Gorshkov, până la sfârșitul anului 2021, va efectua pentru prima dată o lansare salvo a Țirkonilor hipersonici ca parte a testelor de stat ale complexului de rachete. Rachetele vor fi lansate de pe navă la intervale de câteva secunde.

Potrivit unei alte surse, RIA Novosti, mai multe lansări de rachete hipersonice de pe submarinul nuclear Severodvinsk al Flotei de Nord vor fi, de asemenea, efectuate până la sfârșitul anului. Anterior, a fost efectuată tragerea Țirkon din standuri submersibile care simulează lansările de la submarine dintr-o poziție scufundată.

„Țirkon” și primii purtători
Testarea rachetei hipersonice Țirkon
Пресс-служба Минобороны РФ

Țirkon este prima rachetă de croazieră hipersonică din lume capabilă de zbor aerodinamic continuu cu manevră în straturi dense ale atmosferei folosind propria propulsie a motorului pe tot parcursul traseului. În acest caz, viteza rachetei atinge aproximativ nouă viteze ale sunetului (aproximativ 2,65 kilometri pe secundă la o altitudine de 20 de kilometri). Raza maximă a rachetei este declarată la o mie de kilometri. „Țirkon ” poate lovi atât ținte de suprafață, cât și de sol cu ​​o eficiență egală.

Fregata „Amiralul Gorshkov” este nava principală a Proiectului 22350, armamentul său principal este de 16 lansatoare universale de rachete de croazieră verticale, care pot fi folosite de rachetele „Calibru”, „Onix” sau „Țirkon”. Submarinul Severodvinsk este submarinul principal al Proiectului 885, are la bord 32 de lansatoare verticale universale pentru aceleași rachete de croazieră.

444
Tagurile:
Rachete
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

115
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

115
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

163
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

163
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...