Trei submarine nucleare rusești au efectuat o manevră unică în Arctica - VIDEO

2087
(reînnoit 19:52 26.03.2021)
Pentru prima dată în istoria Rusiei moderne, trei submarine nucleare rusești au efectuat o manevră unică în Arctica.

BUCUREȘTI, 26 mart - Sputnik. Pentru prima dată în istoria Rusiei moderne, trei submarine cu putere nucleară ale Marinei au apărut împreună de sub gheață. Comandantul șef al marinei, amiralul Nikolai Evmenov, a raportat acest lucru comandantului suprem al forțelor armate Vladimir Putin.

Potrivit lui Evmenov, gheața avea o grosime de un metru și jumătate. Submarinele au ieșit la suprafață „conform unui singur concept și plan la momentul stabilit într-o zonă cu o rază de 300 de metri”.

Unul dintre transportatorii de rachete nucleare a efectuat trageri practice de torpile. După lansare, torpila a fost ridicată la suprafață într-o gaură special echipată.

Expediția Arctic Umka-21 se desfășoară încă din 20 martie sub conducerea principalului comandament al Marinei. După cum a remarcat președintele, nu are analogi în istoria sovietică și modernă a Rusiei. El a adăugat că în timpul expediției au confirmat „capacitățile ridicate de luptă ale armelor interne, fiabilitatea lor de funcționare în condiții extreme”.

În total, Umka-21 a implicat peste 600 de militari și civili, aproximativ 200 de tipuri de arme, militare și echipamente speciale. În zona expediției, temperatura medie este de minus 25-30 de grade Celsius, vântul în rafale atinge 32 de metri pe secundă.

2087
Tagurile:
Submarine, Arctica
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

91
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

91
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

136
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

136
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...