Le Kremlin de Moscou

Aproape jumătate dintre locuitorii Moscovei, imuni la Covid-19 revenirea la normal?

302
(reînnoit 18:58 26.03.2021)
Aproape una din două persoane locuitoare în Moscova a dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19, au anunțat autoritățile orașului, mai multe restricții fiind fost deja anulate odată cu scăderea numărului de cazuri.

BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik. Vorbind într-un interviu pentru RIA Novosti publicat vineri, Anastasia Rakova, viceprimarul pentru dezvoltare socială al capitalei ruse, a declarat: „Măsurăm sistematic nivelul imunității populației. În medie, între 43 și 44% dintre locuitorii Moscovei au dezvoltat anticorpi.”

„Aceasta este o cifră destul de mare și permite orașului să revină la o viață aproape normală, cu restricții minime”, a adăugat aceasta, citată de RT. 

În ianuarie, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anulat un decret care impunea ca barurile, restaurantele și cluburile să își închidă ușile între orele 23:00 și 06:00 pentru a limita numărul de contacte potențiale între petrecăreți. Această măsură a fost una dintre ultimele care a fost menţinută de la începutul pandemiei.

Argumentând această măsură, Sobianin a spus: „pandemia este în declin și, în aceste condiții, datoria noastră este de a crea condiții pentru redresarea economică cât mai rapid posibil, în primul rând în cele mai afectate sectoare ale pieței de consum”.

Totuşi, primarul a rugat moscoviții să nu uite „că probabilitatea de a contracta coronavirusul, deși redusă, există încă. Lupta nu s-a terminat încă. Trebuie să fim vigilenţi”.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova a fost însărcinată cu gestionarea în mare parte a răspunsului guvernului la Covid-19. La începutul lunii martie, ea a spus că, deși situația era încă „destul de gravă”, imunitatea de turmă va prevala în toată țara până în vară.

„Dacă vaccinarea va avea loc în același ritm ca acum și numărul de centre de vaccinare rămâne același, atunci țara va ajunge la imunitatea colectivă în august 2021”, a declarat ea. După atingerea maximului de aproape 30.000 de cazuri pe zi în decembrie, numărul zilnic de infectări a scăzut brusc în ultimele trei luni.

Moscova a fost „un punct fierbinte” în răspândirea virusului de când a început pandemia în martie anul trecut și a reprezentat aproape un sfert din cazurile confirmate, deşi moscoviții reprezintă doar aproximativ 10% din populație.

La începutul acestei săptămâni, surse apropiate președintelui Vladimir Putin au declarat presei locale că interdicția asupra adunărilor în masă ar putea fi relaxată pentru a permite unei procesiuni militare anuale să aibă loc cu mulțimi de spectatori. Marșul Zilei Victoriei are loc la Moscova pentru a comemora victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

302
Tagurile:
Moscova
Tematic
Șeful Terapia Cluj devoalează conspirația împotriva medicamentelor anti-Covid accesibile
O nouă variantă a tulpinii sud-africane de COVID-19: Ce spun specialiștii
Criza Covid-19 cauzează „anxietate şi simptome depresive” la minorii între 0 și 15 ani
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

72
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

72
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

110
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...