Vaccinul rusesc EpiVacKorona

Vaccinul rusesc anti-COVID „EpiVacKorona” formează trei linii de apărare

381
Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului "EpiVacCorona" formează o apărare imună triplă, a raportat Rospotrebnadzor. Datele privind principiile funcționării medicamentului sunt publicate pe site-ul oficial al departamentului.

В России зарегистрирована вакцина Ковивак от COVID-19
© Photo : ФНЦИ и разработки им. М. П. Чумакова
Anticorpii interferează cu interacțiunea proteinei S SARS-CoV-2 cu receptorul celular - așa se formează prima linie de apărare. A doua linie de apărare formată de vaccinul rusesc „EpiVacKorona” devine anticorpii care împiedică fuziunea învelișului viral cu membrana celulară, există o rezistență la pătrunderea virusului. Dacă agentul patogen intră totuși în celulă, intră în acțiune o a treia linie de apărare - sunt activate elemente ale sistemului imunitar precum macrofagele, neutrofilele și celulele ucigașe naturale. În plus față de anticorpi, EpiVacCorona induce, de asemenea, un răspuns imun al celulelor T.

Anterior, jurnalul „Infecție și imunitate” a publicat rezultatele primei și celei de-a doua faze de testare clinică a vaccinului la voluntari cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani: la 21 de zile de la primirea celei de a doua doze, toți participanții au dezvoltat anticorpi.

EpiVacKorona este al doilea medicament (după Sputnik V) înregistrat în Rusia pentru prevenirea infecției cu coronavirus. Nu conține un virus viu și creează imunitate prin utilizarea peptidelor sintetizate artificial.

De asemenea, în Rusia există încă două vaccinuri împotriva COVID-19 - Sputnik V, dezvoltat de Centrul Gamaleya și CoviVak de la Centrul Chumakov al Academiei de Științe din Rusia.

381
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, rusesc, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1755)
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

76
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

76
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

115
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

115
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...