Yak-40

Rusia: primul avion electric va fi prezentat la târgul internațional aerospațial MAKS 2021

389
Vicepremierul rus Yuri Borisov a anunţat că Rusia va prezenta prima aeronavă cu motor electric supraconductor la târgul internațional aerospațial MAKS 2021.

BUCUREŞTI, 25 mart – Sputnik. Primul avion rusesc echipat cu un motor electric va fi prezentat la târgul internațional aerospațial MAKS 2021, care va avea loc în Rusia în iulie, a declarat vicepremierul Yuri Borisov miercuri, 24 martie.

„Este un proiect realizat de Rostec, în colaborare cu Fundația pentru Studii Avansate (FPI). Este un avion electric bazat pe principiile supraconductivității”, a spus Borissov, citat de Sputnik France.

El a comentat astfel anunțul făcut pe 23 martie de grupul Rostec, care menționase prezentarea unui avion „fundamental nou” la următoarea expoziţie.

Teste în desfășurare din februarie

Pe 5 februarie, Institutul Zhukovsky a anunțat că a lansat teste la sol în Novosibirsk cu un avion Yakovlev Yak-40 cu motor supraconductor, ceea ce, potrivit acestuia, a marcat „un pas către crearea unei aeronave electrice”.

Yak-40, echipat cu acest motor inovator, va efectua un zbor demonstrativ în timpul expoziţiei MAKS 2021, a anunțat directorul general al Institutului, Andrei Dutov.

Rusia testează aeronava electrică cu motor supraconductor din iulie 2020.

Lucrarea de proiectare a unei aeronave complet electrice este încredințată Institutului Central al Motoarelor de Avioane Baranov, producătorului de aeronave Tupolev și companiei SuperOx.

Motorul electric al viitoarei aeronave ruseşti folosește efectul superconductivității la temperaturi ridicate și un sistem criogen. A fost creat de compania SuperOx la cererea Fundației pentru Studii Avansate.

„Utilizarea tehnologiilor hibride în aeronautică va reduce consumul de combustibil cu 70% și emisiile dăunătoare. În plus, având în vedere că aeronautica prezintă cele mai stricte cerințe pentru tehnologii, acestea pot fi apoi utilizate în alte sectoare pentru a dezvolta noi dispozitive tehnice”, a precizat Dutov într-un comunicat de presă.

Avioane electrice în lume

La sfârșitul lunii mai 2020, compania americană AeroTEC a anunțat că a efectuat primul zbor de testare al celui mai mare avion electric din lume, Cessna Grand Caravan 208V (eCaravan), în New Mexico. Procesul de aprobare a dispozitivului ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul anului 2021.

De asemenea, în iunie 2020, operatorul de aeroport finlandez Finavia a anunțat că în Finlanda se desfășoară lucrări pentru proiectarea unei aeronave electrice de nouă generație. Primul zbor al unei aeronave electrice a avut loc în Finlanda la 31 iulie 2018. A fost un avion cu două locuri Pipistrel Alpha Electro, de fabricaţie slovenă.

Producătorul brazilian de avioane Embraer a dezvăluit prima sa aeronavă demonstrativă complet electrică în august 2019. Compania a declarat că aeronava va fi pregătită să fie dotată cu sisteme și componente legate de această tehnologie, dar multe dintre ele vor fi încă în fază de test, potrivit relatărilor din presă.

De asemenea, două mici avioane electrice franceze au traversat Canalul Mânecii în iulie 2015.

389
Tagurile:
Rusia, Avion
Tematic
Noul avion rusesc Iliuşin IL-114-300 – caracteristici, VIDEO
Primul avion cu motor electric supraconductor, testat în Rusia - VIDEO
Rusia și Emiratele Arabe Unite vor dezvolta împreună un avion de pasageri hipersonic
Avion de luptă rusesc, unul dintre cele mai frumoase din lume – site american
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

58
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

58
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

88
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...