В России зарегистрирована вакцина Ковивак от COVID-19

În Rusia a început producția vaccinului "CoviVac"

300
(reînnoit 13:01 25.03.2021)
Centrul Ciumakov a început, în mod oficial, producția vaccinului "CoviVac", ambalarea primului lot de fiole a fost lansată de către șeful instituției, Valerii Falkov.

MOSCOVA, 25 mar – Sputnik. Centrul Ciumakov a început, în mod oficial, producția vaccinului "CoviVac", a informat serviciul de presă al Ministerului Educației și al Științei.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Ambalarea primului lot de fiole a fost lansată de către șeful instituției, Valerii Falkov. Preparatul este produs sub forma de suspensie pentru administrare intramusculară.

"În acest mod, cel de-al treilea vaccin rusesc intră în circulație civilă și în zilele următoare va apărea în regiuni", se spune în declarație.

Prețul maxim de vânzare este de 4330 de ruble pentru zece fiole.

Centrul Ciumakov apreciază favorabil nivelul anticorpilor la voluntari și, toamna, planifică să depună documentele la OMS pentru recalificare.

"CoviVac" este un așa-numit vaccin celular. Se bazează pe virusul SARS-COV-2, care a fost prelucrat în așa mod încât și-a pierdut proprietățile infecțioase, dar în același timp și-a păstrat capacitatea de a provoca un răspuns imun.

Astfel de preparate conțin întreaga gamă de proteine ​​a particulei de virus și, drept urmare, răspunsul imun se așteaptă să fie cel mai complet. Anterior, a fost raportat că "CoviVac" se bazează pe o tulpină, luată de la unul dintre pacienții spitalului moscovit din Kommunarka.

Înregistrarea vaccinului "CoviVac" a avut loc în februarie, iar până la sfârșitul anului, se planifică o producție de cel puțin zece milioane de doze.

300
Tagurile:
CoviVac, vaccin, Rusia
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

116
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

116
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

164
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

164
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...