Social media

Sondaj: peste 73 la sută din ruși susțin blocarea Twitter

173
(reînnoit 15:07 23.03.2021)
Peste 73 la sută din ruși susțin o eventuală blocare a platformei Twitter în cazul în care aceasta va refuza să răspundă la somațiile autorităților ruse de eliminare a unor informații cu conținut periculos.

BUCUREȘTI, 23 mart – Sputnik. Majoritatea rușilor consideră o eventuală blocare a Twitter, în cazul în care platforma nu va elimina informațiile cu conținut periculos, mai curând una justificată, relevă datele unui sondaj realizat de Centrul Rus pentru Studierea Opiniei Publice (VȚIOM).

Twitter
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Potrivit studiului, 73 la sută din ruși consideră justificate măsurile Roskomnadzor de blocare a accesului utilizatorilor la Twitter peste o lună, în cazul în care platforma nu va elimina informațiile cu conținut periculos. În același timp, 27 la sută din respondenți au o poziție diametral opusă.

Totodată, se menționează că 77 la sută din respondenți consideră acuzațiile aduse de Roskomnadzor în adresa Twitter sunt întemeiate, iar 23 la sută – că sunt injuste.

Sondajul VȚIOM-Sputnik a fost efectuat pe 18 martie, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1,6 mii de persoane cu vârsta de peste 18 ani. Pentru eșantion selectat rata de eroare nu depășește 2,5 la sută, cu o probabilitate de 95 la sută.

Pe 10 martie Roskomnadzor a redus viteza de accesare a Twitter pe teritoriul Rusiei pentru 100% de dispozitive mobile și 50 la sută de dispozitive staționare și a amenințat cu o blocare totală în cazul în care platforma nu va respecta legislația rusă.

Agenția rusă a expediat peste 28 mii de solicitări cu privire la eliminarea unor postări cu conținut periculos, care nu au fost îndeplinite.

Vicedirectorul Roskomnadzor, Vadim Subbotin, a declarat pe 16 martie că instituția în decurs de o lună va urmări reacția Twitter, iar deciziile ulterioare vor fi luate în funcția de acțiunile administrației rețelei de socializare.

173
Tagurile:
Rusia, Twitter
Tematic
Twitter a blocat contul femeii care cerea ajutor în timpul unui incendiu
Twitter aplică duble standarde – reacţii după postarea lui Nancy Pelosi
Polonia urmează modelul Rusiei și anunță o lege împotriva cenzurii Twitter și Facebook
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Rusia restricționează accesul la Twitter și amenință să îl blocheze definitiv
Moscova nu exclude blocarea Twitter peste o lună

Viceministrul rus de Externe: Rusia, atacată frontal de adversarii din Vest

112
(reînnoit 13:05 20.04.2021)
Rusia este atacată frontal de adversarii ei din Occident, iar diplomația științifică reprezintă un factor care menține pozițiile Rusiei pe plan internațional, a declarat viceministrul rus de Externe, Serghei Reabkov.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Adversarii Rusiei din statele occidentale atacă frontal Rusia, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Reabkov, în cadrul unui discurs rostit la adunarea generală a membrilor Academiei de Științe a Rusiei.

“Fără o diplomație științifică, pozițiile țării noastre în lume ar fi fost mult mai slabe, în special acum, în condițiile unor atacuri frontale asupra Federației Ruse, înfăptuite de adversarii noștri, inclusiv din așa-numitul Occident istoric”, a spus el.

“Pentru noi este foarte important să ne păstrăm întâietatea intelectuală”, a subliniat diplomatul.

Relațiile dintre Moscova și Occident s-au agravat substanțial în ultimul timp dintr-un șir de cauze, inclusiv datorită situației din Ucraina, expulzarea reciprocă a diplomaților.

112
Tagurile:
Rusia, Serghei Reabkov
Tematic
Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
Reabkov: Există oportunitatea pentru întrevederea Putin - Trump
Kremlinul a comentat declarațiile secretarului de stat al SUA despre “acțiunile agresive”
"Lucrarea mâinilor NATO": Ce proces a demarat la hotarele Rusiei
Reabkov: utilizarea forței în cazul Coreei de Nord este inacceptabilă

Загрузка...

VIDEO: SUA s-au speriat de „arma rusească a Apocalipsei”

319
(reînnoit 13:43 20.04.2021)
Torpilele subacvatice rusești, echipate cu focoase nucleare, botezate de mass-media occidentală "arma Apocalipsei", ar putea distruge întregi orașe de coastă, iar acest lucru îi pune în gardă pe americani.

BUCUREȘTI, 20 apr - Sputnik. Rusia continuă să testeze înfricoșătoarea „torpilă a Apocalipsei” Poseidon cu un focos nuclear, a anunțat jurnalul Popular Mechanics.

© Photo : Министерство обороны РФ

După cum a remarcat mass-media, vehiculul subacvatic fără pilot va avea o autonomie aproape nelimitată și va putea aborda rapid țintele de pe coasta americană. Testele de torpile vor continua anul acesta, iar desfășurarea armelor, conform planurilor, va avea loc în decurs de un deceniu.

La început, Poseidon a fost descris ca o torpilă uriașă sau chiar un mare submarin fără pilot. Potrivit experților, ea poate călători în mod independent peste oceanele Pacificului și Atlanticului, purtând o instalație nucleară. Viteza mare va face dificilă interceptarea.

Apoi a devenit cunoscut faptul că „Poseidon” va primi un focos termonuclear cu o capacitate de 100 megatoni: de două ori ca cel al celebrului „Țar Bomba”. Dacă ar exploda în largul coastei, ar inunda orașul din apropiere cu un tsunami radioactiv. Conform ultimelor estimări, randamentul focosului va fi de doar doi megatoni, ceea ce, totuși, nu îl va împiedica să provoace daune grave țintei de coastă.

Potrivit presei, acest tsunami ar avea aceeași forță ca și cutremurul care a lovit Japonia în martie 2011. În mod similar, potrivit specialiștilor, detonată sub apă, această torpilă ar ridica valuri de 100 de metri înălțime.

Potrivit autorilor articolului, criticii au ridiculizat în mod repetat „Poseidon”, numindu-l un mit și un bluff, dar „a devenit acum clar că Rusia este serioasă în activarea acestei arme a Apocalipsei”.

Drona Poseidon

În martie 2018, în timpul discursului său către Adunarea Federală, președintele a prezentat drona Poseidon pentru prima dată. Ulterior, în februarie 2019, Ministerul Apărării din Rusia a lansat videoclipul cu testarea acestei arme de ultimă generație.

Drona submarină rusească, supranumită de mass-media occidentală drept „arma Apocalipsei ”, este capabilă să se deplaseze cu o viteză de aproape 110 noduri, sau la mai mult de 200 km / h, datorită pernei de aer care o învăluie în timpul deplasării. În plus, drona este capabilă să schimbe direcția și adâncimea, ceea ce o face nevulnerabilă la mijloacele existente de luptă.

319
Tagurile:
Poseidon
Tematic
Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice Poseidon
Bulgaria refuză să participe la manevrele NATO Poseidon 21 din Marea Neagră
Testarea "Poseidon": Pregătiri pentru prima lansare a ”torpilei Apocalipsei”

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

De ziua lui Hitler, Cîțu declară DICTATURA: anunță ”eliminarea” vocilor anti-vaccinare

0
(reînnoit 14:26 20.04.2021)
Folosind termeni specifici regimurilor dictatoriale, premierul Florin Cîțu a făcut o declarație șocantă, trasând o direcție care duce România în pragul dictaturii

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Premierul României, Florin Cîțu, a șocat la declarația de presă susținută după întâlnirea cu reprezentanții ONG-urilor și asociaților pacienților pe tema campaniei de vaccinare, la Palatul Victoria.

Florin Cîțu a subliniat că ”trebuie să creștem ritmul”, a sugerat că a impus și agenților economici această idee – ”putem să modificăm anumite criterii pe care le avem astăzi în funcție de rata persoanelor vaccinate în anumite sectoare.

”Vaccinarea este singura soluție de a ieși din pandemie”, spune Cîțu, ”Singura posibiltate să revenim la o viață normală este să ne vaccinăm”.

Dar, atenție la formula dictatorială: ”Ceea ce încercăm să facem este să eliminăm vocile împotriva campaniei de vaccinare”, a spus premierul.

”Vreau să fiu foarte clar, orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând”, a repetat premierul. ”Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar fi veni ea, subminează un efort al nostru de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar!”.

Știre în curs de actualizare

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Teodorovici îl acuză pe Cîțu de ”FALS grosolan”! Premierul nu are replică!
Mircea Badea, replică genială despre Cîțu și USR
S-au scos cuțitele în Coaliție – USR, răspuns dur lui Orban și Cîțu

Загрузка...