Sputnik V

EMA va trimite experți în Rusia, care verifice datele legate de Sputnik V

189
Agenția Europeană a Medicamentelor va expedia în aprilie un grup de experți care va verifica datele legate de vaccinul Sputnik V.

BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik. În aprilie în Rusia vor sosi experții Agenției Europene a Medicamentelor (EMA) pentru verificarea datelor cu privire la Sputnik V, a declarat șeful departamentului pentru riscurile pentru sănătate și strategia de vaccinare a organizației, Marco Cavaleri.

Potrivit lui, un audit similar este supus preparatul german Curevac și preparatul american Novavax.

“(În privința Sputnik V n.r.) are loc o verificare ciclică, iată de e vom examina toate datelor, când vor fi colectate, pentru a putea s-o automatizăm cât mai repede. În aprilie vom efectua o inspecție în Rusia, atât în ceea ce privește producția, cât și studiile clinice. Apoi vom încerca să înțelegem când vom dispune de toate datele necesare pentru aprobarea acestui vaccine, în cele din urmă”, a declarat Cavaleri la postul italian de televiziune Rai3.

EMA a demarat procedurile de examinare a vaccinului rusesc pe 4 martie. O sursă care este la curent cu procesul a declarat că decizia finală urmează să fie luată în mai.

189
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (181)
Tematic
În Serbia există o cerere ridicată pentru Sputnik V
Norvegia cere procurarea vaccinului Sputnik V pe fondul unui număr record de infectări
Politician german: Sputnik V e ''mai bun decât unele dintre vaccinurile deja aprobate''
Primul lot al vaccinului Sputnik V va ajunge în Filipine în aprilie
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

76
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

76
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (181)
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

114
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

114
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...