Péter Szijjártó

Budapesta: vaccinurile din Rusia au protejat tot atâtea vieți în Ungaria și Serbia

344
(reînnoit 16:43 17.03.2021)
Ministrul ungar al afacerilor de externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, a declarat că vaccinurile cumpărate din Est şi administrate deja în Serbia şi în Ungaria au protejat tot atâtea vieţi de sârbi şi unguri.

BRUXELLES, 17 mart – Sputnik. Ministrul ungar al afacerilor de externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, s-a întâlnit la Belgrad cu omologul său sârb, Nikola Selaković.

Cu această ocazie, Szijjártó a arătat că vaccinurile cumpărate din Est şi administrate deja în Serbia şi în Ungaria au protejat tot atâtea vieţi de sârbi şi unguri. Péter Szijjártó a declarat, de altfel, că, dacă Belgradul şi Budapesta nu ar fi cumpărat vaccinuri din Est, ar fi riscat viaţa propriilor cetăţeni, iar numărul sârbilor şi maghiarilor vaccinaţi ar fi fost mai redus cu câteva milioane

“Niciun guvern nu a fost dispus să transforme problema vaccinului într-o problemă ideologică. Ambele ţări au avut încredere în experţii lor naţionali şi nu am acceptat că cineva, undeva la distanţă, s-ar pricepe mai bine la o anumită problemă decât experţii naţionali. Atât guvernul sârb, cât şi cel ungar şi-au urmat bunul simţ şi ne-am propus ca obiectiv unic să protejăm viaţa şi sănătatea cetăţenilor noştri “, a adăugat ministrul maghiar.

Tot la Belgrad,  Szijjártó a luat atitudine față de proiectul european al paşaportului de vaccinare și a precizat că acesta nu ar trebui să fie discriminatoriu.

Ungaria participă la discuţiile privind pregătirea aşa-numitelor paşapoarte Covid, dar insistă ca un astfel de document să nu fie discriminatoriu faţă de nimeni, a declarat oficialul maghiar pe această temă.

“Paşaportul Covid trebuie să respecte normele Uniunii Europene care definesc două modalităţi de aprobare a unui vaccin. O modalitate este decizia luată de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) în procedura normală, iar cealaltă modalitate (.) este autorizarea, în caz de urgenţă, de către autorităţile naţionale”, a explicat ministrul.

De aceea, ministrul maghiar spune că Ungaria nu acceptă ca o singură modalitate de aprobare să fie recunoscută pentru posibila introducere a aşa-numitului paşaport Covid, adică să nu fie acceptat un vaccin aprobat de autorităţile naţionale.

El a combătut astfel o tendință din UE de a propune un pașaport de vaccinare care să recunoască doar vaccinurile aprobate de EMA, excluzându-i astfel pe cei vaccinați, de exemplu, cu Sputnik V, cum e cazul multor cetățeni maghiari.

344
Tagurile:
Budapesta, Péter Szijjártó
Tematic
Ungaria suspendă temporar vaccinarea cu AstraZeneca
Ungaria critică PPE după ce Fidesz s-a retras din grup
Polonia și Ungaria au atacat la Curtea de Justiție a UE condiționarea fondurilor europene
Studenți, instituții superioare de învățământ

Studenți români, atenție: actele necesare ca lucrați în Rusia

56
(reînnoit 12:10 11.05.2021)
Casa Rusă din București vine cu o informație de interes major pentru studenții români și nu numai – străini, în general – care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia. Cum trebuie procedat.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Studenții străini care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia o pot face mai ușor de acum înainte, grație informațiilor extrem de importante și de precise oferite tuturor de Casa Rusă din București.

Astfel, reprezentanții Casei Ruse din București explică de ce documente are nevoie un student străin pentru a obține un loc de muncă în Rusia.

Sunt acceptați numai studenții cu vârsta de peste 18 ani.

Dacă angajatorul este însăși universitatea sau o organizație care îi aparține, nu trebuie să obțineți autorizații separate. Un student poate lucra doar în timpul liber sau în vacanță.

În alte cazuri, este necesar să obțineți un permis de la Direcția Principală pentru Probleme de migrație a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Există, însă, o condiție esențială pe care trebuie să o îndeplinească studenții interesați de obținerea unui loc de muncă în Rusia.

”Dar nu tuturor li se va acorda acest permis - doar studenților cu normă întreagă din universitățile acreditate de stat. În plus, puteți lucra numai în orașul sau regiunea în care se află universitatea și în profesia indicată în acel permis”, informează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.
56
Tagurile:
studenţi, student, Lucru, Rusia
Tematic
Guvernul taie voucherele de vacanță, sporurile și limitează gratuitățile pentru studenți
Polițiștii descind în toate universitățile. Sunt vizați toți studenți moldoveni
VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia

Загрузка...
Împușcături la o școală din Kazan

Detalii privind atacul armat asupra școlii din Kazan

100
(reînnoit 13:09 11.05.2021)
"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, există zvonuri că profesorii de clase primare au fost împușcați în fața elevilor de clasa întâi", a spus ea.

Împușcăturile de la școala din Kazan au fost organizate de mai multe persoane. Acestea din urmă au atacat în timpul desfășurării lecțiilor, a informat postul de televiziune "360", cu referire la o sursă.

Potrivit interlocutorului agenției, copiii, care se aflau în interiorul clădirii, au primit un semnal pentru a se ascunde și s-au întins jos, pe podea. Cu toate acestea, se auzeau împușcături și strigăte. Copii au fost evacuați de către angajații OMON și salvatori.

Sursa, citată de RIA Novosti, a menționat că printre morți se numără o profesoară de clasele primare. "Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, există zvonuri că profesorii de clase primare au fost împușcați în fața elevilor de clasa întâi", a spus ea.

Anterior a devenit cunoscut faptul că la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, au avut loc împușcături. Ulterior, a avut loc și o explozie. Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. Potrivit informațiilor, 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

La toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

100
Tagurile:
Împușcat, Școală, Rusia

Загрузка...

Împușcături la o școală din Kazan

0
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

0

Загрузка...