Twitter

Moscova nu exclude blocarea Twitter peste o lună

112
(reînnoit 16:35 16.03.2021)
Autoritățile ruse nu exclud blocarea accesului la Twitter în cazul în care compania nu va răspunde la obiecțile înainte de Moscova cu privire la conținutul periculos pentru viața și sănătatea minorilor.

BUCUREȘTI, 16 mar – Sputnik. Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media din Rusia (Roskomnadzor) nu exclude blocarea Twitter, a declarat la postul public de televiziune din Rusia “Pervîi Kanal”, vicedirectorul agenției, Vadim Subbotin.

“Am luat o pauză, în decursul unei luni vom monitoriza reacția Twitter la obiecțiile noastre”, a adăugat al.

Potrivit lui, deciziile ulterioare vor fi luate în funcție de acțiunile administrației platformei. Totodată, nu se reușește stabilirea unui dialog cu conducerea companiei.

Din 10 martie, Roskomnadzor a micșorat viteza de accesarea Twitter pentru toate dispozitivile mobile și staționare, amenințând cu blocarea accesului la rețeaua de socializare. Decizia este legată de faptul că serviciului nu elimină conținutul care îndeamnă minorii la suicid, conțit pornografie infantilă, precum și informații despre utilizarea drogurilor.

112
Tagurile:
Rusia, Twitter
Tematic
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Rusia restricționează accesul la Twitter și amenință să îl blocheze definitiv
Imagine simbol

Rusia se plasează pe locul trei în topul celor mai mari exportatori în UE

38
(reînnoit 14:21 16.06.2021)
Valoarea exporturilor de mărfuri rusești către țările Uniunii Europene s-a ridicat la 42,5 miliarde de euro în ianuarie-aprilie, potrivit biroului european de statistică Eurostat.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. Rusia se află printre primii trei exportatori către Uniunea Europeană în această perioadă, după China (139,4 miliarde de euro) și Statele Unite (71,4 miliarde de euro), potrivit biroului european de statistică Eurostat.

Statisticile arată că volumul exporturilor rusești în primele patru luni ale acestui an a crescut cu 12,4% față de anul anterior, până la 37,8 miliarde de euro. De asemenea, volumul exporturilor de mărfuri din țările UE către Rusia a crescut cu 7,3%, până la 27,8 miliarde de euro.

Relațiile comerciale și de afaceri dintre Rusia și Uniunea Europeană s-au înrăutățit de la introducerea sancțiunilor antirusești din partea Bruxelles-ului în anul 2014, în urma evenimentelor politice din Ucraina.

La rândul ei, Moscova a răspuns prin contrasancțiuni, interzicând o gamă largă de produse europene și lansând un program de substituire a importurilor.

Politicieni din țările europene au solicitat în repetate rânduri anularea măsurilor punitive, deoarece au devenit un obstacol major în calea creşterii economice și a derulării afacerilor.

38
Tagurile:
UE, Rusia

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

112
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

112
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden au făcut un schimb de glume