Боевая машина огневой поддержки БМПТ Терминатор-3

„Își merită numele”: NI a apreciat „Terminatorul” rusesc

690
(reînnoit 12:53 15.03.2021)
Vorbind despre punctele tari ale vehiculului de luptă „Terminator”, menit să sprijine acțiunile de luptă ale tancurilor, autorul articolului pentru National Interest, Peter Suciu, a menționat că acesta își merită numele.

BUCUREȘTI, 15 mart - Sputnik. Autorul articolului pentru National Interest, Peter Suciu, a vorbit despre despre punctele tari ale vehiculului de luptă „Terminator”, menit să sprijine acțiunile de luptă ale tancurilor.

Porecla „Terminator”, după cum și-a amintit Suciu, este neoficială, dar este foarte potrivită pentru acest BMPT - poate oferi sprijin pentru foc, precum și poate atinge ținte ușoare blindate, tancuri și vehicule de luptă de infanterie. Vehiculul poate funcționa, de asemenea, împreună cu sistemele de apărare aeriană de pe câmpul de luptă pentru a combate elicopterele inamice și avioanele cu zbor și viteză redusă.

„Terminatorul <...> este bine armat și blindat și este potrivit pentru lupte pe străzi înguste”, a explicat expertul.

BMPT este construit pe șasiul tancului principal de luptă T-72. Este înarmat cu patru lansatoare de atac 9M120, două tunere automate 30mm 2A42, două lansatoare de grenade AG17D și o mitralieră coaxială PKTM de 7,62 mm. Echipajul mașinii este format din cinci persoane.

Sistemul antirachetă al vehiculului poate atinge o țintă la o distanță de până la șase kilometri. Suciu a subliniat că Terminator este, de asemenea, destul de rapid pentru dimensiunea sa.

Forțele armate au primit în dotare vehiculul BMPT în anul 2018.

690
Tagurile:
BMPT Terminator, Terminator
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

119
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

119
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

172
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

172
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...