Twitter

Rusia restricționează accesul la Twitter și amenință îl blocheze definitiv

266
Viteza Twitter a încetinit în Rusia încă din 10 martie, deoarece rețeaua de socializare a încălcat legea prin refuzul de a elimina anumite conținuturi, a anunţat autoritatea rusă de reglementare. În caz de neconformitate, se ia în considerare blocarea Twitter.

BUCUREŞTI, 10 mart – Sputnik. De miercuri, 10 martie, viteza rețelei de socializare Twitter a scăzut cu 100% pe dispozitivele mobile și cu 50% pe dispozitivele fixe în urma unei decizii a autorității de reglementare din Rusia. Acesta din urmă critică Twitter pentru că nu a eliminat anumite conținuturi ilegale.

Serviciul federal a raportat peste 3.000 de publicații ilegale care nu au fost încă eliminate de pe platformă, referitoare la îndemnuri la sinucidere a minorilor, pornografie infantilă și consumul de droguri. Această restricție își propune să „protejeze cetățenii ruși” și să se asigure că site-ul respectă legislația rusească, a spus autoritatea într-un comunicat online

În cazul în care Twitter continuă să ignore legea, adică nu elimină conținutul în cauză, autoritatea de reglementare nu exclude blocarea acestuia.

Aceste restricții vor rămâne în vigoare până când vor fi eliminate toate publicațiile interzise, a declarat șeful adjunct al serviciului, Vadim Soubbotine, care speră la o poziție constructivă din partea companiei.

De asemenea, autoritățile ruse au amintit că au primit peste 28.000 de cereri de eliminare a unor linkuri sau publicații, potrivit Sputnik France. La începutul lunii martie, au avertizat Twitter că este pasibil de o amendă cuprinsă între 8.900 și 89.000 de euro și de reţinerea a până la 20% din veniturile anuale ale companiei în cazul unei infracțiuni repetate.

O lege care a intrat în vigoare la 1 februarie în Rusia obligă rețelele de socializare să identifice și să restricționeze conținutul interzis de legea rusă.

266
Tagurile:
Rusia, Twitter
Tematic
Twitter aplică duble standarde – reacţii după postarea lui Nancy Pelosi
Polonia urmează modelul Rusiei și anunță o lege împotriva cenzurii Twitter și Facebook
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

103
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

103
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

154
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

154
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko
Lukașenko: "Opoziția îmi caută palate. Nu vor reuși"

Загрузка...