Геннадий Онищенко

Onișcenko: Agențiile de turism sunt prea departe de procesul civilizat de vaccinare

94
(reînnoit 06:27 10.03.2021)
Ex-directorul Rospotrebnadzor, fostul medic sanitar șef al Rusiei, acum deputat al Dumei de Stat, este convins că un acord interstatal pentru furnizarea Sputnik V către Moldova ne va costa mai ieftin și va fi mai eficient decât „turismul pentru vaccinare”.

O agenție de turism din Moldova a anunțat că a inclus în lista sa de servicii prestate organizarea excursiilor la Moscova sau Sankt Petersburg pentru vaccinarea cu vaccinul rus împotriva coronavirusului „Sputnik V”.

Și, deși pentru două (deoarece este necesar să se injecteze două doze de vaccin) tururi scurte operatorul de turism cere mai mult de o mie de euro de la fiecare client, în Moldova sunt deja oameni care vor să profite de ofertă.

Această situație a fost comentată în exclusivitate pentru Sputnik Moldova de către deputatul Dumei de Stat, prim-vicepreședintele Comisiei pentru educație și știință Ghenadi Onișcenko. 

„Nu este surprinzător faptul că, după atacul informativ-terorist pe care l-a trăit întreaga lume în legătură cu COVID-ul și de care, desigur, nu a scăpat nici Moldova, oamenii din țara voastră vor să fie vaccinați cât mai curând posibil cu un vaccin sigur și inofensiv. Dar în Rusia astăzi practic nu există doze comerciale de vaccin „Sputnik V”, statul vaccinează gratuit toți rușii care doresc, dar pentru aceasta trebuie să aveți cetățenia rusă. Îmi este greu să-mi imaginez de unde poate fi luat vaccin pentru cetățenii străini care au cumpărat acest „tur” de la o agenție de turism moldovenească privată. Desigur, ar fi corect ca autoritățile noastre medicale să discute această problemă și să o documenteze oarecum", a declarat Onișcenko.

El însă atrage atenția, de asemenea, că „turiștii care doresc vaccinare” din Moldova trebuie să aibă la îndemână documente medicale.

"La urma urmei, nimeni nu cunoaște statutul unei persoane care vrea să fie vaccinată în Rusia - de ce a fost bolnav, când a fost bolnav și dacă are contraindicații la vaccinare. Doar că nimeni nu va injecta pe nimeni", a dat asigurări parlamentarul rus.

În opinia sa, în această chestiune este nevoie de o interacțiune la nivel de cele două state. 

„Aș sfătui autoritățile medicale moldovenești, atâta timp cât există cerere pentru vaccinarea cu Sputnik V, să reacționeze mai flexibil la astfel de lucruri și să contacteze autoritățile medicale rusești. Totuși, companiile de turism sunt prea departe de procesul civilizat de vaccinare. Cel mai corect ar fi să încheiem un acord cu Rusia, să cumpărăm oficial un vaccin și să vaccinăm populația Moldovei cu acesta în instituțiile medicale ale republicii în condiții adecvate", a conchis Genadi Onișcenko.

Potrivit deputatului, această abordare va fi mult mai ieftină, fără cheltuieli pentru zboruri și hoteluri.

94
Tagurile:
Agenții de turism, Vaccinare
Tematic
O altă țară europeană a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V
Politolog, despre cuvintele președintelui EMA privind vaccinul "Sputnik V"
Vaccinul rusesc Sputnik V va fi fabricat în Italia

VIDEO: SUA s-au speriat de „arma rusească a Apocalipsei”

137
Torpilele subacvatice rusești, echipate cu focoase nucleare, botezate de mass-media occidentală "arma Apocalipsei", ar putea distruge întregi orașe de coastă, iar acest lucru îi pune în gardă pe americani.

BUCUREȘTI, 20 apr - Sputnik. Rusia continuă să testeze înfricoșătoarea „torpilă a Apocalipsei” Poseidon cu un focos nuclear, a anunțat jurnalul Popular Mechanics.

© Photo : Министерство обороны РФ

După cum a remarcat mass-media, vehiculul subacvatic fără pilot va avea o autonomie aproape nelimitată și va putea aborda rapid țintele de pe coasta americană. Testele de torpile vor continua anul acesta, iar desfășurarea armelor, conform planurilor, va avea loc în decurs de un deceniu.

La început, Poseidon a fost descris ca o torpilă uriașă sau chiar un mare submarin fără pilot. Potrivit experților, ea poate călători în mod independent peste oceanele Pacificului și Atlanticului, purtând o instalație nucleară. Viteza mare va face dificilă interceptarea.

Apoi a devenit cunoscut faptul că „Poseidon” va primi un focos termonuclear cu o capacitate de 100 megatoni: de două ori cel al celebrului „Țar Bomba”. Dacă ar exploda în largul coastei, ar inundat orașul din apropiere cu un tsunami radioactiv. Conform ultimelor estimări, randamentul focosului va fi de doar doi megatoni, ceea ce, totuși, nu îl va împiedica să provoace daune grave țintei de coastă.

Potrivit presei, acest tsunami ar avea aceeași forță ca și cutremurul care a lovit Japonia în martie 2011. În mod similar, potrivit specialiștilor, detonată sub apă, această torpilă ar ridica valuri de 100 de metri înălțime.

Potrivit autorilor articolului, criticii au ridiculizat în mod repetat „Poseidon”, numindu-l un mit și un bluff, dar „a devenit acum clar că Rusia este serioasă în activarea acestei arme a Apocalipsei”.

Drona Poseidon

În martie 2018, în timpul discursului său către Adunarea Federală, președintele a prezentat drona Poseidon pentru prima dată. Ulterior, în februarie 2019, Ministerul Apărării din Rusia a lansat videoclipul cu testarea acestei arme de ultimă generație.

Drona submarină rusească, supranumită de mass-media occidentală drept „arma Apocalipsei ”, este capabilă să se deplaseze cu o viteză de aproape 110 noduri, sau la mai mult de 200 km / h, datorită pernei de aer care o învăluie în timpul deplasării. În plus, drona este capabilă să schimbe direcția și adâncimea, ceea ce o face nevulnerabilă la mijloacele existente de luptă.

137
Tagurile:
Poseidon
Tematic
Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice Poseidon
Bulgaria refuză să participe la manevrele NATO Poseidon 21 din Marea Neagră
Testarea "Poseidon": Pregătiri pentru prima lansare a ”torpilei Apocalipsei”

Загрузка...
Elicopter rusesc survolează orașului sirian antic Palmyra, distrus de atacuri

VIDEO: Atac aerian al armatei ruse asupra teroriștilor din Siria - „până la 200” de uciși

626
Avioanele rusești au lovit un lagăr de antrenament terorist la nord-est de Palmyra, Siria, distrugând 24 de vehicule și o jumătate de tonă de materiale explozive, ucigând până la 200 de militanți, a anunțat armata rusă.

După confirmarea informațiilor despre o tabără teroristă camuflată în deșertul sirian, forțele aerospațiale ruse au efectuat atacul aerian și au distrus două structuri teroriste, „până la 200 de militanți, 24 de pickup-uri cu mitraliere grele, precum și aproximativ 500 kg de muniție și componente pentru crearea dispozitivelor explozive improvizate”, a declarat luni reporterilor contraamiralul Aleksandr Karpov, șef adjunct al Centrului rus de reconciliere pentru Siria (RRCS).

​Baza a fost folosită de militanți ca loc de organizare pentru a fabrica dispozitive explozive improvizate (IED) și a trimite „grupuri de luptă” pentru a efectua atacuri teroriste în toată Siria, potrivit lui Karpov.

„Teroriștii se antrenează în tabere de militanți pe teritoriul care nu este controlat de autoritățile siriene, inclusiv zona At-Tanf, care este controlată de forțele armate americane”, a adăugat el.

© Sputnik / Кирилл Каллиников
SUA au înființat o garnizoană la Tanf - de-a lungul drumului de la Damasc la Bagdad - în 2016, contrar dreptului internațional și fără a ține cont de obiecțiile guvernului sirian. Moscova și Damasc au subliniat în repetate rânduri că zona servește drept refugiu sigur pentru militanții care efectuează atacuri teroriste în Siria.

Amiralul nu a precizat dacă militanții aparțineau Statului Islamic (SI, anterior ISIS) sau vreunei alte grupări teroriste - precum afiliatul Al-Qaeda Hayat Tahrir al-Sham [HTS], care operează în special în provincia Idlib sub protecția turcească.

Rusia a intervenit în Siria la invitația guvernului de la Damasc în septembrie 2015, când aproape 70 la sută din țară se afla în mâinile teroriștilor SI sau a altor militanți adesea descriși de mass-media occidentală drept „rebeli moderați”. Pe lângă baza navală din Tartus, forțele rusești au operat din baza aeriană Khmeimim din provincia Latakia.

De atunci, SI a pierdut tot teritoriul pe care îl pretindea și militanții anti-guvernamentali au fost reduși la provincia Idlib și la o bandă ocupată de turci de-a lungul frontierei de nord a Siriei. Milițiile kurde susținute de SUA controlează nord-estul țării, în timp ce armata SUA controlează direct zona din jurul At-Tanf, la granița cu Iordania în sud.

 

626
Tagurile:
Armata Rusă, Teroriști, Siria, Rusia, atac

Загрузка...

Calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a 2-a, a 4-a și a 6-a

0
Noul calendar al Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat în Monitorul Oficial. Testele se vor da, cu prezență fizică, în intervalul 12-28 mai 2021.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluările naționale în acest an în luna mai, adică după revenirea elevilor din vacanța de primăvară, prelungită de minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în scopul limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin cu prezență fizică.

Elevii de clasa a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare în data de 12 mai 2021, iar cea de Matematică și Științe ale Naturii în data de 13 mai 2021.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: proba de Limbă Română este programată pentru 18 mai 2021, cea de Matematică, pe 19 mai 2021, iar cea de Limbă Maternă, pe 20 mai 2021, informează edupedu.ro.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a se derulează pe durata mai multor zile, din pricina faptului că aici vorbim atât de probe scrise, cât și de probe de citit.

Scris – Limba română – 25 mai 2021
Scris – Limba maternă – 25 mai 2021
Citit – Limba română – 26 mai 2021
Citit – Limba maternă – 26 mai 2021
Matematică – 27 mai 2021
Scris – Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale – 28 mai 2021.

0
Tagurile:
Evaluarea Naţională
Tematic
Simulare Evaluare Națională 2021: subiectele la Limba Română
Simulare la BAC 2021 - proba Istorie: afișarea baremelor de evaluare
Simulare Evaluare Națională 2021: Când se afișează rezultatele

Загрузка...