Maria Zaharova

Moscova va răspunde la sancțiunile SUA: „Îi vom bucura în curând”

2599
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Rusia nu se va lăsa așteptată și va răspunde în curând la sancțiunile SUA. Îi vom bucura în scurt timp – declară purtătorul de cuvânt al MAE, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Moscova nu se va lăsa așteptată în răspunsul ei la sancțiunile SUA, “îi vom bucura în curând”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“De ce credeți că așteptăm? Nimeni nu se află în așteptare, la momentul actual avem altceva. În trecut nu am dezvăluit și nu am făcut publice măsurile de răspuns. Ei aprobat niște liste negre, am introdus și noi niște liste negre, fie i-am informat, fie le-am răspuns la întrebări… Însă, luând în considerație cum se comportă ei acum, publicând imediat toate aceste liste, cred că în curând îi vom bucura, lucrăm în această direcție”, a declarat Zaharova la postul de televiziune public din Rusia, fiind întrebată de reacțiile Moscovei la sancțiunile americane.

Marți, Uniunea Europeană a anunțat impunerea unor sancțiuni împotriva a patru cetățeni ruși, pentru arestarea lui Aleksei Navalnîi, în cadrul noului regim global pentru încălcarea drepturilor omului. Ulterior, SUA au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei. În listele americanilor au fost incluse 14 organizației, sub pretextul “producției armelor biologice și chimice”. Totodată, sancțiunile SUA vizează unele persoane fizice și juridice, asupra cărora se aplică restricții de export și obținere de vize.

2599
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comentat declarația diplomației SUA în legătură cu Nord Stream-2
Zaharova a comentat apariția noțiunii de “terorism intern”
Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"

Diplomații cehi expulzați din Rusia - la Aeroportul Șeremetievo

277
(reînnoit 20:07 20.04.2021)
Diplomații cehi și familiile lor, expulzați din Rusia, au ajuns la Aeroportul Șeremetievo din Moscova.

Diplomații cehi și membrii familiilor lor au ajuns luni, la Aeroportul Internațional Șeremetievo din Moscova, după ce a fost anunțată expulzarea lor de către Ministerul de Externe al Federației Ruse.

În acest film sunt surprinse cadre cu diplomații care fac check-in la ghișeele de înregistrare înainte de a trece la controlul pașapoartelor.

Moscova i-a declarat pe respectivii diplomați persoane non grata ca răspuns la decizia Republicii Cehe de a expulza 18 diplomați ruși care erau bănuiți a fi agenți ai serviciilor de informații rusești și că ar fi avut legătură cu exploziile din 2014, dintr-un depozit de muniții.

277
Tagurile:
Cehia, Rusia, Diplomați

Загрузка...

Șoigu anuță despre situația tensionată de la granițele Rusiei

880
(reînnoit 20:57 20.04.2021)
Șituația este tensionată la granițele Ruriei, Statele Unite și NATO continuă să desfășoare activități provocatoare în spațiul aerian și apele Mării Negre", a anuțat ministrul rus al Apărării, Sergei Șoigu.

BUCUREȘTI, 20 apr - Sputnik. Țările NATO încearcă să își consolideze prezența militară la granițele sudice și occidentale ale Rusiei, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Министр обороны РФ Сергей Шойгу
© Photo : Министерство обороны РФ

"Cursul distructiv al conducerii politico-militare a Ucrainei, care încearcă să destabilizeze situația din Donbass, continuă. Statele Unite și NATO continuă să desfășoare activități provocatoare în spațiul aerian și apele Mării Negre", a anuțat șeful departamentului în cadrul unei ședințe de lucru a colegiului său.

Potrivit acestuia, este instabil și în Transcaucaz și în țările din regiunea Orientului Mijlociu: din cauza acțiunilor alianței, armata rusă este forțată să sporească capacitățile de luptă ale trupelor din districtul militar sudic.

"În același timp, re-echiparea continuă a districtului este în curs de desfășurare. În 2020, trupele au primit mai mult de trei mii două sute de unități de arme și echipamente militare moderne, iar cota lor în unitățile și formațiunile militare s-a ridicat la 70%", a adăugat Șoigu.

În același timp, politicienii occidentali consideră activitatea Rusiei ca „acțiuni agresive”. Astfel, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, a anunțat „cea mai masivă desfășurare” a forțelor - personal militar, echipament - lângă granița cu Ucraina. Potrivit acestuia, sunt aproximativ 150 de mii de oameni acolo. De unde provin aceste date, diplomatul nu a precizat.

Ministerul rus de Externe a numit discuțiile despre un potențial conflict cu Ucraina o altă ficțiune a Kievului. Așa cum a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, orice țară ale cărei frontiere au o regiune instabilă va lua măsurile de securitate necesare. Mai mult decât atât, acesta a declarat că Kremlinul nu este obligat să explice nimănui mișcările trupelor rusești în interiorul tării.

”Rusia redislocă trupele pe teritoriul său și, la propria sa discreție, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să-i îngrijoreze pe nimeni”, a mai adăugat Peskov.

În același timp, Vladimir Putin a declarat anterior că Moscova nu va ataca pe nimeni. Potrivit acestuia, amenințarea rusă este „o invenție a celor care vor să profite de rolul lor de avangardă în lupta împotriva Rusiei, pentru a primi unele bonusuri și preferințe pentru aceasta”.

880
Tagurile:
Rusia, Serghei Șoigu
Tematic
Rusia, al doilea cel mai mare producător mondial de petrol timp de 10 luni la rând
Viceministrul rus de Externe: Rusia, atacată frontal de adversarii din Vest
De ce Rusia își concentrează navele din mai multe flote la Marea Neagră

Загрузка...

Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău

0
Un incendiu extrem de puternic s-a produs în dimineața zilei de miercuri la un depozit cu vopsea din strada Calea Basarabiei. IGSU a acționat cu 15 autospeciale și 60 de pompieri.

Incendiul a izbucnit în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, la un depozit cu vopsea amplasat în strada Calea Basarabiei, 30 din Capitală.

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suprafața depozitului afectat de flăcări este de 2 000 de metri pătrați. Totodată, salvatorii anunță că nu au fost raportate victime.

Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat pentru Sputnik Moldova că incendiu a fost localizat la ora 08:57 și că flăcările deja nu se mai răspândesc. Totodată, pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

0
Tagurile:
chișinău, Drona, video

Загрузка...