Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore

273
(reînnoit 07:31 23.02.2021)
Întrevederea președinților Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin și, respectiv, Alexander Lukașenko, s-a încheiat la Soci după mai mult de șase ore de comunicare

Negocierile dintre Putin și Lukașenko, care a ajuns în Rusia cu o zi înainte, au început luni la ora 15.00, ora Moscovei. Serviciul de presă al președintelui belarus a raportat anterior că șefii celor două state urmau să discute despre răspunsul comun la provocările emergente, inclusiv în domeniul securității militare.

În timpul discuțiilor, președintele rus a menționat că cooperarea dintre cele două țări este necesară la diferite niveluri, inclusiv la nivel regional. Potrivit lui Putin, Rusia rămâne cel mai mare partener comercial pentru Belarus.

La rândul său, Lukașenko a spus că aproape toate foile de parcurs ale interacțiunii dintre cele două țări sunt pregătite pentru semnare. Liderul belarus a subliniat, de asemenea, oportunitatea și importanța asistenței financiare acordate de Moscova către Minsk.

În plus, președinții au discutat despre vaccinurile împotriva coronavirusului. Putin a declarat necesitatea unirii eforturilor în producerea de vaccinuri, inclusiv cu Europa. În același timp, Lukașenko a menționat că producția vaccinului „Sputnik V”, folosind tehnologia rusă, va începe în Belarus în luna martie.

După negocieri, liderii celor două state au mers la schi în Krasnaya Polyana. După aceea, s-au dus la prânz.

273
Tagurile:
Aleksandr Lukașenko, Vladimir Putin
Consiliul Europei

Motivul pentru care Rusia ar putea ieşi din Consiliul Europei

168
Rusia ar putea părăsi Consiliul Europei (CoE) dacă organizația internațională formată din 47 de membri va lua măsuri împotriva Moscovei. Rusia ar putea chiar să-și creeze propria versiune a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik. Posibila măsură a fost dezvăluită de Piotr Tolstoi, vice-putător de cuvânt al Dumei de Stat și unul dintre vicepreședinții Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Steragul UE
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Rusia se află sub presiune din partea CoE după ce Moscova a refuzat să execute o decizie a CEDO care cerea eliberarea figurii opoziției, Alexei Navalni. Navalni se află în prezent în închisoare, executând o sentință controversată pentru delapidare, după ce un tribunal de la Moscova a decis că a încălcat condițiile unei hotărâri suspendate din 2014, potrivit RT.

CoE are un mecanism special pentru a răspunde încălcărilor din partea statelor membre, iar Tolstoi a spus că Rusia ar putea să plece în cazul în care procesul este inițiat.

„Primul lucru pe care ar trebui să-l facem este ... să reconsiderăm rolul nostru în această organizație. Al doilea lucru, în cazul în care procedura trilaterală este lansată împotriva țării noastre, este să plecăm”, a declarat Tolstoi luni, la o masă rotundă a Consiliului Federației.

Tolstoi s-a referit la procesul tripartit al CoE, care poate duce la o eventuală expulzare a unei țări din organizație.

„Putem înființa propria noastră CEDO împreună cu aliații noștri, dacă avem. Și dacă nu avem, putem crea un mecanism de control suplimentar în cadrul sistemului nostru juridic care să răspundă aspirațiilor cetățenilor noștri în ceea ce privește protecția drepturilor lor”, a explicat Tolstoi.

Drept răspuns, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova dorește să facă parte în continuare din structurile europene, inclusiv din Consiliul Europei, menționând că președintele Vladimir Putin este un „susținător ferm al dialogului în toate sferele”.

„Este necesar să continuăm să lucrăm împreună cu interlocutorii noștri, inclusiv în cadrul APCE, până când vor face imposibilă interacțiunea. Există și câteva voci foarte cumpătate acolo. De asemenea, sunt şi voci destul de inflexibile în Consiliul Europei care cer întreruperea tuturor legăturilor. Suntem mai receptivi la vocile constructive, care vorbesc despre necesitatea de a dialoga între noi, chiar dacă nu suntem de acord în multe lucruri”, a subliniat Peskov.
168
Tagurile:
Consiliul Europei, Rusia

Загрузка...
Steragul UE

UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei

107
(reînnoit 17:44 02.03.2021)
Uniunea Europeană și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza arestării și condamnării lui Aleksei Navalnîi.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. SUA și Uniunea Europeană au impus sancțiuni din cauza arestării activistului Aleksei Navalnîi.

Potrivit documentului, publicat în jurnalul oficial al UE, restricțiile individuale ale Bruxellesului vor viza procurorul general Igor Krasnov, șeful Comitetului de Investigații, Aleksandr Bastrîkin, conducătorul Serviciului Federal al Penitenciarelor, Aleksandr Kalașnikov, și șeful Gărzii Naționale (RosGvardia), Viktor Zolotov.

Restricțiile au fost impuse în conformitate cu noul regim global al sancțiunilor al UE, pentru încălcarea drepturilor omului  - e o măsură aplicată pentru prima dată în istorie. Elaborarea acestuia a fost inițiată în 2019 de către șeful diplomației europene, Josep Borrell. De asemenea, acesta a propus numirea acestui regim „Navalnîi”, însă ideea a fost respinsă.

Miniștrii de Externe ale statelor UE au adoptat pe 22 februarie o decizie cu privire la măsuri restrictive împotriva cetățenilor ruși, care au participat la arestarea lui Aleksei Navalnîi. Recent, Bruxellesul a demarat formalizarea lor. Sancțiunile pentru arestarea lui Navalnîi au fost coordonate și aprobate în termeni record – într-o săptămână. Spre exemplu, un proces similar, legat de sancțiunile antibelaruse, a durat 2,5 luni.

MAE al Rusiei a menționat mai devreme că Uniunea Europeană acționează reieșind din stereotipuri și contrar unei logici... forțează mecanismul ineficient de sancțiuni. Moscova a promis că va răspunde la măsurile Bruxellesului.

Totodată, Ministerul Comerțului din SUA a anunțat astăzi includerea a 14 organizații în lista sancțiunilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației americane, e vorba de 13 companii comerciale, dintre care 9 din Rusia, 3 – din Germania, 1 din Elveția, precum și un institut de cercetare din Rusia.

“Toate acestea sunt implicate în diverse aspecte ale producției elementelor armelor biologice și chimice”, a declarat oficialul american.

Orice export și reexport al producției, care au vreo tangență cu aceste organizații, va fi vizat de regimul de licențiere al SUA “cu prezumția de refuz” în licențiere.

De asemenea, SUA au impus sancțiuni financiare împotriva a șapte demnitari ruși.

Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației, toate proprietăților persoanelor vizate, descoperite în jurisdicția SUA, vor fi blocate.

“În plus, orice străin, care acordă un sprijin prin efectuarea unor tranzacții cu aceste persoane, riscă sancțiuni”, a adăugat oficialul american.
107
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Rusia, Sancțiuni, Uniunea Europeană
Tematic
Tihanovskaia: Sancțiunile UE împotriva Minskului sunt o bătaie de joc
UE insistă să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin, fulminant: ”Atâta trădare și fățărnicie ca în Noul PSD Ciolacu nu am văzut!”

0
Codrin Ștefănescu lansează un atac fulminant care vizează conducerea PSD, prin prisma faptului că, în spatele fațadei de opoziție, se fac ”trădări” și înțelegeri cu ”noii stăpâni”

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Fără doar și poate, dacă noii lideri ai PSD au un critic radical în partidul pe care l-au ”cumințit”, atunci acela este Codrin Ștefănescu.

Rămas, practic, singura voce puternică din interiorul PSD care pleznește, fără cruțare, atitudinea controversată a liderilor actuali, Codrin a lansat un nou atac fulminant, făcând referire la TRĂDARE!

Un cuvânt care pe Codrin îl oripilează, deoarece ”Chiar și adversarii mei știu că nu am trădat niciodată!” – și, adaugă revoluționarul, ”Probabil că, în sinea lor, respectă asta!”.

”Nu l-am trădat pe Adrian Năstase când partidul i-a întors spatele! Chiar și cei care-i datorau carierele și funcțiile publice. Adică tot”, scrie Codrin. ”Nu l-am trădat pe Dragnea când partidul s-a delimitat public de el! Inclusiv cei care-i datorau carierele și funcțiile publice! Adică tot!”.

Iar această atitudine îl face să fie liniștit sufletește și să rabde atacurile împotriva sa. ”Nu am trădat și mă privesc liniștit dimineața în oglindă când mă bărbieresc! Nu-mi pasă de înjurăturile marxiștilor rezist, am rămas același om curajos de la baricada de la Inter din Decembrie 89!”.

Dar… există și o mare durere – trădarea din PSD-ul actual, pe toate planurile! ”Vă spun sincer: atâta trădare și fățărnicie ca în Noul PSD condus de Ciolacu și Stănescu, nu am văzut!”.

”Noul PSD mimează că face opoziție, dar în secret se gudură penibil la picioarele noilor stăpâni!”, acuză Codrin, care pune punctul pe ”i” – nu spune povești, ci chestiuni din interior!

„Vă spune asta cel care a fost 4 ani secretar al partidului în timpul lui Năstase, secretar general adjunct și secretar general al PSD în ultimii 9 ani!”, scrie Codrin, conchizând – ”Și eu știu și îmi asum ceea ce zic!”.

Din informațiile noastre, vor urma dezvăluiri foarte grave despre înțelegeri secrete – adevărate trădări pornite de la vârful PSD.

0
Tagurile:
Marcel Ciolacu, PSD
Tematic
Codrin se revoltă după întâlnirea cu Dragnea: ”Parcă s-a prăpădit! Nu țipă, nu există!”
Codrin, declarație fulminantă despre Diana Șoșoacă, pune pe jar liderii PSD!
Dragnea și Codrin, mesaj dur după întâlnire: ”Am învățat din TRĂDAREA apropiaților!”
Codrin, palmă pentru Diaspora: Ați urlat, ne-ați înjurat, meritați să-și bată joc de voi!

Загрузка...