Femeie însărcinată

BORu susține includerea avorturilor în statistica mortalității

181
Patriarhia Rusă susține inițiativa includerii avorturilor în statistica mortalității din Rusia, propusă de societatea civilă.

BUCUREȘTI, 20 feb – Sputnik. Avortul trebuie să fie recunoscute drept un caz de deces al omului, iată de ce includerea datelor legate de întrerupere a sarcinilor în statistica mortalității ar ajuta țara să depășească criza demografică, a declarat agenției RIA Novosti șeful direcției sinodale pentru protecția maternității a departamentului pentru caritate al Patriarhiei Moscovei, directorul “Casei pentru Mama” a serviciului ortodox “Miloserdie”, Maria Studenikina.

Scrisoare care conține această inițiativă a fost expediată pe numele premierului rus, Mihail Mișustin, de către coordonatorul programului de ajutorare a femeilor însărcinate “Salvează Viața”, Ecaterina Markova.

“Luând în considerație situația demografică, inițiativa este mai multe decât actuală. Avorturile trebuie recunoscute în mod oficial în caltiate de cazuri de deces, iar activitățile de prevenire a lor trebuie să ajungă la cel mai înalt nivel”, a declarat Studenikina.

Potrivit autorului scrisorii, Markova, în cazul realizării acestei propuneri “tânăra generație va crește într-o țară în care avorturile artificiale vor fi recunoscute drept o moarte de om”. Prin urmare, “mulți vor renunța la întreruperea de sarcină, conștientizând că e un omor”.

“În cei 100 de ani de legalizare a avorturilor, conștiința societății noastre a fost deformată, ne-am obișnuit cu acest fenomen, ne-am obișnuim să nu-l observăm. Consideră că includerea în statistica mortalităților a avorturilor va permite societății să privească din alt unghi această problemă. Inclusiv guvern rus, în atenția căruia va apărea principala cauză a mortalității și a crizei demografice. Prin urmare, vor fi întreprinse noi măsuri pentru prevenirea avorturilor artificiale”, se spune în scrisoarea semnată de Markova.

De asemenea, autorul susține că întreruperile artificiale de sarcină reprezintă “principal cauză de mortalitate în Rusia”.

“Potrivit datelor statistice oficiale, în Rusia au loc peste o jumătate de milion de avorturi pe an. Aceste date nu include întreruperea sarcinii în spitalele private, avorturile medicamentoase și contraceptivele administrate oral, care întrerup sarcina la o etapă timpurie. Numărul real de avorturi depășește alte cauze de mortalitate în țară”, a explica Markova.

În octombrie a anului trecut, viceministrul Sănătății, Oleg Salagai, a anunțat că numărul avorturilor în Rusia s-a redus cu 29,9 la sută în ultimii cinci ani, cele la solicitarea femeii – cu 40,8 la sută. Viceministrul a subliniat că sunt niște schimbări esențiale, însă numărul avorturilor continuă să fie mare – aproximativ 523 mii în 2019.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill
© Sputnik / Рамиль Ситдиков

Potrivit Rosstat, în anul 2020 au fost înregistrate 2,124 milioane de decese, în creștere cu 18 la sută, comparativ cu anul 2019. Natalitatea a scăzut cu 3,3 la sută în anul 2020. În ianuarie-decembrie 2020, în Rusia s-au născut aproximativ 1,44 milioane de copii, față de 1,48 milioane cu un an mai devreme. Sporul negativ al populației din Rusia în ianuarie-decembrie 2019 a constituit 316 mii persoane.

“Casa pentru Mama” din Moscova, a serviciului ortodox “Miloserdie”, reprezintă un centrul de sprijinire a femeilor însărcinate și mamelor cu copii, aflate în situații dificile. E unul din cele 26 de proiecte ale serviciului “Miloserdie”. Potrivit departamentului sinodal, în 9 ani de activitate a centrului, peste 10 mii de familii au beneficiat de ajutor umanitar, material și consultări, iar în azil au fost găzduite peste 300 de femei cu copii. Urmând acest exemplu, în mai multe regiuni ale Rusiei au fost înființate centre similare.

“Salvează Viața” este un program național pentru sprijinirea femeilor însărcinate, aflate într-o situație de criză. Potrivit serviciului de presă al programului, acesta își desfășoară activitatea în 106 de orașe ale Rusiei, iar în cei șase ani 14,5 mii de femei au fost ajutate să-și păstreze sarcina.

181
Tagurile:
Biserica Ortodoxă Rusă, Rusia, Avort
Tematic
BORu a propus instituirea unui moratoriu la avorturi în perioada pandemiei
Putin: În Rusia s-a redus numărul avorturilor
Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor
Alabama: Medicii vor fi condamnați la 99 de ani pentru efectuarea avorturilor
Avortul - 42 de milioane de vieți curmate: principala cauză a morții în 2018
Patriarhul Daniel: Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor
Trump la ONU: Critică avorturile și susține decriminalizarea homosexualității
Liderii religioși protestează: vaccinul Astra Zeneca folosește celule de fetus avortat!
Negoiță, atac fulminant: ”Acest AVORTON de Nicușor Dan!”
Conferința Episcopilor Catolici din SUA – despre agenda pro-avort a lui Biden

Russian Woman va reprezenta Rusia la Eurovision 2021

20
(reînnoit 07:22 09.03.2021)
Cântăreața ruso-tadjică Manizha Sangin a câștigat în rezultatul votului publicului, în cadrul concursului desfășurat de care "Первый канал" (Primul Canal). La eurovizion ea va interpreta piesa "Russian Woman" (Femeia rusoaică).

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Cântăreața Manizha Sangin (Manizha) va reprezenta Federația Rusă la Concursul Eurovision din acest an.

Cântăreața ruso-tadjică Manizha Sangin a câștigat în rezultatul votului publicului, în cadrul concursului desfășurat de care "Первый канал" (Primul Canal). La eurovision ea va interpreta piesa "Russian Woman" (Femeia rusoaică).

Printre concurenții din acest la concursul național din Federația rusă au mai fost duetul feminin "2Маши" (2Mașe), fondatorul și vocalistul grupului Therr Maitz, Anton Belyaev, și cântărețul DIY Manizha.

Grupul din Sankt Petersburg Little Big a fost invitatul special al spectacolului. Anul trecut, echipa trebuia să reprezinte țara cu compoziția UNO, care a devenit o adevărată senzație în Europa. Cu toate acestea, evenimentul a fost anulat din cauza noii pandemii de coronavirus. Fanii grupului au crezut până la urmă că artiștii vor participa la competiție, dar ei doar au transmis ștafeta lui Manizhe.

Mai multe detalii aflați pe site-ul ru.sputnik.md.

20
Tagurile:
Rusia, Eurovision

Загрузка...
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова

Maria Zaharova a povestit ce este mai important în funcția de diplomat

35
(reînnoit 06:51 09.03.2021)
Într-un interviu acordat pentru RIA Novosti, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei a răspuns la întrebări despre cariera ei și despre cum sărbătorește 8 Martie.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Profesionalismul în diplomație este mai important decât genul. Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, a făcut această afirmație într-un interviu acordat RIA Novosti.

"Fiecare persoană are particularitățile sale. Unul este mai emoțional, altul este mai rezervat; unii au mai experiență profesională, alții au mai puțină experiență profesională. Mă uit doar din acest punct de vedere la colegii cu care interacționăm", a spus ea.

Zaharova a spus că nu-și împarte colegii și cei cu care trebuie să lucreze în sfera diplomatică în bărbați și femei.

"Desigur, femeile au și ele contribuția lor la diplomație. Mi se pare că femeile sunt probabil mai emoționale în unele momente, dar nu toate, aceasta nu este din nou o regulă generală, ei bine, se întâmplă și asta. Multe femei, mai ales dacă vorbim despre partenerii noștri occidentali, au un fel de agendă suplimentară pentru munca diplomatică, pentru eforturile diplomatice: ei apără drepturile femeilor, se ocupă de problemele de gen. Acest lucru este cu adevărat tipic pentru mulți. Dar, atunci când lucrezi, cel mai important este profesionismul", a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Maria Zakharova a povestit și care este atitudinea ei față de forma de feminin pentru substantivele carte au doar forma de masculin (în română ar fi: pilot, chirurg. Acestea sunt substantivele epicene, adică substantivele care prezintă o formă unică pentru masculin și feminin - n.n.). Ea a spus că folosirea formei de feminin în cazul substantivelor epicene îi provoacă umorul.

Desigur, de Ziua Internațională a Femeii, era imposibil să nu întrebi o invitată despre cum sărbătorește 8 martie.

S-a dovedit că Maria Zaharova primește în principal flori și cărți poștale în această zi, iar trei membri ai familiei sale sunt responsabili de bucătărie.

Putin a felicitat femeile cu prilejul zilei de 8 martie
© Sputnik / Алексей Дружинин
"Încercăm cumva să gătim totul împreună acasă. Avem o echipă atât de prietenoasă: mama mea, fiica mea. Ne place să ne gestionăm pe noi trei în bucătărie. Apropo, nu ne amestecăm niciodată unul în treaba altcuiva. Nu-i înțeleg pe cei care afirmă că două gospodine nu au loc într-o singură bucătărie. Avem trei gospodine și ne simțim grozav ", a spus Zaharova în interviul pentru RIA Novosti.

35
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comentat declarația diplomației SUA în legătură cu Nord Stream-2
Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"
Zaharova a comentat apariția noțiunii de “terorism intern”

Загрузка...
AK-47 Assault Rifle

Ultima oră: Incident armat la Cernavodă Jandarm de la Unitatea Specială

0
(reînnoit 08:27 09.03.2021)
Un incident grav petrecut la Unitatea militară specială care asigură paza la Centrala Nucleară de la Cernavodă, un jandarm implicat

Știre în curs de actualizare

0
Tagurile:
Unitate, jandarm, incident

Загрузка...