Curtea Europeană a Drepturilor Omului

CEDO cere eliberarea lui Navalnîi. Reacția ministrului rus al Justiției

422
Ministrul Justiției din Rusia, Constantin Ciuinenko a reacționat la cererea Curții Europene a Drepturilor Omului de a elibera imediat pe Navalnîi.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Ministrul Justiției din Rusia, Constantin Ciuinenko consideră că cererea Curții Europene pentru Drepturile Omului de a elibera pe Aleksei Navalnîi nu poate fi îndeplinită, pentru că în conformitate cu legislația rusă nu există niciun motiv în acest sens.

Pe 16 februarie, Curtea de la Strasbourg a decis, în conformitate cu norma 39 a regulamentului instanței, să ceară guvernului rus să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi, căruia judecătorii de la Moscova au comutat condamnarea cu suspendare, în una cu executare, într-un dosar penal de escrocherie. Potrivit comunicatului CEDO, această măsură „trebuie să fie realizată imediat”.

Ciuicenko a menționat că cerința CEDO este una fără de precedent din câteva motive.

“În primul rând, este o ingerință clară și grosolană în activitatea puterii judecătorești a unui stat suveran. În al doilea rând, aceste cerințe sunt lipsite de orice temei și abuzive, pentru că nu menționează niciun fapt, nicio normă de drept care ar permite instanței de judecată să ia o astfel de decizie”, a declarat el jurnaliștilor.

Potrivit lui, judecătorii europeni erau conștienți de aceste circumstanțe, adoptând o decizie vădit politică, care va duce doar la o tensionare a relațiilor cu instituțiile Consiliului Europei.

Ministrul a subliniat că îndeplinirea acestei decizii ar reprezenta o abordare selectivă, ceea ce contravine principiului fundamental al activității CEDO – asigurarea supremației legii.

 Алексей Навальный
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Reamintim că judecătoria Judecătoria Simonovsky din Moscova, a anulat condamnarea cu suspendare a lui Navalnîi în dosarul “Yves Rocher”, înlocuind-o cu o condamnare cu executare, așa cum a solicitat Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSNI). Potrivit FSNI, condamnatul a încălcat condițiile perioadei de probă, sustrăgându-se de 60 de ori de la înregistrarea în inspecție în termenii stabiliți și a comis mai multe contravenții administrative.

Potrivit instanței de judecată, Navalnîi și fratele acestuia – Oleg, și-au însușit în mod ilegal 30 de milioane de ruble, convingând compania “Yves Rocher” și o altă organizație să încheie niște contracte de transportare a materialelor tipografice la niște prețuri exagerate.

Condamnatul a reușit de trei ori să evite comutarea condamnării cu suspendare în cea cu executare.

422
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, CEDO
Tematic
Peskov: Putin i-a explicat lui Biden situația cu Navalnîi
Omul lui Navalnîi, la o discuție cu un agent britanic – video publicat de RT
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
Navalnîi, condamnat la 3,5 ani închisoare
Celebru avocat român desființează cererea de eliberare a lui Navalnîi!
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

72
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

72
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...

Rusia a răspuns declarației generalului polonez despre războiul cu NATO

623
(reînnoit 11:17 08.03.2021)
Rusia a răspuns declarației fostului comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skshipczak, în care descria un posibil conflict militar între Rusia și NATO.

BUCUREȘTI, 8 mart - Sputnik. Politicienii ruși au criticat un articol al fostului comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skshipczak, în care descria un posibil conflict militar între Rusia și NATO.

NATO
© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy

În special, în publicația Skshipchak numit regiunea Kaliningrad o poartă către Marea Baltică și câmpia polonă. În opinia sa, armata rusă va avea nevoie de două până la patru zile pentru a cuceri Marea Baltică. Generalul a sugerat că, în cazul unei ciocniri armate, principalele forțe ale flotei baltice și trupele din regiunea de apărare Kaliningrad ar trebui să ofere Rusiei un avantaj față de inamicul de pe mare și din aer și ar putea, de asemenea, vor putea bloca transferul unităților NATO.

Comentând publicația, guvernatorul regiunii Kaliningrad, Anton Alikhanov, într-o conversație cu Komsomolskaya Pravda, a cerut să nu mai fantasmeze despre „ce tancuri vor circula pe care pietre de pavaj” și a reamintit că soldații sovietici au contribuit la restaurarea Poloniei după război.

"Aceasta este o scuză pentru război și o dorință de a se regăsi rapid în epoca de piatră, cu un băț în mâini. Și pregătiți-vă pentru al patrulea război mondial", a rezumat el.

Alikhanov a sfătuit, de asemenea, statele baltice să se gândească la dezvoltarea economică și le-a dorit statelor să „trăiască și să se dezvolte în pace”.

Neprietenoși și depășiți

Deputatul Dumei de Stat Alexander Pyatikop, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti, a declarat declarația generalului polonez neprietenoasă și depășită.

"Polonezii sunt vecinii noștri cei mai apropiați și astfel de declarații nu întăresc pacea între popoarele frățești. Mi se pare că aceasta este o încercare de a crea tensiune la frontiere și de a distrage atenția de la problemele din Polonia însăși", a subliniat el.

Pyatikop a menționat că țara are tot ce trebuie pentru a asigura siguranța și securitatea rușilor.

De trecut în agendă

La rândul său, vicepreședintele Comitetului din Duma de Stat pentru Afaceri Internaționale, Dmitri Novikov, a cerut să se ia în serios astfel de declarații. Potrivit acestuia, atenția Occidentului asupra regiunii Kaliningrad devine deja o tendință și, prin urmare, trebuie luată în considerare la elaborarea unei strategii naționale de securitate.

„Articolul, cum ar fi, fixează un alt subiect asupra căruia Occidentul este pregătit să exercite presiuni asupra Federației Ruse. <...> Recent, s-au făcut încercări de a trage acest subiect în agenda actuală., în grupul de revendicări care poate fi exprimate serios împotriva Rusiei ", a remarcat Novikov într-o conversație cu RT.

623
Tagurile:
NATO, Rusia
Tematic
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Kremlinul: NATO forțează Rusia să reacționeze la acțiunile agresive

Загрузка...