BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că privatizarea de dragul privatizării este inacceptabilă, aceasta trebuie să fie convenabilă pentru economie.
În cadrul unei discuții cu președinții fracțiunilor din Duma de Stat a Rusiei, Putin a menționat că știe problemele de care este îngrijorat Partidul Comunist (KPRF).
“M-am pronunțat de mai multe ori în această chestiune. Uneori nu avem aceleași abordări, în orice caz, cred că avem același punct de vedere că privatizarea de dragul privatizării, îndeosebi așa cum a avut loc în anii 90 în unele domenii, nu este acceptabilă pentru noi. Ea trebuie să fie convenabilă pentru economie, trebuie să îmbunătățează structura economiei. Trebuie să pornim de la ideea că orice pași în această direcție trebuie să creeze nu formal, ci real, în practică, un proprietar mult mai bun și mai eficient”, a declarat președintele.
Totodată, liderul rus a mai adăugat că privatizarea trebuie să fie realizată ținând cont de o anumită conjunctură, pentru a nu vinde pe bani mărunți ceea ce costă milioane sau chiar miliarde.
BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. NATO va începe să se destrame dacă va renunța la concepția “amenințării rusești”, a declarat senatorul rus, Aleksei Pușkov, în canalul său Telegram.
Parlamentarul a menționat că alianța nu răspunde la nicio provocare cu care se confruntă lumea occidentală, precum terorismul sau pandemia de coronavirus. În același timp, NATO luptă cu niște amenințări imaginare și ipotetice.
“În realitate, odată cu destrămarea URSS și a blocului estic, din punct de vedere al apărării, NATO și-a pierdut "raison d'etre" – adică rostul existenței. (…). Iată de ce Biden și Stoltenberg au nevoie de “amenințarea rusească”: e singura temelie a existenței NATO și a păstrării controlului SUA asupra Europei. Fără o amenințare imaginară, alianța va începe să se destrame”, a scris Pușkov.
Declarația despre așa-numita “amenințarea rusească” sunt făcute periodic de politicieni occidental. Moscova a subliniat în mai multe rânduri că Rusia nu intenționează să atace vreun stat NATO, iar Occidentul evocă pretexte pentru a-și amplasa mai multă tehnică și batalioane în preajma frontierelor rusești. Moscova și-a exprimat în mai multe rânduri în legătură cu extinderea prezenței forțelor alianței în Europa.
Anterior, președintele Federației Rusei a amintit, la o ședință a consiliului de administrație al Serviciului Federal de Securitate (FSB) că ultima grupare organizată de bandiți a fost distrus în Cecenia în luna decembrie.
Potrivit lui Kadîrov, Putin a ținut operațiunea sub controlul său personal și a lăudat rezultatele acesteia.
Biutukaev a fost considerat liderul grupării de bandiți aflate în ilegalitate din Rusia după lichidarea lui Doku Umarov. În plus, el a fost printre organizatorii atacului terorist de pe aeroportul Domodedovo din ianuarie 2011 și este responsabil cu instruirea sinucigașilor. În 2015, în numele întregii clandestinități islamiste din Cecenia, a jurat loialitate liderului Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi.