Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.

Putin: Naționalismul ”de grotă” îi dăunează Rusiei - VIDEO

323
Naționalismul de grotă, al cărui lozincă este ”Rusia pentru ruși” doar le dăunează rușilor și Rusiei a subliniat Putin.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Pentru a păstra țara multinațională, reprezentanții tuturor etniilor trebuie să simtă susținere, naționalismul de grotă doar îi dăunează Rusiei, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin, informează RIA Novosti.

”Poporul rus este cel care a constituit statul. Este baza Rusiei noastre multinaționale. Și în acest sens rușii, poporul rus sunt interesați de păstrarea țării, unde el este forța constituantă de bază. Însă pentru a păstra Rusia, care este un stat multinațional și multiconfesional, este necesar ca reprezentanții tuturor etniilor, chiar și a celor mai mici, să simtă că aici este Patria lor, că nu au o alta. El este protejat aici și este gata să-și dea viața pentru apărarea țării noastre”, a declarat Putin în cadrul întrevederii cu conducătorii fracțiunilor Dumei de Stat, comentând discursul liderului PLDR Vladimir Jirinovski.

Putin a subliniat că toți sunt interesați de acest lucru. ”Și iată dacă vom reflecta, dacă vom privi problema din acest punct de vedere, vom înțelege că naționalismul de grotă, al cărui lozincă este ”Rusia pentru ruși”, doar le dăunează rușilor. Dor îi dăunează Rusiei. Și contribuie la destabilizarea ei din interior. Iar acest lucru noi nu-l putem admite”, a subliniat el.
Președintele a menționat că cultura fiecărui popor, istoria lui, izvoarele sale au fost cinstite, dezvoltate și respectate în Rusia.

Putin a amintit chiar și de unele detalii istorice.

”Sunteți specialist mai mult, evident, în Orient, în ceea ce ține de Turcia inclusiv. Au venit, ați spus, barbarii din Orient, au distrus imperiul creștin. Însă înainte ca să vină barbarii din Orient, și știți la fel de bine acest lucru, au venit mai întâi cruciații din Occident și au slăbit acest imperiu creștin. Și doar apoi au fost aplicate ultimele lovituri și el a fost cucerit”, a spus președintele rus.

El a subliniat că trebuie ținută minte această istorie, nu trebuie dată uitării.

Putin a fost de acord totodată că poporul rus este cel care a constituit statul, după cum este menționat în Constituția reînnoită.

 

323
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Musk l-a invitat pe Putin în noua rețea de socializare. Reacția Kremlinului
Putin, despre situația din Donbas și motivul atacurilor asupra Rusiei
Putin, despre cum ar trebui să lucreze autoritățile
СПУТНИК_LIVE: Большая пресс-конференция Владимира Путина

Putin, despre cei care îi determină pe tineri se sinucidă: „insecte”, „nemernici”

455
Președintele rus Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe copii să-și pună capăt vieții, descriindu-i drept lași și „insecte” care merită să fie „zdrobite”.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Nimeni nu trebuie să abuzeze de încrederea copiilor pentru a câștiga bani, cum sunt cei care diseminează pornografie infantilă sau distribuie droguri, a declarat Vladimir Putin joi, 4 martie, în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu voluntari în campania civică națională „Suntem împreună”, care promovează ajutorul reciproc și solidaritate între cetățeni în perioada de epidemie.

Președintele i-a mai criticat dur pe cei care îi invită pe tineri să participe la demonstrații ilegale „pentru a lupta cu poliția” și astfel pentru a-i folosi pentru „a-și atinge scopurile lor egoiste”.

De asemenea, Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe tineri să se sinucidă. Dar, odată ce „acești monștri” sunt arestați de poliție, aceștia apar într-o lumină foarte diferită decât imaginea de pe web, a continuat președintele rus.

„Pe Internet, este un «Rambo» care împinge o fată sau un băiat să sară de pe acoperiș. Pregătește un întreg scenariu pentru a-i împinge spre asta, dar când polițiștii intră în casa lui, face în pantaloni, la propriu. Este un ticălos, o insectă, pe care nu am avea milă să o zdrobim”, a afirmat preşedintele pe un ton necruţător.

În final, Putin a spus că speră că majoritatea covârșitoare a cetățenilor înțeleg pericolul pe care îl reprezintă astfel de oameni pentru viitorul țării.

455
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui

Загрузка...
Sputnik V

Sputnik V, al doilea cel mai popular vaccin din lume

186
(reînnoit 18:21 05.03.2021)
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor care au obținut cele mai multe autorizații.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Preparatul rusesc Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor împotriva COVID-19, la numărul de state în care a fost autorizat, depășind Pfizer, se anunță pe contul oficial al vaccinului pe Twitter.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Primul loc, după numărul de state în care a obținut o autorizație se află AstraZeneca, aprobată în 49 de stat, fiind urmată de Sputnik V, cu 45 de state. A treia poziție este ocupat de Pfizer (43 de state). Urmează vaccinul Moderna (19 state), dar și trei vaccinuri chineze – Sinopharm (18), Sinovac (16), CanSino (4). Locul opt este ocupat de vaccinul companiei Johnson&Johnson, aprobat în 4 țări.

​În prezent, Sputnik V a fost aprobat pentru utilizare în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (Entitate din Bosnia și Herțegovina), Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Sfântul Vincent și Grenadine, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Siria, Kârgâzstan, Guyana, Egipt, Honduras, Guatemala, Moldova , Slovacia, Angola, Djibouti, Republica Congo, Sri Lanka, Laos și Irak.

Numărul total al populației în cele 45 de state, care au înregistrat vaccinul Sputnik V, depășește 1,2 miliarde de oameni.

186
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V
Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
Slovacia a autorizat Sputnik V, ignorând EMA
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V
UE nu exclude includerea Sputnik V în portofoliul comenzilor

Загрузка...

Kirkorov, producătorul piesei Nataliei Gordienko pentru Eurovizion

0
(reînnoit 10:58 06.03.2021)
În Moscova a avut loc prezentarea piesei Sugar a Nataliei Gordienko. Cu această piesă interpreta va participa la concursul Eurovizion-2021. Producătorul moldovencei este regele muzicii pop Filip Kirkorov.

"Uimitoarea Natașa, care s-a descurcat de minute - 100de procente. Piesa, care are tot dreptul să revendice un loc în top-5. Timpul va arăta pentru câteva luni la Eurovizion. Dacă Rusia va acorda Moldovei 12 puncte, după reguli, Rusia nu poate să voteze pentru sine însăși, noi trebuie să votăm pentru cineva. Votați pentru Moldova", s-a adresat Kirkorov publicului rus.

La prezentarea piesei au venit celebrități din Rusia, între care Timati, Arcadii Ukupnik, Sokdiana, Lolita Mileavskaia, Ana Pletneva, Larisa Dolina, Valeria, Dima Bilan, Egor Kreed.

Interpreta a fost pregătită de către o echipa mare internațională. Compozitorul din Grecia - Dimitris Kontopoulos, poetul din Rusia - Maxim Guțeriev, regizorul din videoclipului este din Ucraina - Catia Țaric.

"Vă așteaptă o mulțime de surprize. Este vorba de premiera în sine a compoziției, a videoclipului la piesa Sugar, pe care noi împreună cu Dream Time o vom prezenta Republica Moldova, în luna mai, în Rotterdam", a spus Natalia Gordienko.  

În 2021 concursul muzical va avea loc în luna mai, în Rotterdam (Țările de Jos).

0
Tagurile:
Filip Kirkorov, Natalia Gordienko

Загрузка...