Сергей Нарышкин

Șeful SIE rus: Cine face înțelegeri criminale nu e opozant!

375
(reînnoit 11:59 15.02.2021)
Directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei, Serghei Narîșkin, lansat o acuzație cu bătaie lungă – și, totodată, un avertisment pentru țările ostile Rusiei.

BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. Șeful SVR, serviciul de informații externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, făcut o declarație extrem de puternică, vorbind de ”înțelegeri criminale” ale unor personaje promovate ca ”opozanți” – înțelegeri cu servicii secrete ale unor forțe ostile.

Declarația a fost transmisă de Lenta.ru și de ”Vești din Rusia”  - și se referă la o declarație purtătoarei de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, conform căreia acțiuni ale Fondului de Luptă împotriva Corupției (FBK - organizația lui Navalnîi) sunt pregătite ”sub influența Occidentului”.

De asemenea, Zaharova a vorbit de ”întâlnirea online dintre colaboratorii FBK și reprezentanții țărilor UE, ai Statelor Unite și ai Marii Britanii”. Discuțiile ar fi avut ca scop ”găsirea unor metode mai viclene de promovare a activităților subversive” în Rusia, amintește ”Vești din Rusia”. 

Ei bine, în opinia lui Narîșkin, Ministerul de Externe al Rusiei ”nu greșește și nu exagerează”, iar oamenii care colaborează cu servicii speciale străine ”nu pot fi definiți drept opozanți”.

”La cele spuse (de Zaharova, n.n.), nu pot decât să adaug că aceia care încheie înțelegeri criminale cu serviciile speciale ale țărilor ce promovează o politică ostilă față de Rusia nu pot fi definiți drept opozanți”, spune șeful SVR, care subliniază – ”Aici trebuie folosit alt termen”.

Evident, afirmația lui Serghei Narîșkin este și o atenționare asupra activității ostile a serviciilor străine – și chiar a unor state – care promovează persoane pentru a destabiliza și, mai ales, pentru a inventa motive de sancționare a Rusiei. 

***

Într-un interviu acordat RIA Novosti la începutul lunii, Serghei Narîșkin a declarat că “Aproximativ acum un an am primit o informație verificată, de încredere, că pe teritoriul unei țări NATO – Germania, va avea loc o reuniune cu participarea a reprezentanților serviciilor de informații.”

”Acolo s-a discutat despre susținerea și revigorarea mișcarea protestatară în Rusia, care s-a diminuat și s-a apropiat de zero”, a declarat șeful SVR.

Reamintim că, în noiembrie 2015, Serghei Narîşkin, la acea dată preşedinte al Dumei de Stat a Rusiei, a fost la Bucureşti, la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre, pentru ceremonia de preluare a preşedinţiei organizaţiei.

375
Tagurile:
Serghei Narîșkin
Tematic
Șeful SVR: Ce informații culege spionajul rusesc
Șeful SVR: Cine este principalul oponent al spionajului rusesc
Șeful SVR: De ce străinii colaborează cu spionajul rusesc
Путин на церемонии вручения верительных грамот.

Putin a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

113
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a acordat ordinele Pirogov și medaliile Luka Krymsky la peste 200 de lucrători medicali, rezultă din decretul publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Astfel, șeful statului a remarcat contribuția medicilor în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Premiile au fost acordate pentru devotamentul arătat în îndeplinirea îndatoririlor profesionale, precum și pentru organizarea muncii pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției cu coronavirus.

Mai mult de cât atât, președintele a oferit titlul onorific „Lucrător emerit în domeniul sănătății” la trei dintre medici.

Ordinul Pirogov și medalia Luka Krymsky au fost înființate în Rusia vara trecută. Ordinul Pirogov este acordat pentru acordarea asistenței medicale în situații de urgență, epidemii, ostilități și în alte circumstanțe care prezintă un risc pentru viață. Medalia Luka Krymsky este acordată medicilor practicanți, personalului medical junior și altor lucrători ai organizațiilor medicale pentru meritele lor în domeniul protecției sănătății și contribuția la organizarea asistenței medicale.

113
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze

Загрузка...
СПУТНИК_LIVE: Большая пресс-конференция Владимира Путина

Putin, despre cei care îi determină pe tineri se sinucidă: „insecte”, „nemernici”

688
Președintele rus Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe copii să-și pună capăt vieții, descriindu-i drept lași și „insecte” care merită să fie „zdrobite”.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Nimeni nu trebuie să abuzeze de încrederea copiilor pentru a câștiga bani, cum sunt cei care diseminează pornografie infantilă sau distribuie droguri, a declarat Vladimir Putin joi, 4 martie, în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu voluntari în campania civică națională „Suntem împreună”, care promovează ajutorul reciproc și solidaritate între cetățeni în perioada de epidemie.

Președintele i-a mai criticat dur pe cei care îi invită pe tineri să participe la demonstrații ilegale „pentru a lupta cu poliția” și astfel pentru a-i folosi pentru „a-și atinge scopurile lor egoiste”.

De asemenea, Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe tineri să se sinucidă. Dar, odată ce „acești monștri” sunt arestați de poliție, aceștia apar într-o lumină foarte diferită decât imaginea de pe web, a continuat președintele rus.

„Pe Internet, este un «Rambo» care împinge o fată sau un băiat să sară de pe acoperiș. Pregătește un întreg scenariu pentru a-i împinge spre asta, dar când polițiștii intră în casa lui, face în pantaloni, la propriu. Este un ticălos, o insectă, pe care nu am avea milă să o zdrobim”, a afirmat preşedintele pe un ton necruţător.

În final, Putin a spus că speră că majoritatea covârșitoare a cetățenilor înțeleg pericolul pe care îl reprezintă astfel de oameni pentru viitorul țării.

688
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...