Встреча Путина с волонтерами.

Putin, despre situația din Donbas și motivul atacurilor asupra Rusiei

422
(reînnoit 14:19 14.02.2021)
La întâlnirea cu presa, președintele rus a vorbit despre acțiunile nesancționate de protest, situația din Donbas, a apreciat succesele în lupta cu pandemia și și-a exprimat încrederea că Rusia este într-o dezvoltare ascendentă.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit la întâlnirea cu redactorii-șefi ai mediilor de informare din Rusia despre realizările țării în diverse domenii, care irită Occidentul, despre situația din Donbas și succesele în lupta ci COVID-19, relatează RIA Novosti.

Reacție bolnăvicioasă la succesele altora

Realizările Rusiei în diverse domenii irită, de aici se și iscă politica de îngrădire, a declarat Vladimir Putin la întrevederea cu conducătorii unor medii rusești de informare.

”Iată, ținând cont de faptul că savanții noștri au inventat vaccinul, vreau să vă atrag atenția. Aceasta nu este singura realizare, noi avem multe realizări. Iar asta începe deja să irite. De aici și apare politica de stăvilire”, a spus el..

Potrivit șefului statului, acest curs a apărut îndată ce situația în Rusia a început să se stabilizeze.

”Parcă voi nu înțelegeți, nu vedeți asta? Anume de atunci, câte un pic, treptat, cu pași mici, tot mai mult și mai mult. Și cu cât deveneam mai puternici, cu atât mai puternic este promovată și această politică a îngrădirii”, a adăugat șeful statului.

Oponenții Federației Ruse, a subliniat el în cadrul ”discuției despre reducerea încordării în lume” vor încerca să scoată Rusia din spațiul CSI, folosindu-i în acest scop pe oamenii ambițioși și ahtiați de putere.

”Oricum ar fi, influența noastră în spațiul postsovietic este în creștere. Cu toate dificultățile. Doar atunci când au destrămat Uniunea trebuiau să înțeleagă în privința constituirii statelor independente, cu toate consecințele de rigoare. Dar totuși influența noastă crește aici”, a constatat Putin

Situația din Donbas

Președintele Putin a declarat de asemenea că Rusia, orice s-ar întâmpla,  nu va lăsa de izbeliște Donbasul, însă înainte de a adopta o decizia sau alta, trebuie să se ia în calcul consecințele.

”Înțelegeți că, evident, eu îi am în fața ochilor pe acei oameni care au fost traumatizați și mutilați în Donbas, mai ales copii. Însă pe umerii noștri – spun ai noștri pentru că voi sunteți puterea a patra – pe umerii noștri cade o mare responsabilitate pentru întreaga Rusie. Și înainte de a lua o decizie sau alta, trebuie să ne gândim la consecințele oricărui pas pe care-l vom întreprinde. Donbasul nu-l vom abandona, orice s-ar întâmpla”, a spus Putin la întâlnirea cu conducătorii mediilor rusești de informare.

Despre protestele nesancționate

Oponenții Rusiei s-au folosit de situația când oamenii au acumulat o anumită stare de  iritare și nemulțumire și anume în acest moment a fost activat în interesele lor Alexei Navalnîi.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Владимир Песня

Potrivit președintelui rus, nu este nimic nou în această situație: ”Ambiții sunt multe, energie este multă, la fel și dorință de câștiga cât mai mulți bani și a se rupe la putere. <…> Și acest lucru est folosit în cel mai activ mod”, a adăugat el.

Putin a precizat că această stare de oboseală, de iritate, de nemulțumire a oamenilor este atestată nu numai în Rusia, ci și în alte țări ale lumii.

Cum trebuie să activeze autoritățile

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a subliniat că în Rusia există multe probleme, se acumulează iritare, însă nu ar trebui să se încerce ”acoperirea” acestor problemele cu bani, ci este nevoie ”să ne înarmăm cu răbdare și să muncim în ritm consecvent. Treptat, vom reuși să facem totul, a spus el.

”Înțelegeți și dumneavoastră, oamenii își privesc viața, o apreciază nu în raport cu ceea ce a fost ieri sau acum zece aici, dar în raport cu ce ar vrea să fie mâine. Aceasta este situația. Puterea trebuie să conștientizeze asta și, conștientizând, să accelereze evident ritmurile de dezvoltare. Iată de aceasta ne vom ocupa în cadrul proiectelor naționale”, a accentuat șeful statului.

Potrivit lui Putin, Rusia nu a atins încă punctul de vârf, dar este într-o dezvoltare ascendentă. După cum a menționat președintele, ”fiecare popor, la fel ca și fiecare om, are soarta sa”.

În opinia lui Putin, ”nucleul viitorului” Rusiei rezidă în ”sentimentul patriotismului, dragostea față de Patrie”.

Șeful statului este sigur că rușii sunt o națiune destul de tânără. ”Avem un cod genetic interminabil. El este bazat pe ”amestecul de sânge”, dac e s-o spunem simplu, în termeni populari”, a adăugat el.

Despre succesele în lupta cu COVID-19

Calculul că Rusia nu va reuși că facă față pandemiei de coronavirus a dat greș, din contul  mobilizării, Rusia s-a descurcat mai bine decât alte țări, a menționat Putin.

El a subliniat că cel mai obiectiv indicator este numărul de îmbolnăviri la o sută de mii de populație.

”Noi avem 12 oameni, iar la ei până acum sunt 45. Noi producem de 20 de ori mai multe mijloace de protecție individuală decât la începutul pandemiei. Mobilizarea întregului sistem de Sănătate, mobilizarea industriei a fost pur și simplu incomparabil mai puternică decât în țările europene și în State. Acolo este în general un dezastru”, a spus șeful statului rus.

Totodată, el a menționat că și Rusia are suficiente probleme în sfera ocrotirii sănătății. ”Știu despre aceste probleme, știu cum oamenii internați stau în coridoare în inele spitale”, a adăugat Putin.

422
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin a comentat apariția în Lancet a rezultatelor studiilor Sputnik V
Putin: Suveranitatea tehnologică și învățământul, elemente ale securității naționale
Putin, despre cum ar trebui să lucreze autoritățile
Putin, printre primii conducători pe care Biden i-a sunat după ce și-a ocupat funcția
Putin, despre cine va conduce lumea
Submarin

Rusia construiește noi purtătoare "invizibile" de rachete

165
Rusia construiește noi submarine care vor fi invizibile pentru radarele unui eventual inamic. Despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik, Nicolai Protopopov. Sisteme de arme promițătoare, silențiozitate și o "invizibilitate" ridicată – primele submarine diesel-electrice seriale ale proiectului 677 "Lada" vor intra în dotarea flotei ruse în 2022. A fost nevoie de peste 20 de ani pentru a le dezvolta. Acest submarin poate transporta arme de înaltă precizie, iar traseul său este extrem de dificil de urmărit. Despre caracteristicile proiectului – în materialul Sputnik.

"Copil dificil"

Submarinele "Kronstadt" și "Velikie Luki" au fost planificate să fie predate Marinei în 2021, totuși, așa cum a explicat directorul general al întreprinderii de construcții navale "Șantierele Navale Admiralty", Aleksandr Buzakov, din cauza problemelor cu partenerii, termenii s-au schimbat spre dreapta.

În septembrie, șeful Corporației Unite de Construcții Navale, Alexei Rahmanov, a anunțat că două nave seriale vor fi finalizate cu întârziere, deoarece unul dintre furnizorii de echipamente nu a respectat graficul stabilit anterior.

Întârzierile au afectat proiectul încă de la început. Lucrările au fost inițiate la sfârșitul anilor 1990, când a fost creată prima navă din această serie – "Sankt Petersburg". A fost lansată în apă în 2004 și trebuia să fie trimisă Marinei Federației Ruse în 2006. Cu toate acestea, Flota militară rusă de Nord a început să o exploateze abia în 2010.

Submarinele din clasa "Lada" urmau să înlocuiască "dieselurile" învechite ale proiectului 877 "Paltus". Noile submarine sunt mai mici, ceea ce înseamnă că nu sunt la fel de vizibile pentru sonare. Stealth-ul acustic este, de asemenea, îmbunătățit grație unei scheme, neconvenționale pentru construcțiile navele autohtone, cu o singură carenă. În plus, "Ladele" sunt primele submarine rusești cu un sistem de propulsie independentă de aer (anaerob).

Poate că termenii se schimbau permanent tocmai din cauza numeroaselor soluții de proiectare noi și a complexității realizării lor "în fier". Deci, în timpul testărilor primei nave din această clasă, au fost descoperite probleme serioase cu complexul hidroacustic, iar puterea insuficientă a motorului electric cu canotaj nu permitea dezvoltarea vitezei necesare sub apă.

Dar Marina Federației Ruse aștepta totuși noi submarine diesel-electrice, așa că, în loc de submarinele "Lada", au comandat pentru Flota rusă din Pacific șase submarine ale proiectului 636 "Varshavyanka", care au fost testate în timp și bine însușite.

"Micuțe" periculoase

Potrivit experților, "Ladele" sunt cele mai moderne și mai promițătoare submarine non-nucleare autohtone.

În ciuda dimensiunilor modeste, acestea sunt extrem de versatile. Ele sunt capabile să reziste submarinelor și navelor de suprafață, să distrugă ținte de pe coastă, să plaseze câmpuri de mine, să protejeze coasta de debarcări ale desanților, să transporte subunități sau încărcături speciale.

Principalele avantaje – automatizarea ridicată și zgomot redus, mobilitatea și manevrabilitatea, ceea ce face posibilă utilizarea lor eficientă în operațiuni de sabotaj și spionaj. De asemenea, sunt echipate cu un complex hidroacustic puternic și cu trei antene sensibile simultan: una în proră, două în lateral.

Viteza submarinului, cu un deplasament de aproximativ 1,8 mii de tone, atinge 20 de noduri. Adâncimea – până la 350 de metri. Numărul echipajului –doar 30 de persoane.

În ceea ce privește armamentul, submarinele "Lada", în mod standard, sunt dotate cu 18 torpile cu un calibru de 533 mm și aproximativ 20 de mine.  Tuburile lans-torpile sunt, de asemenea, adaptate pentru a lansa rachetele-torpilele antisubmarin de mare viteză "Șkval", care pot accelera până la 300 de kilometri pe oră. Și, desigur, submarinele "Lada", la fel ca multe alte nave rusești contemporane, sunt dotate cu rachetele de croazieră "Kalibr".

Primele două submarine seriale nu vor avea un sistem de propulsie independentă de aer, întrucât, potrivit lui Buzakov, un submarin de acest tip nu a fost încă creat în Rusia. Dar restul navelor din această familie îl vor avea.

Gardieni invizibili

"Lada" este o clasă complet nouă de submarine, bazată pe proiecte anterioare, explică agenției de presă RIA Novosti președintele Mișcării de sprijinire a flotei din toată Rusia, căpitanul de rangul întâi, Mihail Nenașev. "În ultimii 15-20 de ani, aproximativ 150 de lucrări de proiectare experimentală au fost experimentate pe "Lada". Niciun proiect nu a avut atât de multe. Este, de fapt, un mare laborator subacvatic".

După cum a subliniat expertul, în comparație cu proiectele anterioare, submarinele "Lada" pot lua la bord mai multe torpile. Datorită caracteristicilor lor tactice și tehnice unice, ele sunt capabile să rezolve sarcini în toate direcțiile tactice și strategice. În plus, designul permite amplasarea sistemelor de rachete.

"Zgomotul produs de aceste submarine diesel-electrice este comparabil cu zgomotul mării, iar noua hidroacustică ascultă mult mai mult spațiu decât alte nave", spune Nenașev. "Acest lucru este foarte important, deoarece submarinele "Lada" vor fi bazate în Arctica. Un alt plus este dimensiunea lor modestă, care permite submarinelor să fie utilizate atât în ​​ape puțin adânci, cât și la adâncimi mari. Navele atomice ale unui potențial inamic nu vor putea fi desfășurate peste tot, dar apărarea teritoriului cu ajutorul unor astfel de submarine, ca "Lada", poate fi foarte reușită".

Submarinele diesel rusești au fost recunoscute de mult timp ca fiind cele mai bune din clasa lor. Șase submarine diesel-electrice ale proiectului 636.3 sunt în serviciul flotei Mării Negre, alte șase vor fi transferate flotei ruse din Pacific în următorii ani – două submarine se pregătesc de transferul lor în locul de serviciu permanent. Pentru silențiozitatea și "invizibilitatea" lor, NATO le-a poreclit "găuri negre".

Dar submarinele "Lada" sunt încă mai silențioase. Testările primei nave din această clasă – "Sankt Petersburg" – au arătat că proiectul 677 este de aproximativ zece ori mai superior tuturor seriilor anterioare ale "diesel-urilor" în ceea ce privește "invizibilitatea".

165
Тема:
Industria militară rusă
Tematic
"E doar primul pas" - de ce SUA își trimit submarinele la frontierele Rusiei
VIDEO: Submarinul „Vladimir Monomakh” a lansat patru rachete „Bulava”
Răspunsul Rusiei la politica agresivă – ce se știe despre noul submarin

Загрузка...
Vaccin împotriva noului coronavirus

Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

75
Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale informează că astăzi, 26 februarie, vaccinul rusesc "Sputnik V" a fost autorizat.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. "Sputnik V", vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus, a fost autorizat în Republica Moldova. Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

AMDM informează că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației. De precizat, primul lot de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în Republica Moldova în perioada 28 februarie - 3 martie.

Ministerul Sănătății a primit notificarea de la platforma COVAX pentru livrarea a 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud. Potrivit consultantului în comunicare a Ministerului Sănătății Cristina Stratulat, cele peste 14 mii de doze de vaccin care ar urma să ajungă în țară vor fi distribuite gratuit prin intermediul platformei COVAX și formează primul lot din totalul de doze preconizate pentru 20 la sută din populație, livrate gratuit de platformă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum
În Muntenegru a ajuns prima partidă Sputnik V din Rusia
RFPI : dușmanii Rusiei se tem de întâietatea vaccinului "Sputnik V"

Загрузка...
Bogdan Aurescu

NUCLEARA: Aurescu gafă totală în cazul ambasadorului în SUA! (Video)

0
(reînnoit 21:00 26.02.2021)
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a demonstrat că NU își cunoaște atribuțiile – și că propunerea ambasadorului la Washington s-a făcut neprocedural și neconstituțional

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Propunerea unui personaj controversat, un diletant care NU are nicio legătură cu diplomația, în cel mai important post diplomatic, cel de ambasador la Washington, a fost criticată de multă lume.

Aberație numirii unui diletant într-ale diplomației, un personaj obscur ca Andrei Muraru, într-un asemenea post este o dovadă de inconștiență crasă – sau chiar de trădare a intereselor naționale! 

Ei bine, bomboana pe coliva acestei decizii poartă înfățișarea lui Bogdan Aurescu, care face o declarație halucinantă despre această numire, dovedind că nu își cunoaște propriile obligații – în speță NU cunoaște procedura numirii ambasadorilor!

Iată ce a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consemnat de agenția națională Agerpres

”Este o alegere excelentă, este o alegere foarte bună a preşedintelui României, o susţin în mod deplin. Îl cunosc personal pe domnul Muraru în calitate de consilier prezidenţial. Am lucrat îndeaproape cu dânsul şi sunt absolut convins că va face o treabă excepţională în Statele Unite în calitate de ambasador”.

Cum adică ”este alegerea Președintelui”?! Păi procedura este ca ministrul de Externe să facă propunerea, Premierul o avizează și se pune de acord cu Președintele (se face memorandumul de către ministru, avizat de Premier și aprobat în final de Președinte) care numește/acreditează ambasadorul! Deci NU președintele ”alege”!

De altfel, în Constituție scrie clar, la Art. 91 – ”Atribuţii în domeniul politicii externe”.

 (2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

Mai mult, dacă vă gândiți că Aurescu i-a făcut mai multe propuneri președintelui, iar acesta a ales (demers neoficial, atenție!), NU, nu reiese din ceea ce spune ministrul! E clar din ceea ce declară presei (vezi video mai jos): el, ministrul, doar ”susține” ce a ales/decis președintele! Aurescu nu a spus nicio clipă că a fost propunerea sa! De ce?

Dacă l-ar fi propus el pe Muraru, așa cum era legal, de ce nu ar fi spus presei?! Simplu: pentru că NU el l-a propus! Oricum, nu cred că un diplomat de carieră propunea un diletant la Washington!

De ce a declarat făcut Aurescu acea gafă în fața presei? Fie pentru că l-a scăpat gura fără să se gândească, fie pentru că NU își cunoaște atribuțiile  - și pentru că i-a intrat în reflex, ca în slujba lui Iohannis să nu aibă el ”alegeri”, ci doar susțineri! În legătură cu ”îl susțin”, cred că Aurescu s-a dat în vileag: se uită prea mult la Mircea Badea!

În plus, din ceea ce spune Aurescu, reiese că până și opțiunea confirmării publice i-a aparținut lui Muraru, diletantul, nu ministrului! Rușine pentru un șef al diplomației!

Proba video, de la minutul 03.30.

0
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu se acuză singur în scandalul Mexic – PROBA că i-a lăsat pe români acolo 3 zile!
Aurescu aruncă România într-o aventură periculoasă
Beijing: ”Ministrul-dronă Aurescu face liste cu… oficiali de la Moscova!?”

Загрузка...