Sergueï Lavrov

Rusia este gata rupă relațiile cu UE: „Cine vrea pace se pregătește pentru război”

1058
Moscova este pregătită să întrerupă relațiile diplomatice cu Uniunea Europeană, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Rusia este gata să întrerupă relațiile diplomatice cu Uniunea Europeană dacă aceasta din urmă adoptă sancțiuni care creează riscuri pentru sectoarele sensibile ale economiei, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe canalul YouTube Soloviev Live, citat de Sputnik France.

„Suntem pregătiți pentru asta. [O vom face] dacă vom vedea, așa cum am simțit de mai multe ori, că sunt impuse sancțiuni în anumite sectoare, care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în zone sensibile. Nu vrem să ne izolăm de viața internațională, dar trebuie să ne pregătim pentru aceasta. Cine vrea pace se pregătește pentru război".

Noi sancțiuni la vedere

În această săptămână, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a anunțat posibilitatea unor sancțiuni suplimentare după vizita sa la Moscova. El a spus că este îngrijorat de „alegerile geostrategice ale autorităților ruse”.

Josep Borrell și Serghei Lavrov
© Photo : Пресс-служба МИД РФ

Condamnând autoritățile pentru că l-au pus în pușcărie pe omul din opoziție Alexei Navalnîi în ianuarie și caracterizându-le ca fiind „nemiloase”, Josep Borrell a indicat în special, pe blogul său, că vizita sa la Moscova i-a confirmat opinia conform căreia „Europa și Rusia se îndepărtau puțin câte puțin una de alta".

Comentarii făcute la Moscova

În timpul vizitei sale în capitala Rusiei în perioada 4-6 februarie, Josep Borrell a vorbit de bine despre vaccinul „Sputnik V”, numindu-l „o veste bună pentru omenire”. El spera, de asemenea, că Agenția Europeană a Medicamentului îl va înregistra.

El a mai spus că există domenii în care Rusia și UE ar putea și ar trebui să coopereze și că Bruxelles-ul este în favoarea dialogului cu Moscova, în ciuda dificultăților.

1058
Tagurile:
Serhei Lavrov, UE, Rusia
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

61
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

61
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...

Rusia a răspuns declarației generalului polonez despre războiul cu NATO

584
(reînnoit 11:17 08.03.2021)
Rusia a răspuns declarației fostului comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skshipczak, în care descria un posibil conflict militar între Rusia și NATO.

BUCUREȘTI, 8 mart - Sputnik. Politicienii ruși au criticat un articol al fostului comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skshipczak, în care descria un posibil conflict militar între Rusia și NATO.

NATO
© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy

În special, în publicația Skshipchak numit regiunea Kaliningrad o poartă către Marea Baltică și câmpia polonă. În opinia sa, armata rusă va avea nevoie de două până la patru zile pentru a cuceri Marea Baltică. Generalul a sugerat că, în cazul unei ciocniri armate, principalele forțe ale flotei baltice și trupele din regiunea de apărare Kaliningrad ar trebui să ofere Rusiei un avantaj față de inamicul de pe mare și din aer și ar putea, de asemenea, vor putea bloca transferul unităților NATO.

Comentând publicația, guvernatorul regiunii Kaliningrad, Anton Alikhanov, într-o conversație cu Komsomolskaya Pravda, a cerut să nu mai fantasmeze despre „ce tancuri vor circula pe care pietre de pavaj” și a reamintit că soldații sovietici au contribuit la restaurarea Poloniei după război.

"Aceasta este o scuză pentru război și o dorință de a se regăsi rapid în epoca de piatră, cu un băț în mâini. Și pregătiți-vă pentru al patrulea război mondial", a rezumat el.

Alikhanov a sfătuit, de asemenea, statele baltice să se gândească la dezvoltarea economică și le-a dorit statelor să „trăiască și să se dezvolte în pace”.

Neprietenoși și depășiți

Deputatul Dumei de Stat Alexander Pyatikop, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti, a declarat declarația generalului polonez neprietenoasă și depășită.

"Polonezii sunt vecinii noștri cei mai apropiați și astfel de declarații nu întăresc pacea între popoarele frățești. Mi se pare că aceasta este o încercare de a crea tensiune la frontiere și de a distrage atenția de la problemele din Polonia însăși", a subliniat el.

Pyatikop a menționat că țara are tot ce trebuie pentru a asigura siguranța și securitatea rușilor.

De trecut în agendă

La rândul său, vicepreședintele Comitetului din Duma de Stat pentru Afaceri Internaționale, Dmitri Novikov, a cerut să se ia în serios astfel de declarații. Potrivit acestuia, atenția Occidentului asupra regiunii Kaliningrad devine deja o tendință și, prin urmare, trebuie luată în considerare la elaborarea unei strategii naționale de securitate.

„Articolul, cum ar fi, fixează un alt subiect asupra căruia Occidentul este pregătit să exercite presiuni asupra Federației Ruse. <...> Recent, s-au făcut încercări de a trage acest subiect în agenda actuală., în grupul de revendicări care poate fi exprimate serios împotriva Rusiei ", a remarcat Novikov într-o conversație cu RT.

584
Tagurile:
NATO, Rusia
Tematic
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Kremlinul: NATO forțează Rusia să reacționeze la acțiunile agresive

Загрузка...