Aleksei Pușkov

Senator rus: UE vrea se răfuiască cu Rusia

295
(reînnoit 16:51 11.02.2021)
Uniunea Europeană se dirijează de emoții nu de rațiune în definirea politicii sale față de Moscova, ceea ce determină o dorință a europenilor de a se răfui cu Rusia, consideră senatorul Aleksei Pușkov.

BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. În procesul de definire a politicii în raport cu Rusia, Europa nu se dirijează de rațiune, ci de emoții, consideră senatorul rus, Aleksei Pușkov.

“Parlamentul European nu reflectă o strategie, ci emoții politice ale elitei guvernante a Uniunii Europene, exact așa cum procedează și APCE. Aceste emoții sunt de așa fel, încât își doresc să se răfuiască cu Rusia de mai mult timp”, a scris Pușkov într-o postare pe canalul său Telegram.

Potrivit senatorului, divergențele dintre Rusia și UE au ieșit la suprafață în 2012, din cauza problemei siriene și din acel moment contradicțiile doar s-au adâncit. Totodată, Uniunea Europeană trebuie să ia în considerație în politica sa strategică “existența Rusiei în calitate de o realitate geopolitică”, a subliniat parlamentarul.

“Emoțiile politice dictează majorității din APCE una, însă necesitatea de a păstra Rusia în componența ei determină să procedeze altfel și să-și ajusteze comportamentul. (...) Renunțarea la un dialog cu Rusia ar putea duce doar la o diminuare a rolului UE în politica mondială”, a conchis el.

În acest fel Pușkov a comentat discuțiile la Moscova a Reprezentantului Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, și reacțiile ulterioare, atât ale lui Borrell, cât și a părții ruse.

În timpul vizitei sale în Rusia, Borrell s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, precum și cu reprezentanții societății civile rusești. În capitala rusă, Borrell a subliniat că între Rusia și UE există sfere de cooperare productive, iar Bruxellesul, potrivit lui, se pronunță pentru un dialog cu Moscova.

Cu toate acestea, după revenirea sa de la Moscova, Borrell a notat în blogul său că Rusia se îndepărtează tot mai mult de Uniunea Europeană, admițând aplicarea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei de către statele UE.

Reprezentantul permanent al Rusiei în UE, Vladimir Cijov, a declarat jurnaliștilor că discuțiile cu Borrell la Moscova au fost dificile, în special din partea europeană, însă au fost un profesionalism înalt. Maria Zaharova a explicat această schimbare a pozițiilor șefului diplomației europene prin faptul că Uniunea Europeană intenționa să organizeze la Moscova “o flagelare publică”, însă a suferit un eșec.

295
Tagurile:
Rusia, Uniunea Europeană, Aleksei Pușkov
Tematic
Ce pune la cale armata SUA în Europa de Est
Reacție din Rusia la declarațiile Pentagonului despre un război nuclear cu Rusia
Zaharova: Uniunea Europeană nu a reușit să aranjeze Rusiei o "flagelare publică"
MAE a comentat reacția Occidentului la video cu acțiunile poliției
Senator rus: În SUA are loc o revoluție totalitară
Europa a condus relațiile cu Rusia într-un punct mort
O lecție de politică națională și diplomație: Limbajul forței NU merge cu Rusia!
Zaharova: Occidentul susține răspândirea fake news de către giganții IT

Russian Woman va reprezenta Rusia la Eurovision 2021

39
(reînnoit 07:22 09.03.2021)
Cântăreața ruso-tadjică Manizha Sangin a câștigat în rezultatul votului publicului, în cadrul concursului desfășurat de care "Первый канал" (Primul Canal). La eurovizion ea va interpreta piesa "Russian Woman" (Femeia rusoaică).

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Cântăreața Manizha Sangin (Manizha) va reprezenta Federația Rusă la Concursul Eurovision din acest an.

Cântăreața ruso-tadjică Manizha Sangin a câștigat în rezultatul votului publicului, în cadrul concursului desfășurat de care "Первый канал" (Primul Canal). La eurovision ea va interpreta piesa "Russian Woman" (Femeia rusoaică).

Printre concurenții din acest la concursul național din Federația rusă au mai fost duetul feminin "2Маши" (2Mașe), fondatorul și vocalistul grupului Therr Maitz, Anton Belyaev, și cântărețul DIY Manizha.

Grupul din Sankt Petersburg Little Big a fost invitatul special al spectacolului. Anul trecut, echipa trebuia să reprezinte țara cu compoziția UNO, care a devenit o adevărată senzație în Europa. Cu toate acestea, evenimentul a fost anulat din cauza noii pandemii de coronavirus. Fanii grupului au crezut până la urmă că artiștii vor participa la competiție, dar ei doar au transmis ștafeta lui Manizhe.

Mai multe detalii aflați pe site-ul ru.sputnik.md.

39
Tagurile:
Rusia, Eurovision

Загрузка...
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова

Maria Zaharova a povestit ce este mai important în funcția de diplomat

50
(reînnoit 06:51 09.03.2021)
Într-un interviu acordat pentru RIA Novosti, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei a răspuns la întrebări despre cariera ei și despre cum sărbătorește 8 Martie.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Profesionalismul în diplomație este mai important decât genul. Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, a făcut această afirmație într-un interviu acordat RIA Novosti.

"Fiecare persoană are particularitățile sale. Unul este mai emoțional, altul este mai rezervat; unii au mai experiență profesională, alții au mai puțină experiență profesională. Mă uit doar din acest punct de vedere la colegii cu care interacționăm", a spus ea.

Zaharova a spus că nu-și împarte colegii și cei cu care trebuie să lucreze în sfera diplomatică în bărbați și femei.

"Desigur, femeile au și ele contribuția lor la diplomație. Mi se pare că femeile sunt probabil mai emoționale în unele momente, dar nu toate, aceasta nu este din nou o regulă generală, ei bine, se întâmplă și asta. Multe femei, mai ales dacă vorbim despre partenerii noștri occidentali, au un fel de agendă suplimentară pentru munca diplomatică, pentru eforturile diplomatice: ei apără drepturile femeilor, se ocupă de problemele de gen. Acest lucru este cu adevărat tipic pentru mulți. Dar, atunci când lucrezi, cel mai important este profesionismul", a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Maria Zakharova a povestit și care este atitudinea ei față de forma de feminin pentru substantivele carte au doar forma de masculin (în română ar fi: pilot, chirurg. Acestea sunt substantivele epicene, adică substantivele care prezintă o formă unică pentru masculin și feminin - n.n.). Ea a spus că folosirea formei de feminin în cazul substantivelor epicene îi provoacă umorul.

Desigur, de Ziua Internațională a Femeii, era imposibil să nu întrebi o invitată despre cum sărbătorește 8 martie.

S-a dovedit că Maria Zaharova primește în principal flori și cărți poștale în această zi, iar trei membri ai familiei sale sunt responsabili de bucătărie.

Putin a felicitat femeile cu prilejul zilei de 8 martie
© Sputnik / Алексей Дружинин
"Încercăm cumva să gătim totul împreună acasă. Avem o echipă atât de prietenoasă: mama mea, fiica mea. Ne place să ne gestionăm pe noi trei în bucătărie. Apropo, nu ne amestecăm niciodată unul în treaba altcuiva. Nu-i înțeleg pe cei care afirmă că două gospodine nu au loc într-o singură bucătărie. Avem trei gospodine și ne simțim grozav ", a spus Zaharova în interviul pentru RIA Novosti.

50
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comentat declarația diplomației SUA în legătură cu Nord Stream-2
Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"
Zaharova a comentat apariția noțiunii de “terorism intern”

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, avertisment legat de predarea și evaluarea online

0
Ministrul Educației a declarat că, dacă se va continua actualul proces de predare și examinare online fără să existe platforme de evaluare securizate, se va ajunge în situația în care frauda de la vârste fragede va fi încurajată.

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Ministerul Educației intenționează să acceseze, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fonduri pentru digitalizarea sistemului de educație, inclusiv pentru achiziționarea de platforme securizate pentru evaluarea online.

Informația a fost dezvăluită de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Demnitarul a avertizat că dacă se va continua acest proces de predare și examinare online fără ca profesorii să fie pregătiți, fără acces generalizat la internet și echipamente, fără platforme securizate de evaluare, se va încuraja frauda de la vârste mici.

”Or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni, tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

Potrivit demnitarului, există platforme care asigură securitatea examinării și care sunt folosite de ani buni în alte țări.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că o sumă importantă din Programul Național de Redresare și Reziliență este destinată digitalizării educației, iar în acest capitol se ia în calcul şi achiziţia de platforme securizate pentru examinarea online. 

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Consilierul lui Cîmpeanu: ”Lecțiile nu vor mai fi la fel”
Badea: ”Am sperat că voi putea continua la fel și cu domnul ministru Cîmpeanu”
Cîmpeanu vrea să schimbe titularizarea: anunțul momentului

Загрузка...