Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян

Cartagina trebuie distrusă: Simonyan, despre rețelele de socializare străine

493
(reînnoit 18:48 10.02.2021)
Redactorul șef al AIP Rossiya Segodnya și RT, Margarita Simonyan îndeamnă la blocarea în Rusia a rețelelor de socializare străine.

CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Redactorul-șef al AIP Rossiya Segodnya și RT, Margarita Simonyan, a îndemnat blocarea rețelelor de socializare străine în Rusia, după ce i-au fost eliminate niște postări din Instagram

“Ha, Instagram mi-a eliminat și această postare inocentă! Cartagina trebuie distrusă. Rețelele de socializare străine trebuie să fie blocate în Rusia”, a scris Simonyan în canalul său Telegram.

De asemenea, ea a atașat și un link în Telegrams spre textul care a fost eliminat din Instagram.

„Singurele sancțiuni care mă pot răni ar fi interdicția de a vizitat Kubanul meu drag, unde în aprilie satul este acoperit cu spuma parfumată a cireșelor înflorite, unde se plimbă curcani aspri, iar stăpânele lor vând semințe și cu care pot discuta despre vreme în balachka (graiul local n.r.).

Mai devreme, Instagram a blocat o postare a Simonyan, în care ea propunea ajutorarea abonaților care primesc pensii mici.

Simonyan a fost inclusă în lista celor 35 de ruși, împotriva cărora FBK (fundația lui Aleksei Navalnîi) a propus SUA introducerea unor sancțiuni. Lista, întocmită de agentul străin, a fost dată publicității de Washington Post.

Scrisoare FBK a fost adresată președintelui SUA, Joe Biden, precum și Departamentului de Stat, Ministerului Finanțelor și directorului serviciului național de securitate. În calitate de autor al scrisorii figurează directorul FBK, Vladimir Așurkov, care în adresarea lui Biden menționează că lista celor 35 de persoane a fost întocmită de fundație până la revenirea lui Aleksei Navalnăi din Berlin în Rusia. Așurkov solicită președintelui american introducerea sancțiunilor împotriva persoanelor numite cu scopul “reducerea corupției și a încălcărilor drepturilor omului”. Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că prin îndemnul său către autoritățile SUA, FBK și-a confirmat de jure și de facto statutul de agent străin.

493
Tagurile:
Margarita Simonyan
Tematic
Simonyan, despre cine va fi următorul președinte al Rusiei
Margarita Simonyan, cel mai bun media manager din Rusia
Simonyan cere ca Facebook să explice motivele eliminării conturilor Sputnik
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

Moscova solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

75
(reînnoit 18:47 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Pe 24 februarie, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

75
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană

Загрузка...
Большая пресс-конференция Владимира Путина 2019

Putin: Se duce o campanie de dezinformare pentru a submina realizările Rusiei în medicină

91
(reînnoit 17:54 24.02.2021)
De când Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 din lume în august 2020, Occidentul a încercat în mod repetat să răspândească dezinformări cu privire la vaccin, a declarat miercuri Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Se desfăşoară o campanie de dezinformare în Occident menită să submineze realizările Rusiei în domeniul științelor medicale, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin.

„Ne confruntăm cu așa-numita politică de izolare a Rusiei. De fapt, acest lucru se ştie de mult timp. Nu mă refer la concurență, care este normală în relațiile internaționale, ci vorbesc despre o politică agresivă consistentă menită să submineze dezvoltarea noastre, să o stopeze, (...) provocând instabilitate în plan intern și subminând valorile care unesc societatea rusă”, a declarat Putin Serviciului Federal de Securitate.

„Unele țări nici măcar nu încearcă să-şi camufleze atitudinea neprietenoasă, desfășurând campanii de dezinformare bazate pe teorii ale conspirației. Există o campanie de dezinformare direcționată împotriva noastră, cu acuzații neîntemeiate, vizând o serie întreagă de chestiuni. Ele recurg deja la teorii conspiraţioniste absurde. De exemplu, am asistat recent la încercări de a discredita realizările noastre medicale, inclusiv în lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Putin, citat de Sputnik France.

La începutul acestei luni, prim-ministrul lituanian Ingrida Šimonytė a afirmat că vaccinul rusesc este „o altă armă hibridă [a Moscovei] folosită pentru a dezbina şi stăpâni”. Oficialul a mai spus că președintele rus Vladimir Putin nu ar intenţiona să folosească vaccinul pentru a-i vindeca pe ruși.

Ambasada Rusiei în Lituania a răspuns acestei acuzaţii, spunând că vaccinul Sputnik V și-a dovedit eficacitatea și a fost recunoscut la nivel internațional, în ciuda dezinformării și a declarațiilor părtinitoare din partea țărilor occidentale.

La începutul lunii februarie, jurnalul medical The Lancet a publicat o analiză intermediară din studiul de faza III a vaccinului rusesc Sputnik V, care arată eficacitatea de 91,6% a acestuia împotriva COVID-19 simptomatic. Dezvoltat de Centrul de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia și înregistrat de Ministerul Rus al Sănătății pe 11 august 2020, Sputnik V a devenit primul vaccin din lume împotriva COVID-19.

De atunci, vaccinul rusesc a fost aprobat în 35 de țări, printre care Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Bosnia și Herțegovina, Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Sfântul Vincențiu și Grenadinele, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Kârgâzstan și Egipt.

91
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Serviciile străine se folosesc de teroriști
Putin a cerut îmbunătățirea infrastructurii de frontieră
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko

Загрузка...