Examen, studenți la medicină

Admiterea la universitățile rusești, mai accesibilă - superserviciul pentru străini

94
(reînnoit 17:23 10.02.2021)
Admiterea la universitățile din Federația Rusă a devenit de 5 ori mai accesibilă tinerii din alte țări datorită superserviciul pentru străini.

Danara Kurmanova, Sputnik

În fiecare an, universitățile rusești organizează o selecție competitivă pentru educație gratuită, pe baza cotei Guvernului Federației Ruse, în rândul candidaților străini. Cu toate acestea, de data aceasta, campania de admitere s-a schimbat foarte mult – pentru prima dată, străinii care doresc să studieze în Rusia pot parcurge întregul proces de selecție online, odată înregistrați la un superserviciu educațional special.

Campania de admitere a început pe 20 ianuarie și se va încheia doar pe 20 februarie. Rossotrudnichestvo a înregistrat un flux mare de cereri de la candidații din cele mai diferite țări. Ce reprezintă superserviciul și cum facilitează admiterea pentru studenții din CSI, a cercetat Sputnik.

Ce oferă superserviciul

Superserviciul este o platformă online prin care candidații străini pot depune actele de admitere la orice universitate din Rusia. După cum a explicat Pavel Șevțov, șeful adjunct al agenției Rossotrudnichestvo, într-un interviu acordat agenției de presă Sputnik, acest mecanism funcționează pe principiul unu ghișeu unic.

"Acesta este un sistem unificat pentru admiterea cetățenilor străini. Anul acesta este exploatat în mod experimental, dar până la sfârșitul anului va fi lansat pe deplin", a spus oficialul.

Acum, datorită superserviciului, este posibilă depunerea tuturor documentelor pentru participarea la program fără a ieși din casă. Este suficientă doar înregistrarea pe site. Cu toate acestea, în curând, serviciul va furniza informații complete despre toate orașele din Rusia și despre infrastructura acestora. De asemenea, pe superserviciu vor fi publicate anunțuri privind locurile de muncă pentru străini în baza specialității lor. Studenții care doresc să câștige bani în plus vor avea ocazia să se angajeze pe profil.

La momentul actual, superserviciul este disponibil în două limbi – rusă și engleză. Dar dezvoltatorii intenționează să adauge și altele, astfel încât potențialii candidați străini să poată obține toate informațiile necesare despre universitățile, condițiile de trai și educația din Rusia în limbile lor materne.

Reducem costurile, rezolvăm problemele

Principala problemă cu care se confruntă mulți studenți străini este complexitatea politicii de migrație. Fiindcă fiecare țară are propriile reguli: cineva are nevoie de viză, în timp ce cineva doar trebuie să-și înregistreze statutul de migrant, dar este important să se facă acest lucru într-o perioadă de timp strict definită. Pe superserviciu, viitorii studenți vor putea primi sfaturi cu privire la toate aceste probleme în prealabil.

Lansarea platformei online reduce multe dintre barierele cu care tinerii talentați s-au confruntat uneori în trecut, notează serviciul de presă al Rossotrudnichestvo. Anterior, pentru a fi admis la o universitate rusă, candidatul trebuia să vină la etapele intermediare ale concursului de admitere nu mai puțin de 5 ori. Cu toate acestea, nu toți candidații locuiesc în orașele în care se află o filială a agenției Rossotrudnichestvo, cineva locuiește în zonele rurale, ceea ce înseamnă că fiecare călătorie necesită resurse financiare. Acum, este posibilă depunerea documentelor, susținerea testelor și interviului video chiar și de pe telefonul mobil, instalând aplicația.

 

Dar nu toți potențialii studenți se simt confortabil cu formatul online, mai ales dacă nu există condițiile necesare acasă pentru a susține testele sau dacă apar probleme cu accesul la Internet. "Dar nu trebuie să vă îngrijorați, vom lăsa opțiunea de a trece procesul de selecție în persoană, cu siguranță vom varia totul", spune Pavel Șevțov. "Este important ca procesul de selecție să parcurgă în mod confortabil".

Plusurile pandemiei

În doar două săptămâni, pe superserviciu au fost înregistrate peste 20 de mii de cereri. Aproape 40% dintre acestea – din țările CSI.

"Cererea la a face studii în Rusia a fost întotdeauna constantă în țările CSI, dar de data aceasta vedem o creștere și din cauza condițiilor de pandemie care s-au dezvoltat în întreaga lume", spune Pavel Șevțov. "Studenții atrag atenția la faptul că Rusia reușește să depășească cu succes pandemia (cifrele legate de coronavirus atestă acest lucru) și să organizeze procesul educațional.  Prin urmare, interesul de a studia în Rusia a crescut, dar este prea devreme pentru a numi cifre concrete, deoarece procesul de selecție este încă în curs".

Specialitățile populare pentru studenții străini sunt legate de medicină. Conform statisticilor furnizate de "Rossotrudnichestvo"  agenției Sputnik, medicina generală și stomatologia sunt incluse în TOP-5 cele mai solicitate specialități pe surperserviciu.

Apropo, mulți participanți ai procesului de selecție online sunt studenți care au studiat deja sau studiază la universitățile rusești și doresc să-și continue educația în Rusia. 13% din numărul total de aplicații, de exemplu, sunt la programe de masterat. Unul dintre participanții din această categorie este Danil Nikulenko din Georgia. Acum Daniel își finalizează programul de licență la Universitatea RUDN – și vrea să-și facă masteratul la aceeași specialitate la aceeași universitate.

"Am decis să-mi continui studiile în Rusia pentru că îmi place sistemul de predare, am mulți prieteni aici", spune el. "Prin urmare, m-am înregistrat pe superserviciu și am depus documentele la începutul lunii februarie. Este comod: găsești rapid site-ul, este ușor de aplicat, toate contactele sunt indicate în caz că ai nevoie de informații.  Sper să trec procesul de selecție și să studiez în continuare la Facultatea de Relații Internaționale".

94
Tagurile:
universități, admitere, Rusia
Tematic
Simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină se va susţine online
În Rusia vor fi înființate universități pentru "educarea" roboților
Admitere la universități din România pentru cetățenii Republicii Moldova
Ramzan Kadîrov

Kadîrov - despre participarea lui Putin la o operațiune specială împotriva militanților

261
Lovitura decisivă împotriva bandiților din Cecenia aflați în ilegalitate a fost efectuată prin participarea directă a lui Vladimir Putin, a declarat liderul Republicii, Ramzan Kadîrov, pe pagina sa VKontakte.

Anterior, președintele Federației Rusei a amintit, la o ședință a consiliului de administrație al Serviciului Federal de Securitate (FSB) că ultima grupare organizată de bandiți a fost distrus în Cecenia în luna decembrie.

Potrivit lui Kadîrov, Putin a ținut operațiunea sub controlul său personal și a lăudat rezultatele acesteia.

Biutukaev a fost considerat liderul grupării de bandiți aflate în ilegalitate din Rusia după lichidarea lui Doku Umarov. În plus, el a fost printre organizatorii atacului terorist de pe aeroportul Domodedovo din ianuarie 2011 și este responsabil cu instruirea sinucigașilor. În 2015, în numele întregii clandestinități islamiste din Cecenia, a jurat loialitate liderului Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi.

261
Tagurile:
Cecenia, Rusia, Vladimir Putin, Ramzan Kadârov

Загрузка...
В России сегодня презентовали международный проект Бессмертная память

“Memoria eternă”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect

167
(reînnoit 09:17 26.02.2021)
În centrul de presă al grupului media „Rossiya Segodnya” de la Moscova s-a desfășurat o masă rotundă în format de videoconferință, dedicată prezentării unui nou proiect.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Conferința video “Genocidul nazist: noi documente și materiale” a reunit participanți din Rusia, Letonia, Kazahstan și Tadjikistan, raportori ai Adunării popoarelor din Eurasia și experți ai proiectului multimedia al agenției RIA Novosti “Nürnberg. Începutul păcii”.

Subiectul central al discuțiilor a constituit prezentarea proiectului internațional al adunării – “Memoria nemuritoare”, sarcina căreia este identificarea și digitalizarea unei cantități mari de date din arhivele străine, care arată proporțiile crimelor naziștilor împotriva cetățenilor sovietici. De asemenea, proiectul va include și materialele făcute publice după încheierea Tribunalului de la Nürnberg, primul din istorie care a recunoscut agresiunea drept cea mai gravă crimă și a prezentat opiniei publice crimele naziștilor împotriva păcii și umanității, transmite RIA Novosti.

Andrei Beliyaninov, secretarul general al Adunării popoarelor Eurasiei: “Societatea civilă din Rusia și restul lumii se alătură tot mai activ păstrării memoriei istorice. Activitatea Comitetului organizatoric internațional a proiectului “Memoria nemuritoare” de păstrare a patrimoniului istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al Celui De-Al Doilea Război Mondial răspunde în același timp intereselor Rusiei și tuturor statelor – învingătoare și aliate. Existența unei cereri pentru o astfel de structură civică devine tot mai evidentă, dacă luăm în considerație campania propagandistică antirusă fără precedent, declanșată în ultimii ani. În toată lumea devine tot mai dificilă să organizăm și să desfășurăm evenimente legate de comemorarea chiar și a unor evenimente care sunt lipsite de orice ambiguitate în conținutul lor ideologic, cum ar fi înfrângerea fascismului de către Uniunea Sovietică și țările din coaliția antihitleristă. O sarcină importantă a comitetului internațional organizator al proiectului “Memoria nemuritoare” este crearea unei bănci digitale comune a documentelor cu privire la crimele naziste, precum și crearea unor dosare ale naziștilor și complicilor lor, care au comis crime împotriva păcii și umanității. Această sarcină științifică și organizatorică onorabilă cade pe umerii generației actuale. Îndeplinirea ei va contribui la restabilirea dreptății istorice și va deveni o barieră sigură în fața celor care încearcă să rescrie istoria, să reabiliteze nazismul și să ponegrească marea victorie a poporului sovietic și a tuturor țărilor și popoarelor, a învingătorilor nazismului”.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au fost prezentat și proiectul transmedia istoric al RIA Novosti – “Nürnberg. Începutul păcii”, lansat în anul aniversării a 75-a de la principalul proces de judecată al secolului XX. În cadrul acestui proiect, pe portalul nuremberg.media și în rețele de socializare sunt publicate materiale dedicate Tribunalului de la Nürnberg, în limba rusă, germană, franceză și engleză.

Proiectul oferă cititorilor mărturii de arhivă și muzeistice unice, fotografii, desene, cronici video, care oferă un prilej de a simți acest proiect zi de zi. La baza proiectului se află mărturiile de la persoana întâi, obținute de autori din arhivele rusești și străine. Acestea vor fi suplimentate e expoziții, podcasturi, discuții publice, spectacole. O parte indispensabilă a proiectului va deveni și o reconstrucție VR unică a istoriilor principalilor inculpați ai tribunalului.

“Problema documentelor care dezvăluie crimele nazismului este una centrală în cadrul proiectului. Petrecem mult timp în arhive, lucrăm cu materialele publicate – foto, video, sunet, manuscrise dactilografiate. În centrul materialelor noastre se află întotdeauna un document. Sunt niște mărturii atât de puternice, încât uneori chiar și cei mai căliți colegi simt niște dificultăți emoționale în timp ce lucrează cu tema dată. Iată de ce acordăm o mare atenție acestei activități importante de căutare și digitalizare a documentelor, legate de crimele împotriva populației civile a URSS, - abia urmează să studiem acest strat al memoriei istorice”, a menționat coordonatorul proiectului, jurnalistul și scriitorul Natalia Osipova.

Participanții la masa rotunda au convenit asupra publicării unei selecții de material a proiectului “Memoria nemuritoare” despre crimele naziștilor împotriva cetățenilor sovietici pe portalul nuremberg.media.

Adunarea popoarelor Eurasiai este o organizație neguvernamentală internațională, ai cărui scop este formarea unui model civic integrationist în numele consolidării păcii și armoniei prin dezvoltarea cooperării multilaterale și a diplomației civice (populare) în spațiul eurasiatic. În prezent, aceasta cuprinde reprezentanți ai peste 43 de state. Adunarea a încheiat 107 de acorduri de parteneriat în domeniul culturii, antreprenoriatului, dezvoltării relațiilor integraționiste între popoarelor Eurasiei și a diplomației populare.

Proiectul “Nürnberg. Începutul păcii” se desfășoară cu sprijinul partenerilor generali media: posturile de televiziune Rossiya 24 și Moskva 24, portalul de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM, site-ul Komsomolskaia Pravda. Parteneri media a proiectului sunt postul de radio Mayak, postul de radio Radio Rossiya, cinematograful online tvzavr, Muzeul de Stat de Istorie, Muzeul Evreiesc și centrul de toleranță.

167
Tagurile:
Rossiya Segodnya

Загрузка...
Coronavirus în România: Bolnav în izoletă

Om de bază al PNL, acuzat de moartea a zeci de bolnavi!

0
Respectivul și ceilalți implicați sunt acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor, de nerespectarea măsurilor împotriva pandemiei - fapte care au dus la moartea a 28 de pacienţi.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Veste de ultimă oră - procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au decis schimbarea încadrării juridice în cazul fostei conduceri a Spitalului Judeţean Suceava în cazul morții a 28 de pacienţi la începutul anului trecut.

Este vorba de infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor și de constatarea nerespectării măsurilor împotriva pandemiei, fapte care au dus la moartea a 28 de pacienţi şi îmbolnăvirea altor trei.

Iată ce transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava:

“În urma schimbării de încadrare juridică, în sarcina fiecăruia din cei patru suspecţi s-a reţinut săvârşirea a câte unei infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor, (…) constând în aceea că în intervalul de timp cuprins între ianuarie 2020 şi 23.03 – 02.04.2020, membrii comitetului director al Spitalului Judeţean Suceava care aveau atribuţii în domeniul asigurării asistenţei medicale, respectiv managerul, directorul medical, directorul de îngrijiri medicale şi coordonatorul Compartimentului de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale, nu au respectat măsurile dispuse la nivel central pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei provocate de SARS-CoV-2 (raportat la atribuţiile fiecăruia)”.

Procurorii arată că, prin nerespectarea tuturor acestor măsuri s-a ajuns la răspândirea infecţiei COVID-19 în interiorul SJ Suceava, ”care a devenit focar de infecţie COVID-19 şi principal vector de răspândire a acestei infecţii în afara spitalului, în municipiul Suceava şi în judeţ”.

”Consecinţa directă a răspândirii infecţiei COVID-19, ca urmare a nerespectării măsurilor, a fost vătămarea corporală a trei pacienţi determinaţi, precum şi decesul altor 28 de pacienţi”, arată procurorii.

Problema e că în cazul de la Suceava vorbim în primul rând de fostul manager, Vasile Rîmbu, apropiat al baronului local Gheorghe Flutur și, atenție, propus pentru funcția de ministru al Sănătății!

Astfel, la finele anului 2019, Rîmbu a fost susținut de PNL pentru funcția de ministru al Sănătății, fiind propus lui Orban de deputatul liberal de Suceava, Ioan Bălan, vicepreședintele regional al PNL!

Deci, când ne referim la Vasile Rîmbu, vorbim de un om de bază al liberalilor!

Și, tot în acest sens, este de citat fostul premier Victor Ponta, care îi acuza pe liberali că ”au acoperit o săptămână tragedia de la Suceava doar ca să îl protejeze pe Flutur”.

Ponta îl considera direct vinovat pe Orban care ”încearcă să acopere gunoiul de la Suceava pentru ca Președintele CJ și Primarul (Sucevei) sunt de la PNL - dacă erau de la PSD sau alt Partid din prima zi făcea un tărăboi uriaș!”.

Cu alte cuvinte, ancheta procurilor tinde să agațe puternic nu numai unul – ci mai mulți oameni de bază ai PNL!

0
Tagurile:
coronavirus, PNL
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Nucleara serii: CSM dă peste cap planul USR și PNL în Justiție privind desființarea SIIJ!
ACUM: PNL și USR vor să pună în aplicare un PLAN scandalos!
Obrăznicie totală a lui Rareș Bogdan, începe să enerveze PNL și USR
Avocatul Poporului, Renate Weber, confirmă lașitatea PNL și USR
Ingrid Mocanu: ”PNL, auto-distrugerea voastră e preferata mea!”

Загрузка...