Fondul Monetar Internațional

Cât de stabilă este economia Rusă în pandemie raport FMI

212
FMI prognozează o accelerare a redresării economiei Rusiei pe la mijlocul acestui an, într-un raport publicat recent.

BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik. Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o accelerare a redresării economiei Rusiei la mijlocul acestui an, în special, în contextul diminuării riscurilor legate de COVID-19, reiese dintr-un raport al Fondului, dedicat Rusiei.

“Se așteaptă ca redresarea curentă (a economiei n.r.) să se accelereze spre mijlocul anului 2021, când cel de-al doilea val al pandemiei se va diminua, vaccinurile împotriva COVID-19 vor deveni accesibile pe scară largă, iar reducerea producției de petrol se va relaxa treptat, în conformitate cu acordul OPEC+”, se menționează în document.

FMI mai adaugă că economia rusă, care s-a redus anul trecut cu 3,1 la sută, fiind mult mai stabilă decât multe alte state cu o economie în curs de dezvoltare. Totodată, în ianuarie, Fondul prognoza o contracție a economiei ruse cu 3,6 la sută în 2020.

“Distribuirea trimestrială nu este accesibilă deocamdată. Datele pozitive legate de producția industrială din luna decembrie, în special, în industria de prelucrare, presupun că în cel de-al patrulea trimestru economia nu s-a redus, în ciuda prognozelor Fondului”, adaugă FMI.

În noul său raport FMI oferă prognoze ale evoluției economiei Rusiei pentru următorii ani, care au rămas neschimbate, comparativ cu cele publicate la finele lui ianuarie. Astfel, Fondul se așteaptă la o creștere a PIB-ului Rusiei cu 3 la sută în 2021 și cu 3,9 la sută în 2022.

În același timp, Fondul remarcă existența unei incertitudini semnificative pentru perspectivele economiei rusești, inclusiv din cauza riscurilor unor efecte colaterale ale măsurilor restrictive legate de pandemie în țările care sunt parteneri comerciali cheie. Riscurile geopolitice umbresc perspectivele economiei Ruse, consideră Fondul.

“Pe de altă parte, existența unui vaccin eficient a diminuat riscurile unei pandemii de lungă durată și, probabil, efectul încrederii și acumularea cererii vor duce la o recuperare mult mai convingătoare decât s-a presupus, după ameliorarea pandemiei. În toate acestea, momentul cheie va fi implementarea eficientă a vaccinului”, concluzionează FMI.

212
Tagurile:
Rusia, Economie, FMI
Tematic
FMI știe cum va salva lumea: riscăm o sărăcie mai mare
Nou șef FMI pentru România – vine din cea mai ostilă țară UE!
FMI, date îngrijorătoare despre România. Autoritățile, vinovate?
FMI a îmbunătățit prognozele creșterii economice a Rusiei
Путин на церемонии вручения верительных грамот.

Putin a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

115
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a acordat ordinele Pirogov și medaliile Luka Krymsky la peste 200 de lucrători medicali, rezultă din decretul publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Astfel, șeful statului a remarcat contribuția medicilor în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Premiile au fost acordate pentru devotamentul arătat în îndeplinirea îndatoririlor profesionale, precum și pentru organizarea muncii pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției cu coronavirus.

Mai mult de cât atât, președintele a oferit titlul onorific „Lucrător emerit în domeniul sănătății” la trei dintre medici.

Ordinul Pirogov și medalia Luka Krymsky au fost înființate în Rusia vara trecută. Ordinul Pirogov este acordat pentru acordarea asistenței medicale în situații de urgență, epidemii, ostilități și în alte circumstanțe care prezintă un risc pentru viață. Medalia Luka Krymsky este acordată medicilor practicanți, personalului medical junior și altor lucrători ai organizațiilor medicale pentru meritele lor în domeniul protecției sănătății și contribuția la organizarea asistenței medicale.

115
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze

Загрузка...
СПУТНИК_LIVE: Большая пресс-конференция Владимира Путина

Putin, despre cei care îi determină pe tineri se sinucidă: „insecte”, „nemernici”

690
Președintele rus Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe copii să-și pună capăt vieții, descriindu-i drept lași și „insecte” care merită să fie „zdrobite”.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Nimeni nu trebuie să abuzeze de încrederea copiilor pentru a câștiga bani, cum sunt cei care diseminează pornografie infantilă sau distribuie droguri, a declarat Vladimir Putin joi, 4 martie, în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu voluntari în campania civică națională „Suntem împreună”, care promovează ajutorul reciproc și solidaritate între cetățeni în perioada de epidemie.

Președintele i-a mai criticat dur pe cei care îi invită pe tineri să participe la demonstrații ilegale „pentru a lupta cu poliția” și astfel pentru a-i folosi pentru „a-și atinge scopurile lor egoiste”.

De asemenea, Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe tineri să se sinucidă. Dar, odată ce „acești monștri” sunt arestați de poliție, aceștia apar într-o lumină foarte diferită decât imaginea de pe web, a continuat președintele rus.

„Pe Internet, este un «Rambo» care împinge o fată sau un băiat să sară de pe acoperiș. Pregătește un întreg scenariu pentru a-i împinge spre asta, dar când polițiștii intră în casa lui, face în pantaloni, la propriu. Este un ticălos, o insectă, pe care nu am avea milă să o zdrobim”, a afirmat preşedintele pe un ton necruţător.

În final, Putin a spus că speră că majoritatea covârșitoare a cetățenilor înțeleg pericolul pe care îl reprezintă astfel de oameni pentru viitorul țării.

690
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...