Evenimente sportive, organizate de Ambasada Rusiei

Evenimente sportive, organizate de Ambasada Rusiei: cine sunt câștigătorii

90
(reînnoit 14:34 09.02.2021)
La Școala de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București au avut loc, în data de 6 februarie 2021, evenimentele sportive tradiționale cu ocazia Zilei Diplomatului Rus. Pe ce loc s-au situat diplomații ruși.

BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik. Ambasada Rusiei la București a organizat, în ziua de 6 februarie 2021, evenimente sportive tradiționale cu prilejul Zilei Diplomatului Rus.

La competiție au participat reprezentanți ai ambasadelor țărilor CSI și BRICS acreditate la București.

La ceremonia de deschidere a ”jocurilor diplomatice” au participat Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin și Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei M. Grinkevich. Șeful misiunii diplomatice ruse i-a salutat pe participanții și le-a urat victorii frumoase într-o luptă corectă.

La programul ”Jocurilor Diplomatice”, care a inclus turnee în patru sporturi - minifotbal, volei, tenis de masă și șah - au participat reprezentanți ai ambasadelor Rusiei, Azerbaidjanului, Belarusei, Kazahstanului și Turkmenistanului.

Pentru prima dată, la acest eveniment au participat angajații și membrii familiei din Ambasada Indiei.

Reprezentanții Ambasadei Rusiei la București i-au felicitat pe câștigători.

Ceremonia de premiere va avea loc pe 10 februarie la Ambasada Rusiei în cadrul unei recepții dedicate Zilei Diplomatului Rus, informează Ambasada Rusiei în România.

La turneul de minifotbal, pe primul loc s-a clasat echipa Ambasadei Turkmenistanului, pe locul al doilea, echipa Uniunii Statale - Republica Belarus – Federația Rusă – iar pe locul al treilea, echipa Ambasadei Azerbaidjanului

Primul loc la turneul de volei a fost câștigat de echipa elevilor Școlii de pe lângă Ambasada Rusiei, locul al 2-lea de echipa ”International team” - Rusia, Azerbaidjan, Belarus, India, iar locul al 3-lea de Ambasada Federației Ruse

Diplomații ruși s-au dovedit a fi cei mai buni și la tenis de masă. Astfel, la turneul de tenis de masă, pe primul loc s-a clasat V.Tyschenko - Federația Rusă, pe locul al 2-lea – A.Sitnikov -Federația Rusă, iar pe locul al 3-lea – A.Ciburun - Federația Rusă.

Și la ”sportul minții”, la șah, diplomații ruși au ocupat primul loc.

Turnelul de șah s-a terminat în următoarea componență: primul loc – A.Dudochkin - Federația Rusă, locul al 2-lea – A.Ciariev -Turkmenistan, locul al 3-lea – A. Ramazanov – Turkmenistan.

90
Tagurile:
Ambasada Rusiei
Tematic
Rusia ar putea livra vaccinul ”Sputnik V” în UE de la această dată
Berlinul nu consideră o “greșeală” vizita lui Borrell în Rusia
Rusia și Turcia negociază producția comună a Sputnik V
Consiliul Europei

Motivul pentru care Rusia ar putea ieşi din Consiliul Europei

171
Rusia ar putea părăsi Consiliul Europei (CoE) dacă organizația internațională formată din 47 de membri va lua măsuri împotriva Moscovei. Rusia ar putea chiar să-și creeze propria versiune a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik. Posibila măsură a fost dezvăluită de Piotr Tolstoi, vice-putător de cuvânt al Dumei de Stat și unul dintre vicepreședinții Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Steragul UE
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Rusia se află sub presiune din partea CoE după ce Moscova a refuzat să execute o decizie a CEDO care cerea eliberarea figurii opoziției, Alexei Navalni. Navalni se află în prezent în închisoare, executând o sentință controversată pentru delapidare, după ce un tribunal de la Moscova a decis că a încălcat condițiile unei hotărâri suspendate din 2014, potrivit RT.

CoE are un mecanism special pentru a răspunde încălcărilor din partea statelor membre, iar Tolstoi a spus că Rusia ar putea să plece în cazul în care procesul este inițiat.

„Primul lucru pe care ar trebui să-l facem este ... să reconsiderăm rolul nostru în această organizație. Al doilea lucru, în cazul în care procedura trilaterală este lansată împotriva țării noastre, este să plecăm”, a declarat Tolstoi luni, la o masă rotundă a Consiliului Federației.

Tolstoi s-a referit la procesul tripartit al CoE, care poate duce la o eventuală expulzare a unei țări din organizație.

„Putem înființa propria noastră CEDO împreună cu aliații noștri, dacă avem. Și dacă nu avem, putem crea un mecanism de control suplimentar în cadrul sistemului nostru juridic care să răspundă aspirațiilor cetățenilor noștri în ceea ce privește protecția drepturilor lor”, a explicat Tolstoi.

Drept răspuns, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova dorește să facă parte în continuare din structurile europene, inclusiv din Consiliul Europei, menționând că președintele Vladimir Putin este un „susținător ferm al dialogului în toate sferele”.

„Este necesar să continuăm să lucrăm împreună cu interlocutorii noștri, inclusiv în cadrul APCE, până când vor face imposibilă interacțiunea. Există și câteva voci foarte cumpătate acolo. De asemenea, sunt şi voci destul de inflexibile în Consiliul Europei care cer întreruperea tuturor legăturilor. Suntem mai receptivi la vocile constructive, care vorbesc despre necesitatea de a dialoga între noi, chiar dacă nu suntem de acord în multe lucruri”, a subliniat Peskov.
171
Tagurile:
Consiliul Europei, Rusia

Загрузка...
Steragul UE

UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei

110
(reînnoit 17:44 02.03.2021)
Uniunea Europeană și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza arestării și condamnării lui Aleksei Navalnîi.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. SUA și Uniunea Europeană au impus sancțiuni din cauza arestării activistului Aleksei Navalnîi.

Potrivit documentului, publicat în jurnalul oficial al UE, restricțiile individuale ale Bruxellesului vor viza procurorul general Igor Krasnov, șeful Comitetului de Investigații, Aleksandr Bastrîkin, conducătorul Serviciului Federal al Penitenciarelor, Aleksandr Kalașnikov, și șeful Gărzii Naționale (RosGvardia), Viktor Zolotov.

Restricțiile au fost impuse în conformitate cu noul regim global al sancțiunilor al UE, pentru încălcarea drepturilor omului  - e o măsură aplicată pentru prima dată în istorie. Elaborarea acestuia a fost inițiată în 2019 de către șeful diplomației europene, Josep Borrell. De asemenea, acesta a propus numirea acestui regim „Navalnîi”, însă ideea a fost respinsă.

Miniștrii de Externe ale statelor UE au adoptat pe 22 februarie o decizie cu privire la măsuri restrictive împotriva cetățenilor ruși, care au participat la arestarea lui Aleksei Navalnîi. Recent, Bruxellesul a demarat formalizarea lor. Sancțiunile pentru arestarea lui Navalnîi au fost coordonate și aprobate în termeni record – într-o săptămână. Spre exemplu, un proces similar, legat de sancțiunile antibelaruse, a durat 2,5 luni.

MAE al Rusiei a menționat mai devreme că Uniunea Europeană acționează reieșind din stereotipuri și contrar unei logici... forțează mecanismul ineficient de sancțiuni. Moscova a promis că va răspunde la măsurile Bruxellesului.

Totodată, Ministerul Comerțului din SUA a anunțat astăzi includerea a 14 organizații în lista sancțiunilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației americane, e vorba de 13 companii comerciale, dintre care 9 din Rusia, 3 – din Germania, 1 din Elveția, precum și un institut de cercetare din Rusia.

“Toate acestea sunt implicate în diverse aspecte ale producției elementelor armelor biologice și chimice”, a declarat oficialul american.

Orice export și reexport al producției, care au vreo tangență cu aceste organizații, va fi vizat de regimul de licențiere al SUA “cu prezumția de refuz” în licențiere.

De asemenea, SUA au impus sancțiuni financiare împotriva a șapte demnitari ruși.

Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației, toate proprietăților persoanelor vizate, descoperite în jurisdicția SUA, vor fi blocate.

“În plus, orice străin, care acordă un sprijin prin efectuarea unor tranzacții cu aceste persoane, riscă sancțiuni”, a adăugat oficialul american.
110
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Rusia, Sancțiuni, Uniunea Europeană
Tematic
Tihanovskaia: Sancțiunile UE împotriva Minskului sunt o bătaie de joc
UE insistă să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei
Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
Liderul Saxoniei critică sancțiunile antirusești ale UE

Загрузка...
Proteste în Piața Victoriei din București. Drapelele SUA, UE

Noi declarații șocante venite din SUA România, total colonie!

0
O consilieră trimisă special din SUA spune clar ce trebuie făcut și ce trebuie șters din memorie în materie de Justiție – un tupeu inimaginabil al americanilor

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Apărută acum un an în peisajul românesc, Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria, a ieșit la iveală puțin în perioada Trump, dar o face acum cu mult tupeu.

După ce acum două săptămâni a fost la ministrul Justiției, declarând că sprijină total desființarea SIIJ – deci încălcând nu numai voința magistraților CSM, ci însuși statul diplomatului – Jessica Kim dă acum un interviu în care face declarații șocante.

Este un interviu exclusiv acordat SpotMedia.ro, cunoscutei jurnaliste Ioana Ene Dogioiu.

După ce vorbește de cele ”peste zece programe de instruire” oferite de SUA procurorilor, anchetatorilor și judecătorilor români, ”în diferite domenii, inclusiv pentru analiza datelor financiare, investigații privind spălarea de bani și activelor offshore, tehnici speciale de anchetă în cazuri de crimă organizată și gestionarea cazurilor complexe”, Jessica Kim face mai multe afirmații sfidătoare!

Este vorba de afirmații care neagă reforma cerută de asociațiile de magistrați împotriva practicilor abuzive ale sistemului Kovesi – Coldea, susține din nou desființarea SIIJ – și, desigur, nu spune nimic de abuzurile și ilegalitățile comise de DNA, de cazurile șocante de la DNA Ploiești și din alte zone, de ”protocoalele secrete”, de dosarele făcute magistraților și de multe alte aspecte reclamate de presă sau chiar de magistrați și de organizațiile acestora!

Iată câteva dintre aceste declarații, întregul interviu îl puteți citi pe Spot Media.

”În ciuda istoricului solid în lupta anticorupție al României, încercările la care a fost supus sistemul judiciar în perioada 2017-2019 au fost dăunătoare”, spune consiliera Ambasadei, dând ca exemplu, ”măsuri controversate, precum crearea Secţiei Speciale, au avut un impact negativ asupra independenței Justiției”.

De asemenea, Kim spune că ”Atacurile constante asupra instituțiilor precum DNA, în ciuda succeselor sale, au afectat credibilitatea și moralul”.

Și, atenție – intră și Curtea Constituțională în colimator: ”Noile condiții pentru intrare în profesie, mai ales pentru parchetele specializate, au încetinit lupta împotriva corupției”.

Totuși, spune Kim, ”în recenta mea vizită, am constatat o puternică voință in favoarea statului de drept în România și pentru revenirea pe calea reformei judiciare după pașii înapoi din perioada 2017-2019”.

Evident, consiliera americană reia ideea ”rolului important al societății civile în apărarea statului de drept în România” – susținând deci acest factor perturbator care a exercitat presiuni asupra justiției și a presei, uneori cu manifestări violente și agresiuni!

Și, atenție culmea tupeului: se încearcă justificarea nivelului foarte mic a investițiilor americane în România prin… corupția încă existentă!

”Corupția, ca în multe alte țări, afectează investițiile străine directe”, spune Kim, subliniind că ”Rapoarte internaționale au arătat că, în opinia investitorilor și companiilor străine, corupția este larg răspândită în Romania, mai ales în domeniul afacerilor”.

Sigur, rămâi crucit când o asemenea afirmație vine din SUA, unde a fost ales un președinte acuzat de corupție – și care a intervenit personal în acoperirea unor fapte de corupție!

”Legi arbitrare și persistente, mai ales cele privind practicile comerciale, îngreunează succesul economic al oricărei țări”, spune Kim căinându-i pe investitorii străini care ”vor siguranță și încrederea că vor fi tratați corect și predictibil în fața legii. Statul de drept puternic este important într-o țară pentru principiul că toți oamenii și toate instituțiile sunt supuse și responsabile în fața unor legi corect aplicate”.

Obrăznicie colosală din partea reprezentantului unui stat care a cerut eliminarea ”strategică” a concurenței (China) și a pus mâna pe tot ce înseamnă furnizare militară și energetic!

Finalul este apoteotic, pentru că arată clar și cum se va face mai departe: se vor selecta lideri cu o anumită ”mentalitate”!

”Nu trebuie subestimată importanța încurajării viitoarei generații de lideri ai României să promoveze principiile statului de drept, în așa fel încât acestea să intre în mentalitatea lor și să devină sistematice în afaceri și acțiunea guvernamentală”, a declarat Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria.

Așa cum comentam inițial, sunt declarații de un tupeu uluitor – pur și simplu se transmite ce trebuie făcut, dar și ce trebuie uitat! Tot ce s-a scos la iveală despre Justiție, toate abuzurile și fărădelegile pur și simplu NU există și trebuie uitate! Asta reiese din declarațiile consilierei Kim!

Se pune o singură întrebare: va lua poziție vreun partid politic din România împotriva unei asemenea atitudini? Desigur, nu mă refer la poziția de drepți!

Probabil că nu, pentru că definirea României ca o colonie este din ce în ce mai demonstrată. Atitudinea consilierei Kim este o probă în acest sens. Ironic, nu, colonia România să aibă un nou ”vătaf” sau ”instructor” pe nume… Kim! Un Kim pentru democratizarea coloniei României.

0
Tagurile:
Colonie, România, SUA, Declarații

Загрузка...