Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Lavrov a explicat condițiile normalizării relațiilor cu UE

293
Rusia își dorește o normalizare a relațiilor de cooperare cu UE, însă Bruxellesul a fost cel care a inițiat distanțarea de orice dialog.

BUCUREȘTI, 8 feb – Sputnik. Moscova nu a fost cea care a inițiat răcirea relațiilor cu UE, își dorește o normalizare a cooperării în anumite sectoare, dacă agenda dialogului nu va fi sacrificată în numele unor interese geopolitice, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Am atras atenția că după vizita la Moscova pe 4-6 februarie, Înaltul Reprezentant al UE a publicat în blogul său un șir de comentarii. În unul din acestea el prezintă totul de parcă “Rusia s-ar îndepărta rapid de Europa”. În timpul negocierilor cu Borrell la Moscova am vorbit anume despre importanța stabilirii unor relații între Rusia și UE pe o bază sistemică”, a comentat Lavrov.

Ministrul rus a menționat că în anul 2014 “UE a fost cea care a năruit arhitectura relațiilor multidimensională cu Rusia, edificată timp de mai mulți ani”.

“Voi reaminti că o primă cauză a devenit susținerea de către Uniunea Europeană a răsturnării anticonstituționale a puterii în Ucraina, cu o nuanță clară antirusească. Drept urmare au fost suspendate summit-urile Rusia-UE, care se desfășurau de două ori pe an, reuniunile guvernului Federației Ruse cu Comisia Europeană. Au fost înghețate formatele Consiliului Permanent al Parteneriatului Rusia-UE și peste 20 de dialoguri sectoriale. Mai devreme, mult până la lovitura de stat din Ucraina, la insistența unor state membre ale UE, a fost întreruptă activitatea asupra proiectului, aflat la o etapă finală, cu privire la călătoriile fără vize pentru cetățenii Rusiei și UE”, a menționat ministrul rus.

Potrivit lui, din 2004, când statele Baltice au devenit membri ai UE, “are loc o discriminare deschisă și consecventă a populației ruse care locuiește acolo”.

„Aici apare o întrebare firească – cine se îndepărtează cu adevărat? Totuși, poate chiar Uniunea Europeană se îndepărtează de Rusia, limba și cultura rusă? În ceea ce privește partea rusă, noi am reiterat odată în plus în cadrul discuțiilor de la Moscova dorința noastră de a normaliza tot ansamblul de relații cu UE, nu în baza unor condiții unilaterale, ci a unui respect reciproc, luând în considerație interesele fiecăruia”, a declarat Lavrov.

“În condițiile unei astfel de abordări suntem gata și de o cooperare în anumite sectoare, în care interesele noastre coincide. La Moscova, apropo, s-a convenit asupra aprofundării cooperării în anumite sfere precum sănătate, știință și tehnologii, schimbare climatică.  Dacă am adăugat aici direcția tradițională energetică, atunci vom ajunge la o agenda deplină și reciproc avantajoasă, în cazul în care n-am sacrifica-o pe altarul unor jocuri geopolitice”, a subliniat oficialul rus.
293
Tagurile:
Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov condamnă decizia SUA de includere a Cubei în lista sponsorilor terorismului
Lavrov a avertizat despre pericolul cenzurii în SUA
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
Путин на церемонии вручения верительных грамот.

Putin a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

113
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a acordat ordinele Pirogov și medaliile Luka Krymsky la peste 200 de lucrători medicali, rezultă din decretul publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Astfel, șeful statului a remarcat contribuția medicilor în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Premiile au fost acordate pentru devotamentul arătat în îndeplinirea îndatoririlor profesionale, precum și pentru organizarea muncii pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției cu coronavirus.

Mai mult de cât atât, președintele a oferit titlul onorific „Lucrător emerit în domeniul sănătății” la trei dintre medici.

Ordinul Pirogov și medalia Luka Krymsky au fost înființate în Rusia vara trecută. Ordinul Pirogov este acordat pentru acordarea asistenței medicale în situații de urgență, epidemii, ostilități și în alte circumstanțe care prezintă un risc pentru viață. Medalia Luka Krymsky este acordată medicilor practicanți, personalului medical junior și altor lucrători ai organizațiilor medicale pentru meritele lor în domeniul protecției sănătății și contribuția la organizarea asistenței medicale.

113
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze

Загрузка...
СПУТНИК_LIVE: Большая пресс-конференция Владимира Путина

Putin, despre cei care îi determină pe tineri se sinucidă: „insecte”, „nemernici”

686
Președintele rus Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe copii să-și pună capăt vieții, descriindu-i drept lași și „insecte” care merită să fie „zdrobite”.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Nimeni nu trebuie să abuzeze de încrederea copiilor pentru a câștiga bani, cum sunt cei care diseminează pornografie infantilă sau distribuie droguri, a declarat Vladimir Putin joi, 4 martie, în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu voluntari în campania civică națională „Suntem împreună”, care promovează ajutorul reciproc și solidaritate între cetățeni în perioada de epidemie.

Președintele i-a mai criticat dur pe cei care îi invită pe tineri să participe la demonstrații ilegale „pentru a lupta cu poliția” și astfel pentru a-i folosi pentru „a-și atinge scopurile lor egoiste”.

De asemenea, Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe tineri să se sinucidă. Dar, odată ce „acești monștri” sunt arestați de poliție, aceștia apar într-o lumină foarte diferită decât imaginea de pe web, a continuat președintele rus.

„Pe Internet, este un «Rambo» care împinge o fată sau un băiat să sară de pe acoperiș. Pregătește un întreg scenariu pentru a-i împinge spre asta, dar când polițiștii intră în casa lui, face în pantaloni, la propriu. Este un ticălos, o insectă, pe care nu am avea milă să o zdrobim”, a afirmat preşedintele pe un ton necruţător.

În final, Putin a spus că speră că majoritatea covârșitoare a cetățenilor înțeleg pericolul pe care îl reprezintă astfel de oameni pentru viitorul țării.

686
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...