Expoziția Rusia, îndreptată spre viitor

Rusia începe dezvoltarea soldatului viitorului de a patra generație

659
Grupul rus de stat Rostec a anunțat, într-un comunicat, începutul dezvoltării echipamentului de luptă al viitorului soldat de a patra generație, care îl va înlocui pe cel de a treia generație Sotnik.

BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik. Grupul rus Rosteh a emis un comunicat de presă în care anunță începerea dezvoltării echipamentului de luptă al viitorului soldat de a patra generație. Cercetarea și dezvoltarea au fost inițiate de Ministerul Apărării din Rusia.

© Sputnik / Евгения Новоженина

Potrivit documentului, în efort se angajează Grupul Kalashnikov, Institutul Central pentru Cercetare în Inginerie Mecanică de Precizie și alte companii, pentru ca echipamentele să poată fi utilizate până în 2035.

„Rosteh are capacităţi notabile în dezvoltarea armelor avansate. Echipamentul de a patra generație este un sistem în primul rând nou, care necesită o privire spre viitor. Acesta va concentra cele mai recente realizări ale complexului militar-industrial rus, inclusiv noi sisteme de protecție și supraviețuire, echipamente robotice și sisteme integrate de schimb de informații. Dezvoltarea unui astfel de echipament necesită un volum mare de studii științifice. Astăzi facem primii paşi pentru a stabili cerințele tactice și tehnice”, a declarat Beckhan Ozdoyev, director industrial al Rostec, citat de Sputnik France

Până la sfârșitul anului 2020, Rosteh a furnizat deja armatei ruse peste 300.000 de echipamente de luptă Ratnik de generația a doua. Compania lucrează în prezent la a treia generație de echipamente Sotnik (Ratnik-3), unele dintre elemente fiind deja testate.

659
Tagurile:
Rosteh
Тема:
Industria militară rusă (160)
Tematic
Prin ce este interesant forumul internațional Army-2020 din Rusia
În Rusia se creează un consorțiu al producătorilor echipamentelor 5G
În Rusia au început testările singurului tanc ușor plutitor din lume

Rusia: escaladarea tensiunilor între Israel și Hamas, ameninţare la securitatea regionalăg

53
(reînnoit 19:44 17.05.2021)
Posibila escaladare necontrolată a conflictului palestinian-israelian ar reprezenta un pericol semnificativ, având în vedere sistemul fragil de securitate din Orientul Mijlociu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. „Evident, conflictul prezintă un pericol în cazul creșterii și continuării necontrolate a acestuia, având în vedere că multe țări au relații destul de dificile ... Iar sistemul regional de securitate este destul de fragil în general”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sputnik News. 

„Deficitul uriaș de încredere reciprocă și riscul îndelungat al conflictelor regionale cu siguranță nu contribuie la stabilizarea regională. Dar este foarte important să împiedicăm ca evenimentele să evolueze într-un scenariu foarte violent. Prin urmare, se depune un efort susţinut de către Cvartetul [pentru Orientul Mijlociu] ... pentru a împiedica noi atacuri”, a adăugat Peskov.

Săptămâna trecută, reprezentanți speciali ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu al mediatorilor internaționali - Rusia, Statele Unite, UE și ONU - au discutat despre organizarea unei întruniri privind soluționarea conflictului palestinian-israelian.

Ciocniri violente au izbucnit în perioada 7-10 mai între palestinieni și poliția israeliană, ducând la cel mai grav conflict din ultimii ani. Revoltele au început simultan în două zone ale Ierusalimului de Est: lângă Muntele Templului și în cartierul Sheikh Jarrah, unde mai multe familii arabe au fost evacuate prin decizia instanței israeliene.

Situația de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza s-a deteriorat în ultima săptămână, în contextul unor schimburi de atacuri cu rachete.

53
Tagurile:
Israel, Rusia

Загрузка...
Vaccinare

42% dintre ruși nu doresc se vaccineze anti-Covid-19 „în nicio circumstanță”

60
Un sondaj din Rusia dezvăluie că peste două cincimi (42%) dintre cetățenii ruşi nu intenționează să se vaccineze împotriva Covid-19 „în nicio circumstanță”, ceea ce ar putea explica de ce programul de inoculare a dat rezultate slabe în ţară.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. Condus de centrul de cercetare al companiei de recrutare Superjob, sondajul a relevat, de asemenea, că unul din cinci (20%) ruși nevaccinați ar accepta să se vaccineze dacă acest lucru le-ar permite să călătorească în străinătate. Sondajul vine după anunțul Greciei că va fi dispusă să accepte turiștii vaccinați cu Sputnik V.

Rezultatele arată că 18% dintre rușii care încă nu au fost injectaţi intenționează să se vaccineze chiar și fără alte stimulente. Însă aproximativ 42% au spus că nu vor deloc să se vaccineze, chiar dacă aceasta ar fi condiţia pentru a efectua o călătorie în altă țară, iar 20% au spus că este dificil să decidă, potrivit RT.

Rezultatele acestui sondaj ar putea explica motivul pentru care campania de vaccinare în Rusia a început lent. La sfârșitul lunii aprilie, vicepremierul Tatiana Golikova a declarat că peste 11,1 milioane de persoane au primit prima doză a unui vaccin Covid-19, fiind până acum 6,8 milioane de persoane vaccinate complet.

Autoritățile țării nu publică în mod regulat date, dar cele mai recente cifre agregate de pe site-ul neoficial gogov sugerează că cifra actuală a persoanelor care au primit ambele doze este acum de aproximativ 9,8 milioane.

Rusia a aprobat trei vaccinuri interne Covid-19, Sputnik V fiind cel mai cunoscut. Vaccinul a fost înregistrat până acum în 66 de țări, trecând recent testele în Ecuador.

60
Tagurile:
Ruși, Vaccinare

Загрузка...