Mash a publicat un reportaj din palatul din Ghelendjik

Mash a publicat un reportaj din "palatul" din Ghelendjik

252
(reînnoit 19:00 29.01.2021)
Jurnaliștii canalului Telegram au făcut un „tur” prin clădirea din Ghelendjik, care a devenit faimoasă după publicarea în mass-media a materialului bloggerului Alexei Navalnîi.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. "Palatul" din Ghelendjik, despre care se vorbește în publicația lui Alexei Navalnîi, se află în stadiul zero al construcției, rezultă din reportajul jurnaliștilor canalului Telegram Mash.

"Cei care vin la palat sunt întâmpinați de intrarea principală fără porți – ele pur și simplu nu sunt aici. Nicio copie a vulturului țarului cu coroana Palatului de iarnă. Locația este destul de simplu de descris – este un beton mare. De fapt, totul este în stadiul zero al construcției", se spune în material.

Mash опубликовал репортаж из дворца в Геленджике
© Screenshot / Youtube / Mash Video
Mash a publicat un reportaj din "palatul" din Ghelendjik

Jurnaliștii au fost însoțiți de un supraveghetor tehnic care urmărește construcția palatului deja de șase ani. Corespondenții au reușit să vadă 16 camere identice: "cameră de beton după cameră de beton". Mai mult, acolo unde barul de narghilea a fost amplasat în "investigație", în loc de tuburi de la narghilea se afla o "încăpere de serviciu" pentru constructori: căștile lor de protecție, hainele și încălțămintea de schimb. Potențiala "cameră pentru terapia cu noroi" este o încăpere aflată în etapa inițială a construcției, iar constructorii numesc "aquadiscoteca" o fântână, care, de asemenea, nu funcționează. Imaginile reportajului prezintă plăci, numeroase cabluri, blocuri de beton și inscripții: "prizele nu funcționează".

"Sunt mulți muncitori în jur. La fiecare pas întâlnești constructori. În timp ce inspectam proprietatea, băieții forau, săpau și făceau ceea ce trebuiau să facă... Sincer, a fost destul de plictisitor. Nu am reușit să vedem acel palat", spune autorul reportajului.

Se precizează că, conform estimărilor constructorilor, clădirea va fi dată în exploatare peste cinci-șase ani. Jurnaliștii i-au îndemnat pe proprietari să se prezinte.

Mash опубликовал репортаж из дворца в Геленджике
© Screenshot / Youtube / Mash Video
Mash a publicat un reportaj din "palatul" din Ghelendjik

Anterior, Vladimir Putin a declarat că nu a urmărit filmul despre "palatul" din Ghelendjik, deoarece nu a avut timp, dar a cercetat în fugă videoclipurile pe care i le-au adus asistenții săi. El a menționat că niciuna dintre proprietățile din "investigație" nu îi aparține și nu i-a aparținut nici lui, nici rudelor sale.

Secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că proprietarul palatului din Ghelendjik este unul sau mai mulți antreprenori. Potrivit acestuia, Kremlinul nu va dezvălui numele acestuia/acestora, întrucât acest lucru ar fi incorect. Administrația șefului statului a declarat, de asemenea, că știa despre pseudodezvăluirile și atacurile informatice iminente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

252
Tagurile:
Aleksei Navalnîi
Tematic
Ce spune Putin despre “investigația” lui Navalnîi
Fost director FSB dă cărțile pe față: ”Navalnîi este folosit!”
Peskov: Putin i-a explicat lui Biden situația cu Navalnîi

Tancul rusesc T-90 devine un „monstru” - spune o revistă americană de specialitate

168
(reînnoit 07:00 04.03.2021)
Modernizarea tancului rusesc T-90 și actualizarea acestuia la versiunea T-90M îl fac un tanc „monstru”, după cum l-a descris revista National Interest, care a prezentat îmbunătățirile aduse maşinii de luptă.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik.  Revista americană National Interest a evaluat modernizarea tancului rusesc T-90 la versiunea T-90M, apreciind că maşina devine un „monstru” din ce în ce mai „mortal” pe zi ce trece.

T-90M este o versiune modernizată a T-90 care datează de la începutul anilor 1990, venind cu o serie de îmbunătățiri ale performanței și modificări ale designului. Elementele îmbunătăţite sunt turela, sistemul de control al focului, armura, trăgătorul și motorul.

Noul tun 2A46M-5 poate să tragă mai multe tipuri de muniție, inclusiv runde antitanc High Explosive (HEAT-FS) și High Explosive Fragmentation (HE-FRAG), precum și rachete antitanc ghidate.

Sistemul de protecție ERA Relikt, tehnologia rusească ERA de a treia generație, oferă o protecție îmbunătățită cu până la 50% împotriva anumitor tipuri de proiectile, inclusiv rachete antitanc ghidate.

Motorul V-92S2F de 1.130 cai putere, care înlocuiește originalul V-84MS de 840 cai putere al T-90, oferă un raport mai favorabil putere-greutate.

„Pe scurt, T-90M este semnificativ mai rapid, mai mortal și mai rezistent decât predecesorii săi”, conchide recenzia, citată de Sputnik France. 

Revista amintește că, până la mijlocul anilor 2020, forțele armate ruse intenționează să-și modernizeze flota existentă de tancuri T-90 și T90A la T-90M, iar campania de modernizare T-90 face parte dintr-un proiect și mai ambițios: T-14 Armata.

T-90M a fost dezvoltat de compania rusească de armament Uralsvagonzavod. Potrivit proiectanţilor, acesta este cel mai bun produs al categoriei T-90, fiind cel mai potrivit pentru lupta modernă.

168
Tagurile:
Tancul T-90MS, tanc rusesc
Tematic
În Rusia au început testările singurului tanc ușor plutitor din lume
Un moldovean condamnat în Italia pentru construcţia unui tanc
Un submarin? Nu, un tanc rusesc T-72, care dispare sub apă - VIDEO spectaculos

Загрузка...
Karin Kneissl

Fostul ministru de Externe al Austriei, înaintată pentru o funcție la Rosneft

139
Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, a fost propusă pentru poziția de membru a consiliului de directori al companiei ruse Rosneft.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Guvernul Rusiei a înaintat pe fostul ministru al Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, în calitate de directorul independent în consiliul de directori al Rosneft, potrivit unei dispoziții publicate site-ul executivului rusesc.

Sputnik V
© Sputnik / Алексей Даничев

“A se înainta în calitate de candidați pentru poziția de reprezentanți ai Federației Ruse în consiliul de directori și comisia de audit al societății publice de acțiuni “Compania Petrolieră Rosneft” (Moscova), conform anexei”, se menționează în document.

În lista candidaților din partea guvernului Rusiei, în calitate de director independent este menționată și Karin Kneissl, fără indicarea funcției. Din 2017, până în 2019, aceasta a condus Ministerul Afacerilor Externe al Austriei. De asemenea, aceasta are titlul de doctor în drept. Kneissl nu face parte din actuala componență a consiliului de directori.

De asemenea, în lista candidaților sunt prezenți vicepremierul Aleksandr Novak, consilierul președintelui rus, Maxim Oreșkin, șeful Rosneft, Igor Secin. În calitate de directori independenți sunt propuși: directorul executiv al Nord Stream 2 AG, Matthias Arthur Warnig, președintele consiliului de administrare Marcuard Holding Limited, Hans-Jörg Rudloff, președintele comitetului de acționari ai Nord Stream AG, Gerhard Schröder. Toți aceștia sunt membri ai actualului consiliu de directori ai Rosneft.

139
Tagurile:
Rosneft, Rusia, Karin Kneissl
Tematic
Austria prelungește carantina până pe 24 ianuarie
Austria, dispusă să devină o platformă de negocieri între SUA și Rusia
Reguli noi pentru intrare în Austria, în contextul pandemiei COVID
Moscova negociază cu companii din Austria producția Sputnik V
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer

Загрузка...

Din Rusia în Moldova: Premieră la Grădina Zoologică

0
(reînnoit 09:30 04.03.2021)
Familia de animale de la Grădina Zoologică din Capitală a devenit mai numeroasă. În țara noastră au fost aduse 31 de animale din șapte specii diferite. Este vorba despre lemuri, caracali, servali, jderi, capricorni, lupi și saimiri.

Patru dintre specii au ajuns în premieră în Republica Moldova. Acestea au fost aduse în țara noastră de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk, Federația Rusă. Deși vietățile nu sunt încă prezentate publicului larg, echipa Sputnik Moldova a reușit să pătrundă chiar în volierele animalelor și să surprindă imagini inedite cu acestea.

Inițial, animalele au stat în carantină timp de două săptămâni, pentru a nu fi supuse riscului, iar în prezent acestea stau ascunse de ochii lumii, pentru că temperaturile încă nu le permit să iasă afară. Administrația Grădinii Zoologice amenajează spații noi și voliere pentru ca, odată cu încălzirea vremii, animalele să poată fi scoase în fața vizitatorilor. Volierele sunt construite în așa fel, încât animalele să poată fi expuse publicului larg anul întreg, indiferent de anotimp. Administrația încearcă să creeze toate condițiile necesare pentru acestea.

Saimirii, caracalii, servalii și lemurii sunt animalele care au ajuns pentru prima dată în Republica Moldova. Procurarea acestor animale a fost posibilă datorită faptului că Grădina Zoologică din Chișinău face parte din Asociația euro-asiatică a grădinilor zoologice, ceea ce permite ca țara noastră să facă schimb de animale cu alte state sau să le cumpere la un preț mult mai accesibil.

Alimentația animalelor diferă de la o specie la alta, în funcție și de zona de unde provin acestea. Totodată, meniul zilnic al animalelor în perioada rece a anului este mult mai caloric decât vara, deoarece astfel animalele devin mai rezistente la clima de la noi din țară.

La Grădina Zoologică din Chișinău sunt peste o mie de animale din circa 135 de specii.

0
Tagurile:
Moldova, Rusia

Загрузка...