Vaccinul rusesc„EpiVacCorona”

Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

562
(reînnoit 15:52 23.01.2021)
Noul vaccin EpiVacCorona, precizări și detalii de la directorul producătorului - Centrul Științific de Stat „Vector”

BUCUREȘTI, 23 ian – Sputnik. În timp ce producătorii agreați de Comisia Europeană întâmpină dificultăți, Rusia continuă producția și cercetarea de noi vaccinuri și tratamente.

Recent, în mass media au apărut informații despre vaccinul rus „EpiVacCorona”, dezvoltat de centrul „Vector”, care își propune să fie o variantă atât împotriva COVID-19, cât și a gripei sezoniere.

Importanța acestei duble protecții a fost subliniată și de cercetătorii de la Universității din Liverpool, care au constat că la persoanele care s-au infectat cu gripă, iar apoi cu COVID-19, riscul de deces crește semnificativ.

În privința vaccinul rus „EpiVacCorona”, au apărut în mass media din România informații cu privire la eficacitatea acestuia, dar distorsionate. Mai precis, a fost greșit interpretată declarația Serviciului Federal pentru Supravegherea Respectării Drepturilor Consumatorilor (Rospotrebnadzor), care ar fi raportat ”eficacitate 100%” a vaccinului EpiVacCorona!

Situația trebuie clarificată – în declarația directorului Centrul Științific de Stat „Vector”, dr. Rinat Maksiutov, se face următoarea precizare: ”Eficacitatea vaccinului este alcătuită din eficacitatea sa imunologică și eficacitatea preventivă”.

”Eficacitatea imunologică este determinată de producerea de anticorpi specifici de organismele celor vaccinați. Pe baza rezultatelor Fazelor 1-2 ale studiilor clinice ale vaccinului EpiVacCorona, producerea de corpuri specifice a avut loc în organismele TUTUROR VOLUNTARILOR”, a spus dr. Rinat Maksiutov.  

Deci, acel „100%”, pe care l-au preluat greșit unele mass-media, se referă la procentul de voluntari la care s-au produs anticorpi specifici – și nu este vorba despre evaluarea finală a nivelului de eficacitate al EpiVacCorona în ansamblu, ci despre rezultatele testelor de producere a anticorpilor specifici.

Pe de altă parte, dr. Maksiutov explică – ”Eficacitatea preventivă este determinată de protecția celor vaccinați împotriva bolii – iar studiile de eficacitate preventivă continuă în timpul studiilor clinice post-înregistrare, datele privind eficacitatea preventivă vor fi publicate în februarie” "(https://www.rospotrebnadzor.ru).

”În ceea ce privește eficacitatea generală a vaccinului, aceasta va deveni cunoscută doar în februarie, după finalizarea testelor clinice”, a precizat dr. Maksiutov, a cărui declarație poate fi citită aici

Într-o postare în care se lămuresc aceste aspecte, Biroul de presă al Ambasadei Rusiei la București își exprimă speranța că, în viitor, ”goana după titluri senzaționale, care este tipică aproape pentru toate mass-media, să nu mai vorbim de rețelele de socializare, din întreaga lume, nu va fi un motiv pentru acuzații reciproce de propagandă de rea-credință”.

Mai ales când este vorba de o chestiunea atât de serioasă și de un efort planetar la care Rusia participă din plin, cu cercetări de cel mai înalt nivel și produse cu eficacitate recunoscută, distribuite pe toate continentele.

562
Tagurile:
EpiVacCorona, vaccin
Tematic
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Algeria va primi 500 000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V până la sfârșitul lui ianuarie
În România au fost administrate peste 234.000 de doze de vaccin anti-Covid 19
Путин на церемонии вручения верительных грамот.

Putin a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

115
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a acordat ordinele Pirogov și medaliile Luka Krymsky la peste 200 de lucrători medicali, rezultă din decretul publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Astfel, șeful statului a remarcat contribuția medicilor în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Premiile au fost acordate pentru devotamentul arătat în îndeplinirea îndatoririlor profesionale, precum și pentru organizarea muncii pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției cu coronavirus.

Mai mult de cât atât, președintele a oferit titlul onorific „Lucrător emerit în domeniul sănătății” la trei dintre medici.

Ordinul Pirogov și medalia Luka Krymsky au fost înființate în Rusia vara trecută. Ordinul Pirogov este acordat pentru acordarea asistenței medicale în situații de urgență, epidemii, ostilități și în alte circumstanțe care prezintă un risc pentru viață. Medalia Luka Krymsky este acordată medicilor practicanți, personalului medical junior și altor lucrători ai organizațiilor medicale pentru meritele lor în domeniul protecției sănătății și contribuția la organizarea asistenței medicale.

115
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze

Загрузка...
СПУТНИК_LIVE: Большая пресс-конференция Владимира Путина

Putin, despre cei care îi determină pe tineri se sinucidă: „insecte”, „nemernici”

691
Președintele rus Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe copii să-și pună capăt vieții, descriindu-i drept lași și „insecte” care merită să fie „zdrobite”.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Nimeni nu trebuie să abuzeze de încrederea copiilor pentru a câștiga bani, cum sunt cei care diseminează pornografie infantilă sau distribuie droguri, a declarat Vladimir Putin joi, 4 martie, în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu voluntari în campania civică națională „Suntem împreună”, care promovează ajutorul reciproc și solidaritate între cetățeni în perioada de epidemie.

Președintele i-a mai criticat dur pe cei care îi invită pe tineri să participe la demonstrații ilegale „pentru a lupta cu poliția” și astfel pentru a-i folosi pentru „a-și atinge scopurile lor egoiste”.

De asemenea, Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe tineri să se sinucidă. Dar, odată ce „acești monștri” sunt arestați de poliție, aceștia apar într-o lumină foarte diferită decât imaginea de pe web, a continuat președintele rus.

„Pe Internet, este un «Rambo» care împinge o fată sau un băiat să sară de pe acoperiș. Pregătește un întreg scenariu pentru a-i împinge spre asta, dar când polițiștii intră în casa lui, face în pantaloni, la propriu. Este un ticălos, o insectă, pe care nu am avea milă să o zdrobim”, a afirmat preşedintele pe un ton necruţător.

În final, Putin a spus că speră că majoritatea covârșitoare a cetățenilor înțeleg pericolul pe care îl reprezintă astfel de oameni pentru viitorul țării.

691
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...